26.8.2016

Fiilikseen sopiva, kestävä meikki. Montako meikkituotetta tarvitaan?


Tähän postaukseen sain inspiksen hurmaavasta blogista Charming Nails, missä viime viikolla pohdittiin, millä meikkimäärällä arkimeikki syntyy. Alkoi kiinnostaa omatkin meikkimäärät! En ole koskaan aiemmin laskenut, kuinka monella tuotteella teen mun meikit.

Olin sen viikon rantalomalla niin ei senhetkisiä vähäisiä meikkaamisiani ei todellakaan voinut verrata normaalitilanteeseen. Ja mikä yleensäkin on normaalitilanne? Mun työmeikkihän on yleensä keskivertoarkimeikkiä näyttävämpi tapaus kun töissä on tarkoitus antaa asiakkaille inspiraatiota (ja testata samalla niitä jatkuvana virtana saapuvia uusia tuotteita!) ja kun en ole töissä, meikkini voi olla kaikkea mahdollista nollasta sataan. Välillä lenkkeilen ainoana meikkinäni huulirasva, välillä taas intoudun kokeilemaan drag-tyylistä sotamaalausta Ru Paul's Drag Racen huuruissa :D Nyt kuitenkin halusin tehdä sellaisen "omannäköiseni" meikin ja laskea, montako meikkituotetta siihen uppoaa. Samalla käy selväksi mun meikkausjärjestys (noudatan yleensä aina tätä samaa kaavaa) ja esittelen pikaisesti mun tämänhetkisiä suosikkeja.

Lähtökohta on tässä. Täysin meikitön nassu. Ihonhoitotuotteita en listaa, käytin Korresin silmänympärysvoidetta Wild Rose SPF 15 ja Lumenen hyaluronihapotiivistettä kevyenä kosteustuotteena (ei oo mun suosikki mutta haluan kuluttaa putelin loppuun mahd. pian).

Lomalla suojasin ihoani parhaani mukaan auringolta - SPF 50+ oli valoisaan aikaan jatkuvasti käytössä koko vartalolla ja kasvoilla. Rannalla olin varjossa ja lisäsin vedenkestävää aurinkovoidetta joka uinnin jälkeen mutta silti vartalon iho päivettyi, erityisesti selkä, kädet ja olkapäät. Nehän oli eniten auringolle "tarjolla" kun olin uimassa. Eli nyt kasvot ovat edelleen vaaleat (sain vain pari pisamaa) mutta kroppa on vähän ruskettunut.

1 Aloitan meikkaamisen yleensä aina silmämeikistä. Mulla on rasvoittuvat luomet joten silmämeikinpohjustustuote on välttämätön! Otin jo lomalla käyttöön Rodoksen Sephorasta ostamani pohjustajan Too Faced Shadow Insurance. Se on vähän erilainen kuin aikaisemmin käyttämäni vastaavat tuotteet mutta vaikuttaa tosi kivalta! Ainakin meikki tuntuu pysyvän hyvin.

2 Mun yläluomen ihossa on pari pisamaa jotka peitän vaaleankellertävällä silmänrajauskynällä MUS Eyepencil Vanilla. Se toimii kuin kynämuotoon pakattu peiteaine! Pysyy hyvin ja sävy on tarpeeksi vaalea mun ihonväriin. Mulla on vastaava kynä IsaDoralta, Blonde, mutta se on tähän tarkoitukseen liian tumma mulle. Lisäksi mulla on Shiseidolta hyvä vaalea kynämuodossa oleva peittari. Mutta nyt nappasin tän Make Up Storen Vanilla-kynän.

3 Puuteroin yläluomet kevyesti hohtavalla mineraali-irtopuuterilla BareMinerals Illuminating Mineral Veil. Halusin sellaisen valmiiksi vähän hohtavan, vaalean pohjan silmämeikille, jonka päällä on helppoa häivytellä tummempia luomivärejä.


4 Rajasin alaluomen ulkokulman IsaDoran kynällä Perfect Contour Kajal 97 Green Gold ja jatkoin viivaa ulkokulman yli "hännäksi" ylös- ja ulospäin.

5 Levitin yläluomelle mattaa tummanruskeaa luomiväriä paletista Viseart 01 Neutral Matte.
6 Rajasin alaluomen sisäkulmasta puoleenväliin asti mun uudella, henkkamaukasta (!!!) ostetulla kynällä H & M Colour Essence Eye Pencil Grand Cru. Samaa kynää on hieman myös sisäkulmassa. Ihan huippu kynä! Mahtava hohtava samppanja, hiukan metallinen sävy. Pysyy ja on ihanan pehmeä ja pigmenttinen.

Vahvistin alaluomen ulkokulman rajausta samalla IsaDoran kynällä 97 Green Gold.


7 - 8 Lisäsin luomivärejä: liikkuvalle luomelle hohtavaa khakinvihreää napista MUS Microshadow Dagger (lopetettu sävy; depottasin tämän napin että mahtuu paremmin mun Z-palettiin). Sisäkulmaan ja liikkuvan luomen keskelle vaaleaa hohtavaa kultaa paletista Sleek i-Divine 430 A New Day.


9 Kulmiinkin ilmestyi väriä - ruskeaoranssi sävy  on MUS Bronzing Powder Leopard*. Käytän kulmiin leopardipilkkujen ruskehtavaa väriä ja useampi pilkku on jo kuopalla!


Paletit olen muuten laskenut yhdeksi tuotteeksi. Lisäsin nimittäin häivytykseen vaaleaa beigeä Viseart-paletista mutta paletti on jo laskettu mukaan numerolla 5!


10 - 11 Yläluomen rajausvärinä taas MUFE Aqua Liner Black. Se ei ole täydellinen, mutta on se tosi hyvä! Ripsivärinä ikuisuussuosikkini IsaDora Extra Volume 100% Waterproof mustana. Lisään ripsivärin itse asiassa vasta sen jälkeen kun olen tehnyt meikkipohjan, mutta listaan sen jo tässä vaiheessa, ettei unohdu!Silmämeikki nyt on aika lailla siinä!

Oli tarkoitus lisätä kulmiin vielä kulmakarvageeliä mutta unohtui :) Ehkä ihan hyvä niin, ei pääse tuotemäärä ihan liikaa rönsyilemään :D


Tykkäsin näistä luomivärien sävyistä tosi paljon! Vähän rauhallisempaa kuin viimeksi :)12 Meikinpohjustaja Rimmel Fix & Protect Makeup Primer SPF 25 on nyt toista kertaa testissä. Itse asiassa ostin sen jo yli vuosi sitten mutta jotenkin jäi avaamatta ja kokeilematta. Nyt loman jälkeen otin sen käyttöön. Tässä on arkikäyttöön sadepäivälle välttävä suojakerroin 25 ja koostumus vaikuttaa ihan mukavalta, ei ole tahmea tai rasvoittavan tuntuinen iholla joten jatkan ihan hyvällä mielellä tämän testailua!

Huomasin että Fix & Protect vaalentaa ihoa jonkin verran. Koostumuksessa on Titanium Dioxide ja sehän on valkoista. Lisäksi tässä on vielä mica. Kasvoille tulee sellainen helmenhohde - ei ole kimallusta tai hilettä, mutta sellainen tasainen vaaleus. Luonnostaan vaaleasta ihosta tällä pohjustajalla tulee ihan posliinisen näköinen, tumemmalla iholla tästä sattaa tulla tylsä kalpeus-efekti. Itse ihan tykkään tuollaisista hieman vaalentavista tuotteista, varsinkin talvella on kivaa olla sellainen kalpea posliininukke :)

13 Koska mulla on sekaiho ja rasvoittuvalle T-alueelle ilmestyy nopeasti kiiltoa, levitin siihen vielä toista pohjustajaa. Ironista että tämän numeroksi osui juuri 13, nimittäin tämän primerin kanssa mulla meni alussa sukset ihan ristiin! Kyseessä on Make Up For Ever Step 1 Mattifying Primer. Mulla kesti pari kokeilukertaa oivaltaa, että tämähän on ihan loistava tuote - jos tätä osaa annostella oikein! Tätä pitää laittaa vähän. Hyvin, hyvin vähän. Vielä vähemmän, mitä luuletkaan. Silloin se tekee työnsä, pitää ihon mattana, häivyttää huokosia ja on muuten näkymätön. Mutta jos laittaa liikaa niin kökköönnyttää meikkivoiteen ja jotenkin ei vaan toimi yhtään. Lisäksi tämä ei tunnu yhtään sopivan kuivalle iholle joten jos iho on tavallaan rasvoittuva mutta pinnalta kuitenkin tosi kuiva niin vähän epäilen, onko tuo paras mahdollinen. Mulla rasvanaamalla toimii hyvin, nyt kun olen oppinut oikean annostelun.


14 Seuraavaksi mun tämänhetkinen ykkössuosikkituote! Mä kokeilin kesän aikana ekaa kertaa tätä Make Up Storen uudistunutta mineraalipohjaista irtopuuterimeikkipohjaa Wonder Powder ja voin vain sanoa että ihmeellistä on! Tätä ihmepuuteria voi käyttää meikkivoiteen korvikkena, aurinkopuuterina, irtopuuterina, varjostus- ja korostusvärinä, luomivärinä, body-meikkinä sekä aurinkopuuterina. Sarjassa on sävyjä lähes valkoisesta tumman rusketuksen sävyyn asti ja valikoimassa on kolmea koostumusta: matta, kevysti kuultava ja kunnolla hohtava.


Tajusin että Wonder Powder sävyssä Kalahari* sopii ihan täydellisesti mun lomarusketuksen sävyyn! Niinpä kun kerrankin mulla ikuisella kalpeanaamalla on mahdollisuus, kokeilin antaumuksella aurinkoista meikkiä! Kalahari on kevyesti kuultava ja sillä syntyy ohuen ohut, luonnollisen näköinen ja iholla painottoman tuntuinen kevyt meikkipohja. Levitin tämän irtopuuterin ihan ronskisti hieman kostean BeautyBlenderin avulla kasvoille ja kaulaan, samaan tyyliin kuin jos kyseessä olisi tavallinen meikkivoide. Samaa sävyä käytin varjostuksiin, levitin vain hieman enemmän. Wonder Powder on superohutta ja sitä pystyy kerrostamaan. Tällä tasoittui hyvin mun kalpean nassun ja päivettyneen niskan ja olkapäiden ihon väriero. Kävimme Herra Savon vanhempien luona kyläilemässä ja ihastelivat ihanaa lomarusketustani. Pakko oli paljastaa, että suurin (näkyvissä ollut) osa siitä on tullut ihan meikkipurkista :D


15 Silmien alle lisäsin vaaleaa peiteainetta eli tässä tapauksessa CC-voidetta, asialla vanha suosikkini it Cosmetics CC+.

16 Pari näppyä peitin mun RSMA-paletin avulla. RCMA Series Favorites Palette "KA" on ihan loistava tuote vaalealle, hieman kellertävälle iholle. Tätä voi käyttää meikkivoiteena, peitevoiteena, korostustuotteena tai varjostuksiin ja erityisen loistava tämä viiden peittävän meikkipohjan paletti on jos oot rantalomalla ja ihon sävy muuttuu päivä päivältä - aina löytyy sopiva sävy! Itse käytän nyt sävyjä 2 ja 3 kasvojen keskiosissa oleviin mahdollisiin punoituksiin ja näppyihin ja sävyjä 4 ja 5 niille alueille, jossa iho on ruskettunut tai joille olen tehnyt varjostuksia.


Ilman poskipunaa ja korostusvoidetta ei mikään näytä miltään! Erityisesti poskipuna on mulle tärkeä ja rakas meikkituote, käytän poskipunaa aina kun meikkaan.

17 Chanel Joues Contraste 70 Tumulte on ihana, ihana hento vaaleanpunainen sävy ja mun suuri rakkaus!
18 MUS High Tech Lighter Orion on toinen suuri rakkaus! Tämä ihana korostusvoide on ihan lopussa jo, reunat enää jäljellä. Pitää hankkia heti uusi! Tämä oli pitkään loppuunmyyty (ilmeisesti moni muukin tykkää tästä sävystä!) mutta ehkäpä se on jo tullut takaisin valikoimaan. Toivottavasti!
19 it Cosmetics Bye Bye Pores ei ole tarpeen koko kasvoille mutta varmistan tällä irtopuuterilla vielä että T-alueen iho pysyy siistinä ja mattaisena mahdollisimman pitkään. Tosiaankin auttaa myös häivyttämään huokosia!


20 Huulet! Huulet helposti unohtuu jos olen panostanut silmämeikkiin. Mutta tällä kertaa en unohtanut! Rajasin ja väritin ne ensin tussilla Master Colors Submarine LipcolorLong Lasting Lip Tint 04. Pidän tusseista enemmän kuin kynistä koska niillä tulee luonnollisempaa jälkeä. Valitettavasti tussit eivät ole enää muotia :( Joskus 7 vuotta sitten niitä oli melkein joka merkillä omansa ja sitten buumi meni ohi eikä huulitusseja löydy enää mistään! Onneksi löysin tämän tussin ihan sattumalta Siilinjärven kauneushoitolasta (olimme ostamassa Herra Savon äidille lahjakorttia kasvohoitoon), heillä oli myynnissä jopa eri sävyjä! Pitänee hamstrata lisää kunhan käyn taas sielläpäin :)

21 Blistex Happy Lips Ready For New York on hauska kevyesti sävytetty huulirasva. Tässä on muistaakseni myös SPF 15.


Siinäpä mun meikkikasa! Ryhmäkuvasta löytyy vielä numero 22 - Clarins Fix' Make-Up meikinkiinnityssuihke. Se ei ole varsinaisesti värikosmetiikkaa mutta listaisin sen silti meikkituotteeksi. Ihana ja hauska lelu meikin päätteeksi :)


Mitä tykkäsit meikistä? Onko liian syksyisen näköinen tuo kulta-ruskea-khaki?
Onko 22 meikkituotetta vähän, paljon vaiko ihan sopivasti - siihen varmaan jokaisella on oma näkemys :) Kerro ihmeessä mielipiteesi!

Itse viihdyin tässä meikissä tosi hyvin! Mitään erityisen hohdokasta en tänään tehnyt - olen vielä sairaslomalla - mutta kävimme tosiaankin piipahtamassa Herra Savon vanhempien luona. Ihan hyvin voisin mennä vastaavanlaisella meikillä töihin tai jonnekin ulos lasilliselle. Meikki myös pysyi hyvin - itse asiassa se on vieläkin paikallaan (kello 3.30 yöllä!), huulirasvan tosin olen syönyt pois ja nenänpää kiiltää hieman - muuten meikki on ihan alkuperäisen näköinen (ne pohjustajat todellakin toimii!!!).

Montako tuotetta sun meikkiin menee?

* Tähdellä merkityt tuotteet saatu.

6 kommenttia:

 1. Itse listasin yhden päivän aikana käyttämäni kosmetiikan sisältäen myös meikin (https://blingershimmer.blogspot.fi/2016/08/kosmetiikan-tayteinen-paivani.html) ja ko.päivänä meikistä löytyi 14 tuotetta, tämä toki vaihtelee hyvinkin paljon riippuen siitä kuinka paljon aamussa on aikaa ja intoa meikkailla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, uskaltaisinkohan listata koko päivän kaiken kosmetiikan :D En ehkä halua itsekään tietää mun lukuja! Mutta kyllä, vaihtelee kovasti päivästä toiseen. Tänään meikkasin viidellä meikkituotteella ja olen lopputulokseen tosi tyytyväinen :)

   Poista
 2. Sinun hiukset on upeat ja meikki jälleen kerran aivan ihana:)

  En ole vielä kirjannut mitä ja kuinka monta tuotetta itselläni menee normimeikkiin, mutta lähentelee varmaan kahtakymmentä.

  HM:n rajauskynät on todella hyviä. Ostin ensin yhden kokeeksi, jonka totesin vallan mainioksi, ja sitten ostin pari lisää.
  Hyviä ja edullisia:) Over the Taupe on tämänhetkinen lempparini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuleepa hyvä mieli tästä palautteesta :)

   Mäkin ostin tuon henkkamaukkakynän kokeeksi, sattui niin houkutteleva väri. Käyn ratsaamassa heidän valikoiman, josko löytyy lisää kivoja sävyjä. Laatu on tosiaankin mainio! Pitääpä pistää mieleen Over the Taupe, kiitos vinkistä!

   Poista
 3. Ei tuo mikään hirmu määrä ole :) ammattilaisen käyttämäksi. Eikä ole yhtään liian syksyinen, hyvin korostaa rusketusta mutta on luonnollisen näköinen. Kiva nähdä miten rakennat silmämeikin, minä alan aina tekemään sisänurkasta. Silloin kun on aikaa meikata, silloin alan tekemään ulkonurkasta ja kyllähän siitä meikistä tulee ihan erinäköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määrä vois olla suurempikin! Nyt ei tosiaankaan ollut sitä kulmageeliä eikä sisäkajalia (yleensä laitan vaaleaa Blondea yms) eikä erillistä varjostustuotettakaan. Eikä ripsivärin pohjustajaa eikä huulipunan pohjustajaa! :D Nekin löytyy, käytän joskus, tilanteen mukaan. Mutta toisaalta, tänään on vain viiden meikkituotteen päivä ja sekin on ihan ok :)

   Tykkään aloittaa ulkokulmasta kun se on mun problem zone. Kun sen klaaraan, loppuhomma on helppo juttu. Mutta jos ulkokulma menee pieleen, kaikki menee pieleen! :)

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!