20.10.2016

MUS Matte Lipstick Avery


Tämä huulipuna on näyttäytynyt syksyn postauksissa sen verran usein että on jo korkea aika se saada ihan oma tähtihetki!

Make Up Storen matta huulipuna sävyssä Avery (syksyn uutuussävy) on valloittanut sydämeni!

Aluksi mietin että en raaski ostaa kun mulla on jo näitä tummia viininpunaisia sävyjä ihan tarpeeksi. Mutta sitten tajusin että ihan vastaavaa sävyä mulla ei kuitenkaan ole! Pakkohan tämä oli hankkia :D Enkä ole katunut. Itse asiassa muut tummat huulipunani ovat nyt joutuneet eläkkeelle lomalle.


Huulipuna kuuluu perusvalikoimaan (ja on myös lokakuun Can Can-meikkilookin huulimeikki). Pakkaus on merkin peruskamaa, mustaa liskokuvioista pahvia valkoisilla teksteillä ja sisällä mustaa muovia oleva neliskulmainen huulipunakotelo.

Mutta entäs se tärkein - sävy ja koostumus?
 


Minusta tämä huulipuna oli tosi hankala kuvattava! Ulkona, lempeässä päivänvalossa, Avery näytti sekin lempeältä, pehmeältä, murretulta.

Se ei ole sellainen suoraviivainen basic-sinipohjainen viininpunainen sävy. Näen Averyn paletissa häivähdyksen ruskeaa, hieman roosaa ja ripauksen harmaata.


Tummalla ihonsävyllä tämä huulipuna voi olla melkein nude! Kokeilin sitä kerran tummaihoiselle asiakkaalle joka etsi sellaista helppoa jokapäivän punaa - Avery täytti vaatimukset loistavasti. Se oli hänelle sellainen "my lips but better"-sävy. Lopputulos oli kaunis.

Itse olen kalpea ja mulle Avery on ehdottomasti sellainen huulipunasävy joka erottuu ja tekee vaikutuksen. Kontrasti kalpeaan ihoon on vahva.


Silti tässä monivivahteisessa sävyssä on pehmeyttä. Se ei ole liian tumma tai liian hyökkäävä.

Auringonvalossa sävyn ruskehtavat vivahteet voimistuu.

Harmaa syyspäivä saa punan viileän pohjasävyn nousemaan esiin. Kyseessä on kuitenkin tumma viininpunainen huulipuna.


Avery on minusta yksinkertaisesti hyvin tyylikäs sävy! Ja erittäin monikäyttöinen.

Koostumus on juuri sellainen samettinen matta josta tykkään - ei tunnu rutikuivalta "maalilta" huulilla, mutta pysyy hyvin. Kestää antaa useampi pusu eikä huulipuna leviää ympäriinsä! Varsinkin heti levitettäessä huulet eivät näytä täysin mattaisilta vaan huulipunassa on kevyttä kiiltoa. Huulipuna sisältää huulia kevyesti kosteuttavia ainesosia jotka haihtuu pikkuhiljaa. Muutaman tunnin päästä huulipuna on jo kuivemman tuntuinen ja täysin matta.


Näitä huulikuvia varten levitin punan paljaille huulille ilman pohjustajaa tai huulirasvakerrosta alla. Levitin siveltimellä, en käyttänyt mitään rajauskyniä jotta punan sävy erottuisi mahdollisimman hyvin. Kuvasin luonnonvalossa.

Olen sellainen huulten pureskelija ja joskus huulissani on kuivia kohtia tai kuivia ihonriekaleita. Näin oli myös kuvienottopäivänä :( Ei ehkä paras mahdollinen pohja mattahuulipunalle! Mietin ensin, mitähän tästäkin tulee! Mutta levitin Avery-punan huulille siveltimellä ja menin hakemaan kamerani. Noin viiden minuutin kuluttua huomasin että kuivat kohdat alahuulen pinnassa olivat pehmentyneet ja rikkinäistä ihoa ei edes kunnolla erota enää. Ilmeisesti tässä punassa on sen verran kosteuttava koostumus että pientä ihon pehmennystä tapahtuu, suhteellisen mattaisesta lopputuloksesta huolimatta.

Sillai oikeasti, kunnolla kosteuttavaksi en kuitenkaan voi tätä huulipunaa sanoa. Jos olen pitänyt tätä mattapunaa koko päivän, illalla huuleni eivät ole kuivemmat kuin aamulla mutta eivät myöskään pehmeämmät kuin aamulla. Jos huulet ovat hyvin kuivat ja haluan käyttää tätä mattakoostumusta useampana päivänä peräkkäin, minusta on parempi käyttää alla pohjustajaa (hello, Clarins!).


Olen käyttänyt mun Avery-punaa nyt aika usein, ainakin pari - kolme kertaa viikossa. En ole vieläkään kyllästynyt! Tämä taitaa olla nyt virallisesti mun syksyn puna :)

Sävy sopii hyvin erilaisten silmämeikkien pariksi.  Se on kaunis siipimäisen silmänrajauksen kanssa. Tai riittää kantamaan koko lookin, jos olen laiska enkä jaksa meikata pitkän kaavan mukaan. Silloin Avery + huolitellut kulmat + raikas pohjameikki on ihan tarpeeksi.


Tässä vielä raaka-aineluettelo. Huulipuna ei ole hajustettu ja koostumuksesta on jätetty myös parabeenit pois. Lähes kaikki Make Up Storen meikit alkaa nykyään olla vegaanisia ja tässäkin punassa mehiläisvaha on korvattu synteettisellä vaihtoehdolla.

Matte Lipstick Avery maksaa Make Up Storen liikkeissä Suomessa 20€.

2 kommenttia:

  1. Hyvännäköinen huulipuna, sopii sulle hyvin :) tykkään tuon värisistä mutta en aina rohkene käyttää, ainakaan mattana :) joskus kyllä laitan, silloin on silmämeikkinä paksu rajaus ja nude luomiväri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti 😊 Nämä tummemmat pinnat miellyttää mua eniten juuri syksyisin. Mutta jos en oo pitkään aikaan käyttänyt tummia sävyjä, alkuun tuntuu tooosi omituiselta! Ja joo, rajaukset ja muuten rauhallisensävyinen silmämeikki on tän kanssa ihan parhaita yhdistelmiä.

      Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!