21.9.2016

MUS Wonder Powder


"Ihmepuuteri". Mikä se on ja miksi siitä tuli mun suosikkimeikkipohja :)

 

Ei varmaan tule kenellekään blogiani lukeneelle yllärinä - minä tykkään meikeistä :) Kosmetiikka ja erityisesti värikosmetiikka kiinnostaa mua ja tykkään tutkia uusia tuotteita. Väittäisin että tiedän värikosmetiikasta aika paljon. Niinpä kun omalla työpaikallani Make Up Storella vastaan tuli sellainen meikkituote, jota en aluksi oikein tajunnut, pitihän siihen perehtyä oikein kunnolla - mikä ihme on Wonder Powder?

Muistan että perehdytyksessä kerrottiin tyyliin "noh, se on sellainen mineraaleja sisältävä puuteri ja sitä voi käyttää meikkipohjaan ja aurinkopuuterina ja korostusvärinä myös ja sekoittaa vaikka kosteusvoiteeseen" olin että aha, just joo, mikä ihmeen joka paikan höylä tää muka on? Jotenkin tuote jäi mulle vieraaksi eikä siihen kovin usein tullut tartuttua. Sitten meikkisarjan uudistuessa Wonder Powder uudistui myös. Tuli uusia sävyjä ja koostumuskin on muuttunut. Ja kesällä päätin tutkia tätä ihmepuuteria oikein kunnolla. Wonder Powder on eka meikki jota olen ikinä pyytänyt milltään firmalta testiin! Sain valita sävyvalikoimasta 2 puuteria kokeiluun.

Wonder Powder, 5 vaaleinta sävyä

Valinta ei ollut helppo sillä nykyisin Wonder Powder-perusvalikoimaan kuuluu 10 sävyä. Vaalein on lähes valkoinen ja tummin syvän rusketuksen värinen. Jottei olisi liian helppoa, Wonder Powder on saatavissa 3 eri koostumuksella: matta, sellainen satiinisen hohtava ja enemmän hohtava. Voi apua!

Lopulta päädyin sävyasteikon puolessavälissä olevaan semikiiltävään sävyyn Kalahari ja kiiltävämpään, hohtavampaan ja hieman vaaleampaan sävyyn Sahara. Kaikki WP-sävyt - Nevada, Sinai, Mojave jne - on muuten nimetty aavikkojen mukaan, mikä on musta hauskaa ja tuo mieleen kaukaiset maat, seikkailut ja maantiedon tunnit :D


Mutta mitä se Wonder Powder siis on?
Lyhyesti, se on hienojakoisen irtopuuterin muodossa oleva monikäyttömeikki jonka koostumuksessa on mineraaleja. Se ei ole niin sanottu "aito", 100% mineraalipuuteri koska sisältää mm. talkkia, feniksietanolia ja E-vitamiinia.

Wonder Powder Kalahari INCI:
Talc, Mica, Silica, Zinc Oxide, Phenoxyethanol, Caprylic/Capric Triglyceride, Tocopheryl Acetate, Dehydroacetic Acid. [+/-(May Contain: Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Yellow 5 Lake (CI 19140), Manganese Violet (CI 77742), Red 7 Lake (CI 15850)].

Itse en ole mikään mineraalipuristi ja mulle on loppupeleissä samantekevää, mitä meikkivoiteeni tai puuterini sisältää, kunhan eivät pilaa ihoani ja lopputulos miellyttää. Olen käyttänyt aiemmin puhtaita mineraalipohjia, mm. BareMinerals ja Lily Lolo, mutta tämä WP on erilainen. Sopii mun iholle paremmin kuin aikaisemmin kokeilemani mineraalimeikit. Hienojakoisempi ja silkkisempi. I'm in love!


Pakkaus on samanlainen kuin muissakin MUS-irtopuutereissa - neliskulmainen muovinen purkki jossa tiiviisti sulkeutuva musta kierrekansi. Kannen alla on kuppi johon siivilän läpi pääsee puuteria, kun purkkia ravistaa. Kuppisyvennyksestä puuteria on kätevaa ottaa vippaan, siveltimeen tai meikkisieneen, millä nyt tykkää käyttää levitykseen. Wonder Powderia on purkissa 11 grammaa, voi tuntua vähäiseltä määrältä mutta hienojakoisen puuterin ollessa kysymyksessä riittää kuukausien käyttöön helposti.

Huomasin hyvin nopeasti, että Wonder Powderin kanssa on todellakin väliä, millä sen levittää!
Wonder Powder Kalahari
Jos luulet, että yläkuvan swatchissa on vaaleampi ja tummempi sävy vierekkäin, erehdyt! Vasemmalla on sävy Kalahari levitettynä kuivana (sormella) ja vieressä sama puuterisävy mutta kostealla sienellä levitettynä. Melkoinen ero!


Tässäkin ylempänä levitetty kostealla sienellä, alla kuivalla.Mitä kosteampi sieni on, sitä enemmän puuteria se sitoo iholle, sitä tummempi jälki. Ja tietenkin myös mitä enemmän puuteria kerrostaa, sitä tummemmpi se on iholla.
Tässäkin vierekkäin WP Kalahari kuivana ja kostealla meikkisienellä iholle hangattuna. Molemmilla tavoilla levitettynä Kalahari jättää iholle hieman kuultavan pinnan mutta kosteana se on huomattavasti tummempi.


Kerrostettuna Kalahari on jo melko tumma!


Ilman meikkiä
Iholla, kasvoilla, meikissä käytettynä tämä kuulto näkyy kyllä, mutta se ei ole minusta liian voimakasta. Päinvastoin, tykkään kovasti siitä, miten Kalahari saa kasvot näyttämään raikkailta ja tavallaan "meikittömiltä". Vaikkakin tavallaan ihan meikitöntä paremmilta :D

Meikkipohjana Kalahari
Alunperin kaavailin Kalaharista aurinkopuuterin korviketta mutta lomareissuni jälkeen yhtäkkiä huomasin että se sopii aika hyvin päivetykseni sävyyn. Niinpä olen käyttänyt Kalaharia lähes ainoana meikkipohjameikkinä nyt jo kuukauden ajan. Ja se on aivan ihana!

Näissä kaikissa meikkikuvissa pohjana Kalahari.

Mun weapon of choice WP:n levitykseen on hieman nihkeänkostea mutta ei märkä meikkisieni. Tällä tavalla homma hoituu nopeasti, mikään ei pölise (mikä on vaarana irtopuuterituotteen kanssa) ja sävystä tulee juuri sopiva. Alle levitän SPF:n sisältävän kosteusvoiteen tai pohjustajan (WP ei sisällä aurinkosuojaa). Jos huokoset näyttää erityisen suurilta, levitän T-alueelle lisäksi vielä ohuesti Smoothing Priming Powderia, irtopuuterin muodossa olevan pintaa silottavaa pohjustajaa. Silmien alle käytän kosteuttavaa voidemaista peiteainetta.

Yleensä siis levitän Wonder Powderia ohuen kerroksen kasvoille kostealla meikkisienellä ja lisään varjostuspaikkoihin (poskiluun alle, nenän sivuille, leuan alle) toisen kerroksen. (Eli mun tapauksessa Kalahari tekee kolmea työtä meikkipohjana, aurinkopuuterina ja varjostusvärinä!) Välttämättä ei tarvitse erikseen puuteroida. Tosin mun iho on niin rasvoittuva että jos on tiedossa pitkä päivä, käyn kaiken varalta T-alueen läpi vielä kevyellä kerroksella tavallista irtopuuteria. Näin meikki todellakin pysyy koko päivän!

Periaatteessa Wonder Powder soveltuu myös käytettäväksi irtopuuterin tavoin meikkivoiteen päällä, jos haluaa peittävämpää tulosta, mutta en ole itse kokeillut.

Wonder Powder ainoana meikkipohjana käytettynä ei ole kovin peittävä eli makuuni juuri sopiva. Se tasoittaa ihon sävyä kauniisti, häivyttää rusketusrajoja (myös vartalon iholla) ja antaa iholle sellaista kivaa glow'ta. Mica koostumuksessa blurraa ihon pieniä virheitä. Parasta tässä pohjassa on kuitenkin se miten se pysyy iholla raikkaan näköisenä. Kun on rasvoittuva iho kuin mulla, tämä on niin outoa - niin monet meikkivoiteet liejuuntuu iholla iltapäivään mennessä tai kerääntyvät nenänpieliin tai juonteisiin. WP ei oikeastaan muutu iholla päivän mittaan.

Irtopuuterimainen pohja tuntuu myös hyvin kevyeltä iholla - tai oikeastaan ei tunnu ollenkaan. Ei tunnu tahmealta tai rasvaiselta jos koskettaa poskea eikä myöskään tuki huokosia. En tiedä, ehkä tämä ei ole paras meikkipohja todella kuivaihoiselle (tai ainakin vaatii alle hyvän kosteusvoiteen) mutta mun rasvoittuvalle/sekaiholle WP on ihan parhaita meikkipohjia! Kiilasi lopputuloksen puolesta (myös helppokäyttöisyytensä ja monikäyttöisyytensä ansiosta) jopa entisen suosikkinimeikkivoiteen (Dior Diorskin Forever) ohi! Tykästyin siihen myös aurinkomeikin roolissa, kesällä helteellä se oli ihan loistava tasoittamaan ihon sävyä ja korostamaan päivetystä. Kalahari antaa iholle kevyesti väriä mutta lopputulos on sellainen ilmava, kuulas.

 
Wonder Powder Sahara on vaaleampi kuin Kalahari. Vaaleampi ja hohtavampi.Tässä swatchissa vasemmalla Sahara levitetty kuivana ja vasemmalla sivelin sitä kädelle kostealla meikkisienellä. Myös Sahara muuttuu kostealla levityksellä hiukan tummemmaksi, "värikkäämmäksi", myös kiiltävämmäksi.

Sahara on makuuni liian kiiltävä käytettäväksi koko kasvoilla mutta se toimii hyvin korostuspuuterina, yksin tai tandemissa Kalaharin kanssa.


Tässä kevyessä meikissä pohjana ainoastaan Kalahari ohuesti koko kasvoilla ja hieman vahvemmin varjostusvärinä sekä Sahara poskipäillä ja luomivärinä käytettynä.

Lopputiivistelmänä voin sanoa että jos haet kevyttä ja kuultavaa, myös rasvoittuvalle iholle sopivaa pohjameikkiä, kannattaa ainakin kokeilla WP:tä! Tai jos etsit jotain monikäyttömeikkiä jolla hoituu useampi meikkityö. Tosin kantsii pitää mielessä että vaikka Wonder Powder on monikäyttöinen tuote, sen ihan jokainen sävy ei pysty olemaan yhtäaikaisesti lostava aurinkopuuteri, korostuspuuteri, varjostusväri, meikkipohja, luomiväri, irtopuuteri ja mitä kaikkea nyt vaaditaankaan :D Osa sävyistä on toki monikäyttöisempi kuin toiset. Minusta mä valitsin aika hyvät sävyt :)

Wonder Powder Suomessa n. 44€
Syyskuun ajan MUSin omissa liikkeissä kaikista puutereista (myös WP) on 11€ alennus.

4 kommenttia:

 1. Hei, olipa hyvä postaus! Tämä tuli just tarpeeseen. Kun jo aiemmin kerroit näistä, niin tsekkailin niitä yhdessä Hgin Kicksissä ja olin ihan huuli pyöreenä. Myyjäkään ei osannut niistä näin hyvin kertoa, joten hämmennyin siitä lisää. Sain kuitenkin näytteet juuri näistä kahdesta, että voin ihan itse ihmetellä niitä, vaan en ole vielä kokeillut. Mulla on tässä nyt vapaata ja tämän sun infon perusteella kokeilen näitä joku päivä.

  Aluksi meinaan ihmettelin, että eikö heillä ole sitä smoothing priming powderia (josta en ole vielä pyytänyt näytettä, en tiedä myydäänkö sitä muissakaan Kickseissä (enää)?) - ei ollut, mutta neuvoi mut MUS:n omaan liikkeeseen, johon en silloin ehtinyt - ja sitten muistin nämä WP:t, joten käytiin niiden kimppuun :)

  Mulle tän WP:n konseptin ymmärtämistä helpottaa tuo vertaus mineraalimeikkipohjaan/puuteriin, vaikken mikään mineraalien tuntija todellakaan ole. Tulin äskettäin ostaneeksi tarjouksesta Idunin irtopuuterin joka saattaa olla poistumassa tai sitten ei, Tyra nimeltään. Ei siis kaiketi niitä varsinaisia meikkipohjia ole tämä. Aikamoisen hohtava, mutta olen sitä käytellyt niinkuin normi-irtopuuteria koko kasvoille ja varovasti silmien alle. Testing testing, haussa siis jotain yhtä ihmeitä tekevää kuin Wonder powder antaa nimen perusteella ymmärtää :) Jännityksellä siis odotamma minkä äjäyksen nuo tulee antamaan ;)

  No joo, mulla on Everyday Mineralsiltakin tilattuja näytteitä vielä osa kokeilematta. Mutta jojobapohjan jotain vaaleaa sävyä testasin silmien alle, kun muistelin että GlitzGlamin Minna joskus olis ehkä maininnut että mineraalipohjatkin vois olla hyviä silmänaluspeitevoiteen varovaiseen puuterointiin. Ja sitä rataa. Ei mulle olis tullut aiemmin mieleenkään että haluaisin laittaa silmien alle mitään hohtavaa, kun tuntui että sehän nyt ei ainakaan toimi ja joku hohtava/kiiltävä valokynä oli mun silmien alla ihan kamala. Mutta kannattaa vissiin vaan rohkeasti kokeilla, mistä sitä muuten voi tietää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka :)
   Hyvä että hait näytteitä, ainoastaan kokeilemalla tietää varmasti, sopiiko tuote sinulle vai ei ja mitä tykkäät lopputuloksesta. Varsinkin tuo Wonder Powder on sen verran outo meikki että pitää oikeasti saada testata! Mä olin alussa todella epäluuloinen sen suhteen mutta nyt en haluaisi olla ilman :) Mä en laita sitä silmien alle samalla tavalla kuin muualle kasvoille. Kalahari on siihen liian tumma ja Sahara liian hohtava. Käytän silmien alle peiteainetta ja kevyesti puuteroin päälle pikkutilkalla Kalaharia. Ja mulla toimii WP:n levitykseen tosiaankin kostea meikkisieni/Beautyblender parhaiten. Mutta testaa ihmeessä, mitä itse tykkäät :)

   Poista
 2. Wonder Powder jäi kiinnostamaan myös minua, kun olin MUSin esittelytilaisuudessa. Kiva, että kirjoitit tästä enemmän. Nyt pitäisi vaan keksiä, mikä sävy olisi hyvä (näyttäisi, että Turun Sokoksella on vain 5 tai kuusi sävyä). Pitää huomenna mennä käymään, jos merkin edustaja sattuisi olemaan paikalla.
  Myös tuo Primer Powder olisi kiinnostava. Samoin uudet meikkivoiteet ja niiden vaaleimmat sävyt. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sokoksen valikoima on suppeampi, en tarkalleen muista, mitä sävyjä heillä on. Toivottavasti on myös niitä vaaleita sävyjä! Ja suosittelen että pyytää näytettä mukaan ja testaa rauhassa :)
   Mulla on nyt testissä MUSin uusi Matte Foundation. Siitä on tullut tosi hyviä ja myös erittäin vaaleita sävyjä - Cream, Pale ja Frost. Frost on lähes valkoista! Ja kerrankin vaaleita ei-pinkkipohjaisia sävyjä.

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!