13.8.2016

Dior 5 Couleurs 566 Versailles. Parempi myöhään kuin ei ollenkaan :)


Silloin kun Dior uudisti viisikkopalettinsa about 2 vuotta sitten, minä näin uusista paleteista jopa unta ennen kuin ne tuli kauppoihin! Siina oli Herra Savolla naurussa pitelemistä kun silmän pyöreinä selostin hänelle uneksimieni palettien ihanuutta! Ostin silloin, syksyllä 2014, LE-paletin Trafalgar jota rakastan edelleen valtavan paljon. Mutta aika kuluu ja kosmetiikkamarkinat kehittyy eikä nykyään enää huvita maksaa 70€ viidestä pienestä luomiväristä, vaikka ne ois kuinka hienosti pakattu CD-logolla varustettuun söpöön rasiaan.


Tätä palettia, 566 Versailles, harkitsin silloin myös. Lopulta päädyin siihen että mulla on ihan tarpeeksi kimaltavia kultaisia ja hopeisia luomivärejä enkä kuitenkaan käyttäisi... Diorin luomivärit olivat aikoinaan mielestäni ehdottomasti markkinoiden parhaasta päästä (ja niitä on kertynytkin, ööh, muutama viisikko...) mutta nykyään, kosmetiikkateollisuuden kehityksen myötä, pääosin hyvää keskitasoa. Diorilla on ollut suoranaisia hutejakin mutta on myös tosi hyviä luomivärejä ja paletteja. Tämän paletin sävyt ovat kauniita mutta eivät ehkä ihan niin uniikkeja kuitenkaan, tai ei ainakaan kaikki viisi. Kieltämättä hintakin sai miettimään hankintaa erityisen tarkkaan. (Mä muistan vielä ajat kun Diorin viisikot maksoi jotain 56€/kpl! Reippaasti alle 60€. Mitä hittoa on tapahtunut hinnoille?) Nykyään saa niin laadukkaita ja kauniita luomiväripaletteja paljon edullisemminkin! Ei huvita maksaa ekstraa vain koska Dior!

Tänä kesänä törmäsin Versailles-palettiin Emotionin alelaaria syynätessä - puoleen hintaan - ja silloin en enää kauaa miettinyt :)


Se täytyy myöntää, että nämä viisi luomiväriä ovat kaikki tosi sieviä. Ylempi kuva otettu sisätiloissa ja keinotekoisessa valossa, alempi luonnonvalossa.
Vaalea helmiäinen lämmin persikkainen sävy, vaalea helmiäishiekkakulta, satiininen taupe sekä kaksi aivan mahtavaa metallista sävyä, hopea ja lämmin keltakulta. Nämä kaksi ovat kuin aitoa metallia iholla!

Tässä meikissä Versailles-paletin taupe varjostuksena ja ulkokulmassa, persikkainen helmiäinen sisäkulmassa ja kultaa keskimmäisestä napista liikkuvalla luomella.

Kultakimalteen painelin iholle kostealla siveltimellä, muuten se karisee eikä kimalla tarpeeksi. kostealla siveltimellä tai applikaattorilla levitettynä se on superkiiltävä, kuin ohut kerros metallia luomella.

Paletin taupe on ihollani huomattavasti harmaaseen taittuva, varsinkin häivytettäessä harmaa pohjasävy puskee esiin. Odotin rehellisempää ruskeaa. Ensin ajattelin sävyn olevan tylsähkö mutta se sopii tosi hyvin sellaiseen pehmeään "päiväsmokymeikkiin". Se riittää luomaan kevyttä varjoa silmien ympärille ihan yksinään, mutta tykkään käyttää vaaleampaa, hohtavaa sävyä silmän sisäkulmassa ja liikkuvalla luomella keventämässä ilmettä.Paletissa ei ole ainuttakaan mattaa sävyä. Itse tykkään käyttää meikeissäni mattaa luomivaon yläpuolela varjostamiseen. Tämän takia en näy Versailles-palettia itsenäisenä palettina jolla voi ongelmitta tehdä koko silmämeikin. Minulle se on sellainen hyvä kimaltava lisäys mattasävyjen rinnalle.
Tässä meikissä käytin mattaisia sävyjä paletista Viseart 01 Neutral Matte rauhoittamaan ja varjostamaan Diorin kimallusta.

Viseart-paletin rauhalliset mattaiset persikkaiset sävyt ja valkoinen sopii mielestäni hyvin Diorin taupen, persikkaisen ja pehmeän kullan kanssa yhteen.
 

Keskimmäinen kimallekultanappi on minulle se paletin tähti! Tykkään käyttää sitä liikkuvalla luomella esim. punasävyisten meikkien piristäjänä. Näyttää hauskalta sekä kevyemmässä päivämeikissä, että vahvemmassa versiossa.


Kimalteen kiinnitykseen tosin tosiaankin kannattaa käyttää kiinnityssuihketta (suihkuttaa siveltimeen ennen kuin dippaa sen luomiväriin) tai esim. MUS Mixing Liquid-litkua, jos meinaa ottaa kimalteesta kaiken irti!


Tämmöinen mukava alelöytö oli tuo Versailles-viisikko :)
Nyt pakkaan tulevaa lomamatkaa varten ja olen rikkonut tämän paletin harmnian ottamalla siitä pari sävyä pois (sen rauhallisen beigekullan ja hopeisen sävyn irrotin) ja siirsin tilalle yhden mattaisemman napin ja yhden hyvin vaalean korostusvärinapin vanhoista Diorin viisikoistani. tarkoitus on pärjätä reissun ajan yhdellä luomiväripaletilla, saa nähdä, miten onnistuu!

6 kommenttia:

 1. Onpa oivallinen alelöytö ja kivoja ruskean sävyjä. Ja siipirajaus, aina yhtä upea!
  Mukavaa lomamatkaa:)

  VastaaPoista
 2. Olen niin samaa mieltä viisikkojen hinnoista. Silloin kun aloin niitä ostamaan, ne maksoivat 50 e. Ja mansikkanetistä niitä sai 35 eurolla! Nykyinen 70 euroa järkyttää siinä määrin että saisi olla todella spesiaali viisikko että siitä sitä hintaa maksaisin. En ymmärrä millä tuollainen hinnannousu selitetään. Halvemmalla saa enemmän nappeja ja ihan yhtä hyvää tasoa.
  Jotain taikaa viisikoissa kuitenkin on. Meikkasin pitkästä aikaa Secret Charmilla ja kyllä sillä tulee ihan taianomaista jälkeä, täysin uniikkia ja kaunista. Minulla on varsinaisia viisikkoaarteita ja hyvä niin. Ei tarvii enää ostaa kaikkea uutta :)

  Teit kyllä kivoja meikkejä. Tuon paletin hohto ja metallisuus on mulle liikaa koska kaipaan rinnalla sen matan. Minusta se kuuluisi olla paletissa eikä pitäisi joutua etsimään muualta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin kun Dior onnistuu viisikon kanssa, se on oikeesti jotain tosi hyvää! Mutta tuo hinta on mulle liikaa. Onhan niitä viisikkoja uudistettu vuosien saatossa, sävymaailmoja, pakkauksia jne, kuluttajat maksaa muutostyöt korotetuilla hinnoilla. Ärsyttää.

   Ymmärrän tuon pointin että paletissa pitäis olla valmiina mattaa kimaltavan rinnalle. Itsekin mieluiten ottaisin paletin jolla voi tehdä koko meikin! Mutta tän otin sillä ajatuksella, että se on nimenomaan osina parempi kuin kokonaisuutena :D

   Poista
 3. Kiva alelöytö :) Alekorista tai -hyllystä itse ostan Diorini nykyään. Tämän kesän löytöjä Diorskin nude tan light 001 Aurora ja nude skin -peiteaine 001. Samaa mieltä hinnoista, en ala. Jos joku ihan todella must have spesiaaliviisikko tulis, niin silloinkin odottaisin -20 % kuponkia. Mutta epäilen tulisko niin käymään :

  Mulla on pari vihreäsävyistä viisikkoa ja pari miniviisikkoa ruskeilla sävyillä näitä uudistettuja ja kyllä vähän hävettää myöntää että ovat olleet hyvin vähällä käytöllä. Ehkä ne ei ole niin jännittäviä kuitenkaan olleet? On joskus harmittanut sen Trafalgarin ostamatta jättäminen. Siinä oli se punainen ja sitten se 'likainen' kultainen sävy, joihin ihastuin, mutta ajattelin että ei riitä 2/5 tuon hintaisessa paletissa ;) En tiedä tulisko sitä enää koskaan vastaan missään, että vois tuon 'erheen' korjata. Tuskin.

  Lähteekö muuten nuo napit viisikoista irti helposti ja millä tyylillä? Olen depotannut jotain edullisempaa, mutta Dioreihin en ole uskaltanut koskea.. Ehkä en viisikoille heti tekiskään mitään, mutta olen vähän ajatellut että jos nuo poskipunat sais yhteen palettiin, niin säästäis tilaa. En ole uskaltanut :)

  Matkatoivotukset täältäkin, itse menen keskiviikkona töihin eli viimeisiä lomapäiviä tällä erää viedään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, Auroraa katselin itsekin joskus sillä silmällä :) Kiva alelöytö, onnittelut!

   Diorin viisikoista ne napit irtoaa joskus hyvinkin vähällä vaivalla. Esim. tuosta Versailles-paletista ihan helposti. Ujutin nuppineulan terän napin metallipannun ja sen kotelon väliin sopivasta nurkasta ja napit nousi ihan kiltisti. Joskus ne on tiukemmassa, silloin auttaa kun palettia lämmittää pohjasta föönillä.

   Mukavaa ja mahd. vähästressistä lomaltapaluuta sinulle! :)

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!