2.10.2016

RCMA Series Favorites Palette "KA", "KO", "Shinto". Kulttimerkin meikkivoidepaletit, arvostelu ja swatchit.


Tilasin nämä meikkivoidepaletit Beautylish-nettikaupasta kun halusin kompakteja ja kätevästi mukana kuljetettavia meikkejä ja laajan valikoiman sävyjä.

RCMA on jo suhteellisen iäkäs pro-merkki, perustettu vuonna 1963. Nimi RCMA on oikeasti lyhenne: Research Council of Makeup Artists. RCMA:n perusti meikkitaiteilija Vincent JR Kehoe ja ideana oli valmistaa meikkituotteita elokuva-, televisio- ja teatteritarpeita varten.
 

RCMA on ennen kaikkea kuuluisa meikkipohjatuotteistaan, irtopuuteristaan ja meikkivoiteestaan. Meikkivoiteen Color Process Foundation valmistus on erittäin tarkasti valvottu prosessi. Sitä valmistetaan pienissä erissä tasaisen korkean laadun takaamiseksi. Raaka-aineet punnitaan ja annostellaan gramman tarkkuudella. Jokainen erä testataan ja verrataan alkuperäisiin väristandardeihin.

Meikkivoide ei sisällä hajusteita, lanoliinia, eläinkunnasta peräisin olevia raaka-aineita eikä mineraaliöljyjä. Koostumuksessa on 50% pigmenttiä joten meikkivoide on peittävä jo hyvin ohuena kerroksena ja on rittoisa.


Meikkivoidetta voi ostaa eri pakkauksissa, eri sävyjä erikseen tai erikokoisina paletteina. Itse tilasin kolme viiden sävyn minipalettia kokeiluun. Palettien sävyt on ryhmitelty pohjasävyjen mukaan.

  
RCMA Series Favorites Palette "Shinto" sisältää sävyjä keskivaaleasta tummaan ja niissä on lämmin, kultapohjainen vivahde.
Paletin sävyt ovat mulle aivan liian tummia käytettäviksi meikkivoiteena mutta niitä pystyy käyttämään esim. varjostuksiin.RCMA Series Favorites Palette "KO" sisältää sävyjä vaaleasta keskitummaan ja se on pohjasävyltään neutraali beige. Meikkimyyjän monivuotisella kokemuksella voin sanoa että taitavat olla juuri sellaisia meikkivoidesävyjä, mitä Suomessa myydään paljon.


Itse miellän nämä sävyt suhteellisen viileiksi, mun iholle ne on liian tummia ja niissä on liikaa punapigmenttiä. Mutta pidänkin omissa meikkivoiteissa enemmän erittäin vaaleista ja kellertävistä vivahteista.
Nämä paletit ovat käteviä. Kevyttä muovia, ei mitään turhaa ylimääräistä.
Otan meikkivoidetta paletista metallisella spaattelilla (mulla on pari Kryolanin metallispaattelia joista tykkään - helppo desinfioida) ja levitän tarpeen mukaan Beautyblenderin avulla tai siveltimillä.


Series Favorites Palette "KA" sisältää vaaleita ja erittäin vaaleita, hieman lämpimään vivahtavia sävyjä. Ainoastan paletin tummin sävy on koodiltaan KO-2 eli RCMA:n kielellä neutraali/viileäsävyinen. Sama sävy on paletissa "KO". Tämä on se paletti joka tuli ihan mun omaan käyttöön :)


Paletin vaalein sävy KA-1 on liian vaalean jopa mulle! Olen tosin käyttänyt sitä ja sävyä KA-2 korostuksiin ja silmänalusille, ihan vain siihen tummimpaan kohtaan.

Tällä hetkellä sävyt joita käytän eniten ovat paletin keskitummat KA-3 ja KA-4. 

Paletti oli erittäin kätevä lomamatkan aikana kun tuntui että kaikesta aurinkosuojasta huolimatta ihoni tummui viikon sisällä päivä päivältä! Viikon alussa käytin sävyä KA-2 ja loppuviikosta KA-4.

Sävyjen suhteen olen siis erittäin tyytyväinen. Mutta en silti tykkää käyttää näitä meikkivoiteita meikkivoiteina. Minulle nämä ovat tosi käteviä ja hyviä peitevärejä! Pidän eniten sellaisista keveistä, valoaheijastavista meikkivoiteista jotka eivät korosta huokosia tai muita ihon epätasaisuuksia. Aurinkosuoja on hyvä lisä, vaikka ei ihan pakollinen nyt kun olen löytänyt aurinkosuojan sisältävät pohjustajat. Ja tykkään pumppupulloista, ovat hygienisiä ja annostelu on helppoa. En tarvitse kovin peittävää meikkivoidetta. Makuuni tämä RCMA:n kiinteässä muodossa oleva meikkivoide on liiankin peittävä!

Olen toki kokeillut näitä meikkivoidenappeja meikkivoiteen roolissa. Koostumus on ok, ei rasvainen eikä liian raskas ja siitä saa hyvin ohuenkin, jos levittää hyvin kostutetulle iholle ja kostealla Beautyblenderillä ihan pikkiriikkisen vähän. Mielestäni se häviää silti moderneille, keveille, fluidimaisille tai kevyen voidemaisille meikkivoiteille. Mun aikuinen iho kaipaa enemmän hoitavuutta ja ehkäpä jotain valoaheijastavia temppuja ja aurinkusuojaa - mitään sellaisia ei löydy tästä meikkivoiteesta. Se häivyttää ja peittää hyvin värivirheitä, punakkuutta ja näppyjä mutta ei häivytä huokosia, pikkujuonteita eikä "valaise" kasvoja kuulakkaiksi ja raikkaiksi. Meikkivoiteet ovat kehittyneet paljon 60-luvun jälkeen!

Olen lukenut arvosteluja tästä tuotteesta ja niissä on paljon kehuja tyyliin "olen meikkitaiteilija enkä tarvitse keikoille kun nämä paletit - löytyy joka mallille sopiva sävy!" Ja sehän on hienoa! Mutta mallithan ovat yleensä iältään jotain 15 - 22 ja tyttöjä joilla on lähes täydellinen iho. Homma on pulkassa jos löytyy sopiva sävy ja meikkivoiteessa on tarpeeksi pigmenttiä. Jos pitää peittää punaiset nenänpielet, satunnaiset finnit tai tummat silmänaluset (olettaen että ne eivät ole kovin ryppyiset) niin tämä meikkivoide sopii hommaan erinomaisesti. Mutta aikuisen naisen vaativammalle iholle löytyy varmasti parempiakin vaihtoehtoja. En suosittele tätä meikkivoidetta kuivalle iholle tai iholle, jossa on suuria huokosia (saattaa vajota huokosten pohjalle korostaen niitä).

Peitevoidepaletin ominaisuudessa taas ihastuin palettiin "KA" ihan täysin. Keveitä mutta erittäin peittäviä, ei rasvaisia peittareita jotka pysyy hyvin iholla. Tykkään käyttää näitä näppyjen ja esim. punoittavien nenänpielien peittoon, silmänalusille mieluummin jotain kosteuttavampaa laatua.

Oletko kokeillut RCMA-meikkivoidetta? Tykkäätkö käyttää tämäntyyppistä hyvin pigmenttistä ja kiinteässä muodossa olevaa meikkivoidetta vaiko mieluummin kevyttä ja nestemäistä/voidemaista?

4 kommenttia:

 1. En tunne ko. merkkiä muuta kuin nimeltä. Paksut meikkivoiteet ei sovi mulle. Mieluiten käytä tähän vanhahkoon nassuuni nestemäisiä meikkivoidetta. Sitä on paljon helpompi työstää ja lopputulos näyttää luonnollisemmalta. Punaisille nenänpielille yms. tarvitsen kyllä kunnon peiteaineet, sen verran on katkenneita verisuonia ja muuta ikävää ilmaantunut. Ei mahda mitään;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä pelittää huvin peiteaineena mutta koko kasvoille käytettynä on turhan työläs homma eikä vaivan arvoista, imho.
   Vääränlainen meikkivoide saattaa pahimmillaan vanhentaa kertaheitolla 10 vuotta! Taas sopiva, ohut ja kuulas meikkipohja tekee hiukan nuoremman näköiseksi 😉

   Poista
 2. En ole kokeillut RCMA:ta. Graftobiania ja Joe Blascoa kyllä ainakin kun puhutaan tämän tyyppisistä koostumuksista. Kyllä nestemäiset on monesti paljon helpompia keskimäärin ja armollisempia, mun pienen kokemuksen perusteella :)Kiva kun 'sanoit ääneen' mielipiteesi! Ei tarvitse ihmetellä, että miksen mä oikein saa niitä toimimaan niinkuin haluaisin.

  Tosin johonkin kevyeen nestemäiseen meikkivoiteeseen sekoitettuna on tullut ihan kiva, jos on halunnut hieman peittoa lisää. Edellyttää, että ne sekoittuvat keskenään, tietysti, ja ihan vähän vain lisännyt olen vaikka Graftobiania. Tuli sellainen olo että olen kirjottanut tämän viimeisen muuten jo joskus tänne netin uumeniin, toivottavasti en tänne sun blogiin ;) No mutta, kertaus on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista että meillä ois ollut puhetta Graftobianista 😊 Hyvä että kirjoitit tämän, pitääpä kokeilla sekoitella RCMA:ta ja jotain kevyttä nestemäistä meikkivoidetta keskenään, mitä tulee.

   Tuollaiset pro-meikkivoiteet on usein pohjimmiltaan vain voidepohja + pigmentit, ei mitään "ylimääräistä". Eli ei ihmekään jos niitä pitää sekoitella muitten meikkien kanssa että tulee muutakin kuin sitä peittävyyttä. Ja silloin tällöin sekoittelut on ihan ok, mutta en jaksaisi joka päivä vekslata 😊

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!