26.7.2016

Viseart 01 Neutral Matte. Swatchit, kuvat, meikkikuvat


Mistä aloittaisin?

Viseart on ranskalainen kulttimerkki ja valmistaa pro-tason meikkejä jotka sopivat loistavasti kameran eteen. Viseart ei käytä tuotteissaan mineraaliöljyjä, phenoksietanolia, sulfaateja, ftalaatteja, parafiinia, petrolia eikä parabeenejä. Tuotteita ei tastata eläimillä ja kaikki valmistetaan omalla tehtaalla Pariisissa. Kuulostaa hyvältä, eikö?

Merkki on hyvin tunnettu ammattilaisten keskuudessa mutta ehkäpä monille tavallisille kuluttajille Viseart ei sano oikein mitään. Ei ole omaa corneria Stockmannilla, ei kultaisia kohokirjaimia tai huippumallia mainoskasvona. Tilasin yhden heidän kuuluisista 12 sävyn luomiväripaleteista ja tässä se nyt on - vähäeleiseen pahvipakkaukseen pakattu suhteellisen kompakti (cd vieressä kokovertailun vuoksi ja myös siksi että se on niin nätti!) setti.


Paletissa on 24 g luomiväriä. Onko se paljon vai vähän? Diorin viisikossa (Suomessa normaalihinnaltaan n. 70€) on 6 grammaa. Yhdessä MUS Microshadow-luomivärissä (17/kpl) 4 grammaa - jättiläisiä ovat. 12 luomiväriä yht. 24 g on 2 grammaa/nappi - minusta ihan hyvänkokoisia ovat. Varsinkin kun tämä on sellainen käyttöpaletti, ihan selkeästi ajateltu meikkipakin työhevoseksi jonka pitää toimia moitteettomasti käyttöikänsä mutta jota ei kannata enää vanhana ja heikkokuntoisena pitää mukana työkuvioissa. Paletin käyttöiäksi luvataan 24kk avaamisen jälkeen.


Pahvipakkauksesta paljastui pelkistetty rasia. Jämäkkää muovia - kestää loputtomat roudaamiset meikkipakissa, läpinäkyvä muovikansi - näkee heti, mitä luomivärejä setti sisältää, ei peilejä, siveltimiä eikä muutakaan turhaa painolastia. Vain 12 luomivärinappia.
 

Mutta minkälaisia luomivärejä!
Tein swatchit puhtaalle, kuivalle iholle ilman pohjustajaa. Levitin luomivärit iholle sormenpäällä ja kuvasin luonnonvalossa.

Paletin ylin rivi.


Todella hyviä, luonnollisia "ihosävyjä". Loistavia häivytyksiin, transitional-sävyiksi ja vaikka koko luomen pohjustukseen. Se luonnonvalkoinen on mahtava - ei liian valkoinen (ei näytä iholla feikiltä ja elottomalta) mutta niin pigmenttinen ja kirkas, että toimii kuin mikäkin superhighlighter.Keskirivi.

Tumma, mahonkiin menevä ruskea, ihana ruosteinen sävy, kaksi keskenään erisävyistä keskitummaa ruskeaa.Itsehän olen löytänyt tuosta ruosteenoranssista itselleni oivallisen kulmakarvasävyn!Alin rivi.

Intensiivinen musta, ihana kaunis harmaa, täydellinen taupe ja kaunis taupe-ruskea.


Luomivärien pigmenttisyys ja laatu ovat todella hyviä. valmistaja on luvannut pigmenttisyyttä, smoothia tekstuuria, helppoa häivyttämistä ja nämä kaikki lupaukset pitää mielestäni täysin paikkansa.

Ilahduttaa sekin, että paletissa ei ole ainuttakaa heikkoa lenkkiä, luomivärien laatu on kaikissa napeissa sama.Pysyvyys on erinomainen. Kokeilin huvikseni käyttää näitä luomivärejä ilman mitään pohjustusta luomilla. Normaalisti pohjustan silmämeikin combolla silmämeikin pohjustusvoide + irtopuuteri koska minulla on raskaat luomet ja lisäksi rasvoittuva luomien iho. Nyt paljaalle iholle levitettyinä nämä pysyivät ilman muutoksia 6 tuntia. Sen jälkeen alkoi tulla pientä kulumaa luomitaitoksen kohdalle siihen silmään, missä raskas luomi on selvemmin edennyt ja luomivako jää vähän niinkuin hautumaan ihopoimuun. Tiedän että mattaluomivärit usein pysyy muutenkin hyvin, silti tämä oli minusta erittäin hyvä tulos! Normipohjustukseni kanssa silmämeikki pysyy siihen asti että pesen sen itse pois - toistaiseksi pisin väli on ollut 11 tuntia.


Tämä meikki oli ihan eka pintaraapaisu paletilla Neutral Matte 01. Tein paletin sävyillä koko meikin, myös kulmat ja rajaukset. Levitin sävyt kuivina.

Pigmenttisyydestä huolimatta sävyjä on todella helppo häivyttää! Ehkäpä sekin auttaa, että niissä on kaikissa samankaltainen hienojakoinen tekstuuri - sävyt liukuu pehmeästi iholle.


Tämän meikin esittelin jo postauksessa Vuosipäivä. Meikkaamiseen ei ollut paljon aikaa joten tartuin heti mun Viseart-palettiin - tällä tulee nopeasti hyvää jälkeä :)Kuva erään smoky-meikin tekovaiheesta, halusin ottaa lähikuvan silmästä ja tutkia, kariseeko nämä  luomivärit kuinka pahasti. Kaikki käytetyt sävyt ovat tästä Netral Matte-paletista. Jos oikein tarkoja ollaan, on ehkä muutama hippunen karissut. Mutta mattaluomivärien kanssa se on lähes väistämätöntä kun ovat satiinisia hieman kuivempia koostumukseltaan. (Glitteriset taas ovat mielestäni ihan pahimpia karisemaan!). Toisaalta luomivärien levitys karisematta on pitkälti myös tekniikkalaji ja sitä voi opetella ja harjoitella.

Valmis meikki.

Sanoisin että nämä luomivärit saattaa karista ehkä enemmänkin, jos meikkaaja on vielä suhteellisen kokematon. Mutta kyllä ne saa levitettyä luomelle myös ilman kummempaa "murustelua". Toisaalta tässä on yksi huomionarvoinen seikka:

Koska nämä ovat niin kovin pigmenttisiä luomivärejä, ihan pikkiriikkinen luomivärin karissut hippunenkin voi ihoa vasten pyyhkiytyessään yhtäkkiä levitä tummaksi viiruksi silmän alle. Mulle on käynyt niin että kirkkaasta meikkivalosta huolimatta en huomannut ensin että silmänalusille ois tippunut mitään. sen verran vähäistä se kariseminen oli. Sitten pyyhkäisin silmänalusia meikkisienellä ja kas - ihoon jäi ohuenohuita harmaita rantuja. Tämän takia teen ensin silmämeikin ja sitten varmuuden vuoksi vielä pyyhkäisen silmänalusia ja sitten vasta teen pohjameikin kasvoille. Näin teen useimmiten muutenkin, varsinkin jos käytän tummia sävyjä silmämeikissä. Näin pigmenttisten luomivärien kanssa se on melkeinpä pakko!

Paletilla voi tehdä silmämeikkejä, varjostuksia, rajauksia, meikata kulmakarvat. Osa sävyistä toimii jopa kasvoilla contouring-väreinä varjostuksiin. Luomivärejä voi käyttää kosteina, vaikka ovat mielestäni erittäin hyviä ja pigmenttisiä ihan kuivinakin.
Paletti koostuu pelkästään mattasävyistä. Sitä ei ole toki pakko käyttää luomilla yksinään vaan päinvastoin, mielestäni parhaita meikkejä tulee kun yhdistää sen samettisia mattaluomivärejä hohtaviin ja kimaltaviin koostumuksiin.

No okei, ehkä vähempi kimallus riittää useimmille :D Mutta tuossa meikissä pohjalla perus ronski smoky eye jonka olen rajauksia ja kulmakarvoja myöten tehnyt Viseart-mattaluomiväreillä. Rajaukset tein paletin mustalla luomivärillä ja kostealla siveltimellä. Ja sitten lisäsin paaaljon glitteriä valmiin silmämeikin päälle!


Tässä meikissä on käytetty paletin ylintä riviä ja lisäksi alarivin harmaataupea varjostukseen ja alaluomelle. Liikkuvalle luomelle levitin sitten hohtavaa vaaleaa luomiväriä, taisi olla MUS Meteor. Tykkäsin tästä klassisesta ja rauhallisesta meikistä tosi paljon! Periaatteessa kävisi vaikkapa häämeikiksi värien puolesta.

Rajausvärinä tässä meikissä MUFE Aqua Liner josta on tulossa oma tarina piakkoin.

Mutta vielä tästä Viseart-paletista: minusta tämä on kertakaikkiaan ihana paletti! Olen käyttänyt tätä jo nyt todella paljon, itse asiassa tuntuu omituiselta, että vielä vähän aikaa sitten olen jotenkin tullut toimeen ilman sitä. Mulle tästä on tullut luotettava meikkipakin työhevonen. Paletti on heti ampunut mun henkilökohtaisten suosikkien listan kärkeen. Toimiva, laadukas kokonaisuus. Viseartilla on muitakin paletteja, mattasävyjä ja kimaltavampaa settiä, ja ainakin ne mattaiset aion jossain vaiheessa hankkia itselleni.  Kimallusta tuomaan mulla on jo aika paljon muita luomivärejä.

Mitäs siellä ruudun toisella puolella? Heräsikö mielenkiinto, vai onko tällainen mattasävyjen paletti liian tylsän oloinen? Onko kokemusta Viseart-paleteista?

Viseart 01 Neutral Matte 80$ jenkkiläisessä nettimeikkakaupassa Beautylish.
 

 

8 kommenttia:

 1. Tykkään nimenomaan mattasävyistä. Aika harvoin löytyy pelkästään mattasävyinen paletti. Tämän Viseartin paletin alarivin värit ovat minun skaalassani mieluisimmat. Värit näyttävät swatchattuina (mielestäni) paljon tummemmilta, mitä pannusta voisi päätellä. Tosi hyvät värit kaiken kaikkiaan melkein kohta alkavaan syksyyn...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, palkästään mattasävyjä sisältäviä paletteja ei oo kovin paljon tarjolla kuluttajille. Siksi olenkin niin innoissani nyt tästä paletista :) Mua kiinnostaa nyt myös Viseartin samankokoinen paletti 07 Cool Mattes, siinä on viileitä harmaan, nuden, lilan ja sinisen sävyjä.

   Poista
 2. Minäkin tykkään mattasävyistä. Niillä tulee jotenkin imartelevampi ja paremmannäköinen meikki, ainakin omaan naamaan ;) tänäänkin on hohtavia luomivärejä ja ei ne enää näytä hyvältä kun ovat oikein liimautuneet luomilla tuplapohjustuksesta huolimatta :D
  Upea paletti, kyllä mä tuota rakastaisin jos se minulla olisi. Normimeikkaajalle kuitenkin aika hintava mutta ikupeli varmasti ja epäilemättä hintansa arvoinen. Hyvät värithän tuossa on ja jumalaista jälkeä tekee, etenkin tuo meikki jossa mustat varjostukset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä enemmän mun luomet muuttuu ajan myötä raskaampaan suuntaan, sitä enemmän pidän mattaisista varjostuksista :)
   Mut mattaluomiväreissähän on suuria eroja. Jotkut ovat niin karkeita ja rakeisia, kuin pressattua pölyä, että luomen ihon kaikki epätaydellisyydet oikein korostuu! Tulee sellaiset röpelöiset "aavikko"-luomet, arrgh. Mutta hienojakoiset mattaluomivärit ovat oikeasti tosi imartelevia luomen iholle.
   Tämä paletti on iiiihana! Nyt kesällä mun tee mieli tehdä mitään hurjan tummia ja dramaattisia meikkejä mutta varmasti mieli muuttuu kun kesä loppuu. Tiedän että näillä sävyillä pystyy tekemään ihan supersmokyt sitten kun inspis iskee ;)

   Poista
 3. Oijoi, mä haluan tän paletin niin kovaa byhyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pitkään katselin tätä palettia "sillä silmällä", nyt oon tosi iloinen että tilasin :)

   Poista
 4. Tämä on kyllä todella kaunis ja harmoninen paletti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Olen käyttänyt tätä jo nyt tosi paljon! Oli erittäin hyvä hankinta.

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!