9.8.2016

Chanel Les Beiges Healthy Glow Foundation


Tämän meikkivoiteen kanssa koin todellisen läpimurron tässä ihan vasta, minkä yhteydessä päätin kasata itteni ja kirjoittaa siitä postauksen. Ostin meikkivoiteen jo huhtikuun 2016 alussa mutta ilman tätä äskeistä uutta käännettä arvioni tästä Chanelin uutuusmeikkivoiteesta olisi varmaan lähinnä osastoa "ylihintaista hyvänhajuista kuraa". Alkaapa lupaavasti tämä kirjoitus, eikö? :D

Huom! Jos ei huvita lukea koko eeposta, kelaa loppupäähän. Tein sinne tiivistelmän mun kokemuksista tästä meikkivoiteesta ;)


Chanel Les Beiges Healthy Glow Foundation SPF 25 / PA++ on tämän vuoden kevätuutuus. Chanelilla on ollut aiemminkin jokin healthy glow-meikkivoiteentapainen ja samassa sarjassa on myös valikoima aurinkopuutereita ja muita meikkejä. Näin meikkivoiteesta puhutaan valmistajan sivuilla:

"An invisible foundation that creates a natural healthy glow by giving skin the radiance of a day spent outdoors, while protecting it from harsh environmental conditions. 14 shades in a compact travel-friendly bottle for easy application with fingertips. The perfection of a natural glow.

With a range of sublte, easy-to-wear beiges, HEALTHY GLOW FOUNDATION frees women from their fears of using foundation and gives every skin tone a lasting healthy glow. The soft and comfortable texture glides over the skin and melts away. It adapts to the shape of the face and invisibly follows its every movement. The texture becomes imperceptible and allows the skin to breathe freely, while protecting it from harsh environmental conditions. The complexion is evened-out and enhanced with a sheer finish. As if revived, it displays the freshness and radiance of beautiful skin in the great outdoors.


Apply with fingertips. Choose one tone lighter for radiance, tone-on-tone for an imperceptible result or a darker tone for a more sun-kissed effect."

Alunperin kiinnostuin tästä meikkivoiteesta koska kuvauksen perusteella se minusta muistutti jonkin verran Diorin kevätuutuusmeikkivoidetta Diorskin Forever, josta minulla on vaalein sävy 012 Porcelain. Siitä on tullut mun suosikkimeikkivoide (arvostelu löytyy tästä) jonka ohi menee ehkä vain it Cosmetics CC+ Cream sävyssä Fair (sitä arvostelu tässä). 

Lyömätön beautyblogger-logiikka: koska minulla on erittäin hyvä ja ihana uusi meikkivoide X, ostanpa siis samantyyliseltä vaikuttavan meikkivoide Y:n! :D Joku normaali ihminen ehkä käyttäisi tyytyväisenä sitä yhtä hyvää. En ole normaali halusin siis kokeilla tätä Chanelin autuaaksi tekevää pitkäkestoista luonnollista kuultoa antavaa meikkivoidetta ja niinpä ostin sen Tallinnan-reissumme yhteydessä. 

Kukapa ei haluaisi ihanaa luonnollista ulkoilmaihmisen glow:ta iholleen!Chanelin omaa neuvoa "choose one tone lighter for radiance" en voinut noudattaa, vaikka kuinka teki mieli. Ainut sävy mitä on voinut edes harkita mun iholle oli vaalein N°10.

Minulla ei ole aiempaa kokemusta Chanelin meikkivoiteista. Olen käyttänyt joskus vuosia sitten Chanelin voidemaista meikkipuuteria ja reilu vuosi sitten ostin merkin toisen meikkipuuterin, tällä kertaa puuterisen. Kummastakaan tuotteesta ei tullut mun suosikkia.

Mutta takaisin meikkivoiteeseen Les Beiges Healthy Glow! Pakkaus on lakoninen, ikoninen ja mielestäni kaunis. Tosin Chanel mainostaa sitä sanoin "compact travel-friendly bottle", unohtaen kokonaan mainita että kyseinen bottle on lasia ja reissun vilskeessä esim. kivilattialle tippuessa sotku voi olla melkoinen... Vertailun vuoksi, Chanelin oma aurinkovoide UV Essentiel on sekin 30 ml ja sen pakkaus on paljon sirompi, kompaktimpi, kestävämpi ja kevyempi. Se on muovia. Mutta enpä ala takertumaan yksityiskohtiin :)


Ensivilkaisulla sävy N°10 on todella hyvä! Hyvin vaalea beige, ei liian vaaleanpunainen eikä kellertävä. Näyttää uppoavan mun ihon sävyyn lähes täydellisesti. Hurraa!Mutta asettuessaan iholle Healthy Glow Foundation tummuu reilun asteen verran. Ja vähän kellertää. Ei ehkä katastrofi mutta alkuperäinen "tuore" vaaleusaste oli parempi.
Muuten, tämän meikkivoiteen tuoksu on tosi kiva, vahvahko mutta miellyttävän raikas!

Chanel neuvoo käyttämään levitykseen ronskisti sormia. Ei minun suosikkitekniikka koska mielestäni hieman kostea Beauty Blender yleensä tekee iholleni (sekaiho jossa poskien iho normaali sekä rasvoittuva T-alue ja siinä laajentuneita ihohuokosia) ihan parasta meikkipintaa. Mutta päätin noudattaa valmistajan neuvoja. Suuri virhe!

En lisää tähän postauksen kuvamateriaaliksi kuvia T-alueestani ekan kokeilukerran jäljiltä. Totta puhuakseni en haluaisi edes muistaa, miltä tämä meikkivoide sai ihoni näyttämään. Ehkä rittää kun sanon että marssin suoraan kylppäriin ja pesin mokoman tökötin pois. Meikkivoide nimittäin vajosi niin lahjakkaasti huokosiin että jokainen pikkukuoppa varmasti korostui! Hyvä ettei lentänyt mokoma purnukka kaaressa ikkunasta ulos!


Neljän kuukauden aikana olen kokeillut kaikkia mahdollisia keinoja: levitin erilaisilla siveltimillä, kokeilin Beauty Blenderin taikakosketusta, erilaisia pohjustustuotteita, eri kasvovoiteita meikin alle. Healthy Glow käyttäytyi kuin kusipää eikä suostunut millään pysymään nätisti mun iholla. Olen kuullut että se toimii mainiosti normaali-ihoisilla (onnelliset ihmiset joilla ei ole ongelmia huokosten tai ihon rasvoittumisen kanssa!) mutta mulla se kerääntyi itsepintaisesti huokosiin. Tai, jos levitin alle huokosia häivyttävää pohjustajaa, Healthy Glow kökkööntyi iholla. Tai, jos tein kaikki mahdolliset temput ja silottavan primerin päälle levitin henkeäni pidätellen kostealla Beauty Blenderillä, katala meikkivoide näytti hyvältä parin tunnin verran ( = sen aikaa että ehdin lähteä kotoa ihmisten ilmoille) mutta kerääntyi sen jälkeen voitonriemuisesti huokosiin ja alkoi kiiltää iholla.

Ehkä saan ongelman kuulostamaan pahemmalta mitä se olikaan. Tämä meikkivoide ei varmasti ole huonoin kokeilemani. Mutta kun oon tottunut tosi hyviin - Diorin Forever ja it Cosmetics CC+ - niin olen odottanut tältä luksus-luokan meikkivoiteelta samaa ellei parempaa tasoa. Mutta valitettavasti Les Beiges Healthy Glow ei oikein tule toimeen mun T-alueen kanssa. Muualla kasvoilla, missä ihoni on lähinnä normaali, se levittyi ja pysyi ihan nätisti.

Tosin täytyy sanoa, että en näe sitä luvattua "glow"-efektiä! Tämä jurppii mua tosi paljon, sitä kuultoa kun on hehkutettu mainostekstissä niin paljon. Healthy Glow my ass. Ei kuultoa, ei raikasta heleyttä, ei mitään. Jos sitä levittää ohuesti, niin kuin tykkään meikkivoiteita levittää, se on kevyesti peittävä ja luonnollisen matta ja alkaa pian kiiltelemään sekä päivän mittään lähmiintyy iholle. Jos levittää hieman paksumman kerroksen meikkimunalla, Healthy Glow jotenkin alkaa helposti kökkööntyä ja näkyy iholla sen verran että mua häiritsee, lähmiintyykin nopeammin. Mutta alussa on semimatta. No glow. No glow at all.

Vertailun vuoksi, Dior Diorskin Forever on tuntumaltaan jotenkin ihan hiukan verran "kuivempi" ja blurraava, tekee ihosta posliinisen ja pysyy ihollani hyvin eikä korosta huokosia. It Cosmetics CC+ on kuin levittäisi kevyttä kosteusvoidetta iholle ja näyttää ihan kuin luonnolliselta iholta - mutta raikkaalta ja tasaisen väriseltä. Molemmat yleensä kestää hyvännäköisinä koko päivän. Chanelin Healthy Glow on ylensä paska jo levitysvaiheessa (näihin kahteen muuhun verrattuna), yleensä olen yrittänyt meikata sillä ja lähtenyt sen jälkeen pesulle. Tätä on tapahtunut siis useamman kerran kun alkuaikoina yritin vielä löytää tälle meikkivoiteelle sopivaa levitystapaa. Sitten luovutin ja annoin purkin pölyttyä meikkipöydän nurkassa.Mutta se uusi käänne?
Neljän kuukauden jälkeen olen ihan vahingossa löytänyt tälle meikkivoiteelle pohjustajan, jonka avulla se näyttää hyvältä ihollani!

Postauksessa Heinäkuun suosikkituotteet kerroin kasvoille tarkoitetusta aurinkosuojavoiteesta Chanel UV Essentiel Daily UV Care Multi-protection Anti-pollution SPF 50+. Eräänä päivänä hetken mielijohteesta kokeilin sen päälle Healthy Glow-meikkivoidetta. Kyllä, olen sen verran hullu varovainen auringon suhteen että käytän Suomen kesänä suojakerrointa 50+. Ja kyllä, en luota pelkästään meikkivoiteen aurinkosuojaan. Varsinkin kun Healthy Glow sisältää vain kertoimen 25.

En odottanut mitään ihmeitä. Mutta kas - palapelin palaset loksahti paikoilleen! Nämä kaksi toimii tosi hyvin yhdessä. Oikukas meikkivoide levittyi hyvin aurinkosuojan antaman sileän kalvon päälle, ei korostanut pinnan epätasaisuuksia - ei huokosia näkyvissä, jee! - pysyikin hyvin! Glow-efektiä ei ollut silti näkyvissä (turvauduin korostustuotteisiin as usual) mutta muuten oli tyytyväinen. Mulla ei ole Chanelin kosteusvoiteita tai pohjustajia joten en aiemmin testannut tätä meikkivoidetta saman merkin tuotteiden kanssa.


Lyhyt tiivistelmä lopuksi: kevyestä medium-peittävä hyväntuoksuinen meikkivoide tyylikkäässä lasipullossa jossa on muuten erittäin tarkka ja hyvä pumppuannostelija. Saa puserrettua helposti vaikka nuppineulanpään verran meikkioidetta tarvittaessa. Sävy tummuu iholla asteen verran. Tämän meikkivoiteen kanssa suosin mahd. ohutta kerrosta koska jos yritän kerrostaa tämä näkyy ihollani sellaisena pakkelina. Koostumus ei paras mahdollinen rasvoittuvalle ja suurihuokoiselle sekaiholle mutta (kuulemani mukaan ja sen perusteella, miten tämä käyttäytyy niillä kasvojeni alueilla, missä iho on normaali) on sopiva normaalille iholle jossa ei ole näkyviä huokosia. Lupaus raikkaasta kuultavasta ihosta ei mun tapauksessa toteutunut. En voi kehua tätä erityisen pitkäkestoiseksi, mun tapauksessa pinta pysyy hyvänä ehkä sen 2 tuntia. Paitsi jos käytän alla Chanelin vedenkestävää aurinkosuojaa - yllättäen toimii tälle hyvänä pohjustajana. Levitykseen mulla parhaiten toimii kostea Beauty Blender.Onko tämä meikkivoide sinulle entuudestaan tuttu? Millaisia kokemuksia tästä tai Chanelin muista meikkivoiteista?

3 kommenttia:

 1. Ohhoh, onpa bitch meikkivoiteeksi ;) No siis, mullakin on joidenkin tuotteiden kanssa käynyt samantyyppisesti ja arvoitukseksi on jäänyt, miksi ei vaan toimi. Se on just niin kamalaa, että sen kokee oikein loukkauksena, että mitä helkkaria, tän piti tehdä jotain kaunista ja hyvää ja... Aargh, juoksujalkaa pesualtaalle. Mutta että saman merkin tuotteesta löytyi apu, kuulostaa loogiselta. Blogiskenessä tai juutubessa on sivuttu tätä aihetta ehkä vuoden sisällä (siis mitä mä olen sattunut huomaamaan) siinä mielessä, että pitäisikö käyttää saman merkin tuotteita, että ne toimisivat paremmin yhteen. Tai sitten, ajattelen, että pitäis olla niin paljon ymmärrystä että osais parittaa oikeita tuotteita.. vaikkapa incin tai tuotekuvauksen perusteella..? En tiedä olisko sekään autuaaksitekevä asia.

  Ei ole tämä meikkivoide tuttu, mutta just sitä jotain healthy glow -tyyppistä Chanelilta mä kokeilin ehkä pari vuotta sitten. Oli ihan ok, muttei siinä ollut niin paljon hehkutettavaa että olisin ostanut.

  Juu ja suupielet nousi ylöspäin myös noiden perusteluiden kohdalla, miksi tarvitsee uuden meikkivoiteen... :)Mä en edes oikein tiedä millaisen nykyään haluaisin. Kokeilen vaan aina kaikkea mitä saan käsiini! Kosmetiikan ihmeellinen maailma. Kai siinä jotain on jo oppinutkin, kun suuri määrä kaikenlaista tullut kokeiltua. Ja ainakin alkaa huomata että ai joo, tämä on samantyyppinen kuin se ja se, eli oliskohan samaa teknologiaa jne. Ja että no tää ei ainakaan käy :) Eikä kärsivällisyyttä yleensä riitä kauheasti puljata eri tuotteiden kanssa, mitä olis ehkä syytä vähän petrata.

  Kiitos siitä Viseart-arviosta, huoh.. On se jotenkin silmiäavaavaa että oikeasti niitä tuotteita ylitse muiden on olemassa. Mutta että kuin sitä jaksais odottaa vain niitä, kun niin paljon muutakin on ;) Vaikkakin mä luulen, että alan olla sitä kohti menossa, että satsaan vähitellen vain niihin parhaimpiin. Vaatiihan se tutkimustyötä ja erilaiset mieltymykset voi silti vaikuttaa erimielisyyttä tällaisissa tapauksissa, kun tuote on tilattava ennenkuin sitä pääsee hiplaamaan. Tosin en ole kyllä vielä kuullut kenenkään bashaavan Viseartia.. :D

  No niin, paljon tajunnanvirtaa tuli. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana pitkä kommentti, kiitos :) Tuntuu melkein kuin käytäis "oikeaa" keskustelua, livenä! :)

   Sepä se, et melkein loukkaukselta tuntui kun odotin ihanaa meikkivoidetta ja se olikin vain pläääh. Mut sellaista se on. En enää osta meikkivoidetta testaamatta kasvoille.

   Yleensä olen iloisesti sotkenut eri merkkien tuotteita samaan meikkiin. Joskus (useimmiten) toimii, joskus on näköjään parempi valita samaa merkkiä ainakin nuo pohjustaja + meikkivoide. Mut jos joskus haluaisin ottaa vain yhdestä sarjasta kaikki tuotteet voiteista puutereihin, niin en usko että juuri Chanel olisi se sarja. Tykkään merkin poskipunista ja mattapunista mutta toistaiseksi muut tuotteet eivät oikein kolahda. En kyllä usko että ikinä muuttuisin "yhden merkin naiseksi" kun niin paljon erilaista ihanaa kosmetiikkaa on tarjolla! :D

   Ihanaa viikonloppua sinullekin! :)

   Poista
 2. :D Joo.

  Mäkin olen luvannut että en osta kasvoille testaamatta ja se on ollut hyvä lupaus. Meikkivoide on sellainen tuote, jossa tämä periaate kyllä kannattaa :)

  Juu, yleensä kyllä on mullakin toiminut kaikki keskenään, harvinaisempaa on se että ei. Ja hyvä niin, koska todellakin tahdon käyttää niin montaa merkkiä kuin huvittaa! :D

  VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!