14.9.2016

VS Sassoon Salonist 7/43.2 Intense Red Copper


Värjään tukkaani usein itse. Nyt pari viimeistä kertaa kokeilin uutta hiusväriä. Tai siis minulle uutta, en ole aiemmin värjäillyt tällä. Kyseessä on markettikamaa oleva kestoväri VS Sassoon Salonist Permanent Colour ja sävy 7/43.2 Intense Red Copper.

Vetävä punapää paketin kyljessä ja melkoinen pikkukemistin setti sisällä!

Paketissa oli oikeastaan kaikki tarpeellinen: mustat suojahanskat, sekoituskippo, sivellin ja sitten tietenkin vielä erilaisia mömmöjä.
Salonist-kestovärin erikoisuus on siinä, että ensin sekoitetaan kahta eri ainetta keskenään ja levitetään seos hiusten tyveen. Sen jälkeen kippoon lisätään vielä kolmas aine ja levitetään seos latvoihin. Latvaosuuksiin tarkoitetun seoksen on kai tarkoitus olla hellävaraisempi kuluneille hauraille hiuksille.

Ruvetaanpas värjäyspuuhiin!

Punaisesta tuubista Nro 1 pursotetaan kaikki sisältö mustaan sekoitusastiaan.

Joukkoon lisätään vaalea litku pikkuputelista Nro 1, kaikki mitä pullossa on.


Tässä vaiheessa varmaan on hyvä esitellä teille lähtötilanne: harmahtava se kuuluisa "maantienharmaa" tyvi ja kulahtanut väri.


Tässä vielä kuva vanhasta tukasta ja väristä, huomaa kuinka mun kuparinpunaisnen on haalistunut Kreikan auringossa sellaiseksi hieman liian pastelliseksi...


Levitin tämän vaarallisenpunaisen seoksen mahdollisimman tasaisesti hiusteni tyviin. Valitettavasti tajusin että mulla on sen verran tukkaa, että kipollinen riitti tyvikasvulleni juuri ja juuri mutta latvoihin ei jäänyt mitään! Oh shit!

Teoriassa jäljelle jääneeseen seokseen lisätään vielä kolmatta ainetta punaisesta pussista Nro 2 ja sekoitetaan niistä se hellävaraisempi väri pituuksille. Mä sitten skippasin tämän osuuden kun väriä ei enää ollut jäljellä kipossa ja yritin vain parhaani mukaan työntää ja levittää väriä tyvistä latvoihin harvapiikkisen kamman avulla. Väri muuten muuttuu tukassa kirkkaanpunaisesta likaisenruskeaksi, sain melkein sydänkohtauksen kun näin pääni kylppärin peilistä värin vaikutuksen aikana! :D

Vaikutusaika on 30 min ja sitten voikin siirtyä pesulle! Pakettiin kuuluu hoitoaine jota on tarkoitus käyttää vastavärjätyille hiuksille. Harmaasta tuubista riittää mun tukkaan kolmeen käyttökertaan.

Pesun ja kuivaamisen jälkeen paljastui se, mitä osasinkin jo odottaa: tyvi näytti hyvältä, tosiaankin kuparinpunaiselta, mutta latvoissa oli paikoitellen epätasaisuuksia. Eli jos harkitset tätä väriä ja sulla on paksut ja/tai pitkät hiukset, suosittelen hankkimaan heti kaksi pakettia.

Mun hiuskriisi ratkesi vaivattomasti kun seuraavana päivänä muhittelin huokoisia latvojani KC Colormaskilla. Sävy Copper sopii lähes täydellisesti kestovärini pariksi! Sopii hyvin myös värin ylläpitohoidoksi esim. kerran viikossa. Punaiset sävyt ovat kuuluisia siitä, että haalistuvat nopeasti mutta Colormaskit ja vastaavat auttaa! Olen kirjoittanut punasiten sävyjen ylläpidosta tässä postauksessa!

Tässä vielä kuva lopputuloksesta :)
 

6 kommenttia:

 1. Toistan taas itseäni, mutta sanonpa kuitenkin, että hiuksesi ovat upeat:) Sekä leikkaus että väri ovat niin awesome (en keksi sopivaa suomen sanaa, mutta tuo varmaan on paras tässä).
  Mulla on lauantaina kampaaja, ja aikomus laittaa koko tukka uusiksi, leikkaus ja väri. Saa nähdä mitä kehkeytyy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Ainahan sitä on mukavaa lukea kehuja, vaikka vähän tässä punastuukin :)
   Miten kivaa että sulle tulee ihan uusi tukka! Toivottavasti siitä tulee ihana ja sinulle täydellinen! Syksy on niin otolista aikaa tuollaisille muodomuutoksille. Pidän peukkuja, että la sun kampaajalla on onnistumisen päivä :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Mira! Pitää käyttää säännöllisesti värinaamioita että pysyykin tuon värisinä :)

   Poista
 3. Sulle sopii kyllä tuo kirkas punainen ihan mielettömän hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aluksi vähän mietin että onko tuo jo hiukan liian vahva punainen mutta tykkään tästä niin paljon! Ja kaikki sanoo että tää on just hyvä. Kaipa sitä pitää uskoa :D

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!