21.9.2016

Zadig & Voltaire This is Him!


Zadig & Voltaire on suhteellisen tuore ranskalainen (pariisilainen) vaatebrändi jonka look on nuorekas, menevä ja höystetty rokkiviballa. Nimi viittaa Ranskan kuuluisaan kirjailijaan ja filosofiin, jokainen on varmaan ainakin kuullut Voltairesta. Zadig on Voltairen kirjan Zadig ou la Destinée (julkaistu vuonna 1747) päähahmo. Merkin vaatteita ei tietääkseni ole (toistaiseksi?) myynnissä Suomessa, harmin paikka, mutta sen sijaan tänne on rantautunut brändin kaksi uutuusparfyymiä:

Zadig & Voltaire This is Her! ja This is Him!.

Tuoksut on pakattu yhteensointuviin minimalistisiin kulmikkaisiin pulloihin, naisille suunnattu tuoksu valkoiseen mustalla tekstillä ja miehille suunnattu mustaan valkoisella tekstillä. 


Törmäsime tuoksuihin kun olimme Herra Savon kanssa pyörähtämässä viikonloppuna Oulussa. Siellä ne oli Sokoksen tuoksuosastolla hyvin tyrkyllä (on myös Kuopiossa, huomasin tänään!). Valkoputelinen This is Her! vaikutti alkuun kivalta, olin haistavinani siinä jotakin raikasta mutta makeaa, kuin vaniljajäätelöä. Mutta lupaavasta alusta huolimatta mun iholla se muuttui hieman ja tuoksuun ilmestyi jokin pistävä, "kemiallinen" vivahde josta emme kumpikaan tykänneet. Fragrantican mukaan tuoksussa on jasmiinia, pinkkiä pippuria, silkkialbitsian kukkaa, kastanjaa, kermavaahtoa, vaniljaa (kermavaahto ja vanilja - siksikö tuoksu toi mieleen vaniljajäätelön?), santelipuuta ja kasmirpuuta.


Mutta se This is Him! on ihana! Se tuoksuu tuoreelle puulle, sellaiselle miellyttävälle, tunnistettavalle, lämpöiselle. Pikkuhiljaa puun tuoksuun sekoittuu savua. Lisäksi tuoksussa on lämpöä ja mausteisuutta. Tuoksun alkunuotit ovat raikasta mutta ei liian hyökkäävää greippiä ja mustapippuria, sitten peliin tulevat mukaan suitsuke (ilmeisesti se on se savun aromi) ja täyteläinen vanilja. Tuoksun pohjana oleva santelipuu on kaiken tämän läpi aistittavissa oleva "aito puuntuoksu", se on läsnä ensisuihkaukselta lähtien.

This is Him! on ensimmäinen tuoksu, jota Herra Savo ei tyrmannyt tai ristinyt heti ensinuuhkaisulta "hyttysmyrkyksi". Suorastaan historiallista! :D (Yleensä hän ei tykkää mistään miestentuoksuista, mitä olemme tuoksutelleet...) Hänkin haistoi siinä puun, kuulemma tuoksu toi mieleen metsässä oleskelun ja kuusisavotan :) Tykkäsi siis. Mä haistelin tuoksua hänen ranteeltaan koko illan ja tykkäsin siitä, miten se kehittyi ja eli iholla. Pakkohan se oli ostaa seuraavana päivänä! :)

Saatavilla oli kahta kokoa, 30ml ja 50ml ja vahvuus on EdT. Tuoksun ostajalle tuli lisäksi suihkugeeli kaupan päälle joten sekin tuli hankittua siinä samalla. (Toinen vaihtoehto kaupanpäällislahjaksi olisi ollut vartalovoide tuoksuun This is Her!)

Nyt Herra Savo sitten tuoksuu santelipuulle, suitsukkeelle ja vaniljaiselle ihanuudelle, mä en kestä! Tuoksu tuntuu sopivan kauniisti viileneviin syyspäiviin. Tykkään tosi paljon siitä, että This is Him! ei ole liian äijämäinen tai hyökkäävä tai pistävä - tuntuu että itsekin voisin käyttää tätä joskus kylmänä päivänä, kietoutua tuoksun lämpöön kuin ihanaan paksuun villaiseen vilttiin takan ääreen.

Mikä on sun viimeisin tuoksulöytö? Jaatko tuoksut tarkasti miesten ja naisten tuoksuihin vai oletko hajuvesien suhteen "sekakäyttäjä"? :)

2 kommenttia:

 1. Olen itse aika laiska ja muistamaton käyttämään tuoksuja. Pullot pitää muistaa laittaa nenän eteen, että tulee käytettyä.

  Ukkeli tykkää tuoksuista ja hänet onkin kiva välillä yllättää jollain putelilla. Ko. merkistä en ole ennen kuullut, mutta vaikuttaa varsin miehekkäältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mies on tooosi nirso tuoksujen suhteen :) Oli vain yksi puteli, mitä on kelpuuttanut ja sen hän valitsi ihan itse. Ja nyt sitten löydettiin tämä This is Him!, toinen tuoksu, mikä läpäisi seulan.
   Mä olen kans aika valikoiva tuoksujen suhteen, mutta en ihan niin valikoiva :)

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!