27.4.2017

30 kysymystä meikkaamisestaTämän kyssäripostauksen on tehnyt jo useampi bloggari ja näitä on minusta mielenkiintoista lukea. Naputtelin sitten itsekin :)

 1. Minkä sävyinen huulipuna sopii sinulle parhaiten? Entä huonoiten?

Haluan olla ennakkoluuloton ja kokeilla erilaisia värejä. Ikinä ei voi tietää, sopiiko joku väri vai ei, jos ei ollenkaan kokeile!

Pidän erityisesti korallinpunaisista, mehukkaista pinkin sävyistä, jopa fuksiasta.

Dramaattisista sävyistä pidän tummista viininpunaisista ja joskus järkytän kanssaeläjiä tummilla violetin sävyillä :)
Minusta lämpimät murretut ruskeat sävyt tekee minut sairaan näköiseksi. En pidä myöskään liian kellertävistä oransseista.

 
2. Millä levität meikkivoiteesi?

Mun suosikki on Beautyblender, se ihan tavallinen alkuperäinen pinkki meikkimuna.

3. Teetkö ensin silmämeikin vai meikkipohjan?

Teen aina ensin silmämeikin. Minusta se on järkevä tapa koska helpottaa ja nopeuttaa meikkaamista huomattavan paljon! Teen silmät, pyyhin silmänaluset ja teen meikkipohjan.

4. Mainitse kolme suosikkimeikkibrändiäsi. Miksi juuri ne ovat suosikkejasi?

Voi apua! Hirveän vaikea kysymys!


Make Up Store koska se on niitä harvoja merkkejä joilla on kaikkea mahdollista  - niin perustuotteita kuin erikoisuuksia (kaikki ihanat glitterit, strassit, stardustit), tosi laaja valikoima sävyjä (myös meille kalpeille!) ja joka kuussa tulee uutuuksia. Tuotteet ovat myös vegaanisia eikä niitä testata eläimillä.Kat Von D on se merkki jolla ilmestyy jatkuvasti kaikkea mielenkiintoista. Tekee sävyjä myös hyvin vaaleaihoisille. Luomiväripaletit ovat kauniita ja toimivia. Ja heillä on ihan paras tussi silmien rajaamiseen, Tattoo Liner joka pysyy kuin unelma.


Mikähän olisi kolmas?
En osaa sanoa. Mulla on paljon suosikkituotteita ja kaikki ovat eri merkeiltä! Usein on niin että merkillä on yksi tai pari tosi vahvaa tuotetta mutta loput on keskitasoa.5. Kumman valitset: voimakkaan silmämeikin ja kevyesti meikatut huulet vai räväkästi meikatut huulet ja kevyen silmämeikin?

Tosi usein käy niin että aamulla teen huolellisesti silmämeikin mutta sitten unohdun lukemaan jotakin ja lopulta aikaa ei enää riitä huulimeikin tekemiseen joten huuliin tulee vain nopea sipaisu sävytettyä huulirasvaa tai -kiiltoa :D Eli vastaan voimakas silmämeikki + kevyet huulet!
 

6. Onko sinulla jokin "luottomeikki", jonka tiedät aina onnistuvan ja joka näyttää aina hyvältä?


Siipimäinen rajaus + luomivaon varjostus neutraalilla mattaisella luomivärillä + vaaleaa silmän sisäkulmassa ja kulmaluulla. Kevyehkö meikkipohja, heleä poskipuna ja jotain kevyttä läpikuultavaa huuliin.


7. Suosikkiluomiväripalettisi tai yksittäinen luomiväri?


Yksittäinen luomiväri jota käytän todella, todella usein on MUS Moonshadow Peach - superhohtava, metallinen kaunis ruusukullan sävy. Luomivärinä, hieman päivettyneelle iholle korostuspuuterin roolissa ja miksei jopa huuliin!

Silti paletteja tulee käytettyä eniten - aamulla kiireessä on kätevää että kaikki sävyt on samassa paketissa :) En osaa nimetä yhtä ihan täydellistä palettia, kaikissa on jotakin mitä olisin voinut muuttaa mutta lemppareita on BareMinerals The Nature of Nudes. Laadukas paletti jokapäiväiseen elämään. Kätevä reissussa. Silti täydelliseksi paletiksi vähän liian hillitty, imho.8. Korjailetko meikkiäsi yleensä päivän aikana?

Painelen tarvittaessa rasvaista kiiltoa kasvoilta pois ja lisään huulipunaa aterian jälkeen mutta muuten en ihmeemmin korjaile. Yritän meikata heti aamusta niin että meikki pysyy koko päivän.

9. Käytätkö meikinpohjustusvoidetta? Mikä on suosikkisi?


Käytän, tottakai! Pohjustajat takaa sen että meikki näyttää hyvältä ja pysyy.
MUS Smoothing Priming Powder on aivan huippu rasvoittuvalle iholle ja laajentuneille huokosille T-alueella. Se ei ole meikinpohjustusvoide mutta meikinpohjustaja silti, puuterimainen.

Smashbox Photo Finish Hydrating Under Eye Primer on aivan ihana pohjustaja silmänalusiholle.

  10. Kuinka kauan aikaa sinulla menee normaalin arkimeikkisi tekemiseen?

Riippuu tosi paljon fiiliksestä. Joskus puoli tuntia, joskus tunti. En pidä kiirettä meikkaamisen kanssa, nautin itse prosessista. Se on mulle kuin meditaatiota. Rauhoitun ja kerään itseni ennen päivän hulinaa.

11. Lisäätkö ripsiväriä myös alaripsiin?

Hassuja kysymyksiä :D kaikkihan riippuu siitä, millaista meikkiä teen. Joskus lisään, joskus en. Yleensä pidän siitä että yläluomen meikki on vahvempi ja ylripset on korostettu vahvemmin, alaripset vain kevyesti.

12. Irto-, kivi- vai meikkipuuteri?

Irtopuuteri ehdottomasti! 

13. Kokeiletko mielelläsi uusia meikkityylejä vai pysytteletkö mieluumin tutussa ja turvallisessa?


Kyllä minä haluan aina kokeilla kaikkea uutta. En haluaisi jämähtää ja olla sitten joskus sellainen mummo joka meikkaa eelleen samalla tavalla kuin 30 vuotta sitten! Tutut ja turvalliset rutiinimeikit toki pelastaa arjessa kun ei ole aikaa ottaa riskejä.

Pidän glittereistä ja rakastan värejä.


14. Ehdottomasti paras tuote kulmien meikkaamiseen?


Äääh, hirveän rajoittavia kysymyksiä! Ihan kuin olisi vain yksi tyyli meikata kulmat johon on vain yksi paras tuote. Kaikkihan riippuu siitä, millaisen lookin haluaa.

Alkuvuodesta ihastuin blondattuihin kulmiin joihin harjasin vain kirkasta kulmakarvageeliä (ABH on mahtava, pitää kulmat kauniisti ojennuksessa koko päivän!).
Nyt palasin taas käyttämään kulmakarvapuuteria, suosikkini on MUS Premium Tri Brow Blonde. Sen sävyt ovat täydellisiä vaalealle (sopii myös ruskeatukkaiselle) ja niitä voi käyttää myös luomivärinä tai varjostusvärinä. Keskisävy on vaha jolla saa vedenkestävää jälkeä.


  
15. Kuinka usein peset meikkisiveltimesi?

Omassa käytössä olevat siveltimet ainakin kerran viikossa. Beautyblenderin pesen aina ennen käyttöä. Asakasmeikeissä käytetyt siveltimet heti meikin jälkeen.

16. Miten arki- ja juhlameikkisi poikkeavat toisistaan?

Ei mitenkään :D
Jos olen menossa jonnekin mieheni kanssa, otan huomioon hänen toivomukset (ei aina, mutta joskus) koska minusta hänellä on mielenkiintoisia ideoita. Joskus kysyn hänen mielipidettä ja teen silti oman pään mukaan :D Töihin meikkaan ihan miten huvittaa.

Juhlameikissä otan huomioon sen mikä vuorokauden aika ja millainen juhla on kyseessä. Iltabileisiin mun lemppari viime aikoina on ollut glitterinen silmämeikki, irtoripset ja hyvin pysyvä huulipuna.


17. Mielipiteesi nestemäisistä huulipunista?

Osa niistä on aivan hirveän kuivattavia. Osa ihan ok, vaikka en siltikään käyttäisi mattaa nestemäistä huulipunaa joka päivä.

  
Viimeksi ostamani huulipuna on juurikin nestemäinen huulipuna, Viva la Diva Metallic Shine Liptint. 

18. Minkä brändn toivoisit seuraavaksi rantautuvan Suomeen myytäväksi kivijalkaliikkeisiin?

ItCosmetics ja Kat Von D. ItCosmetics tekee loistavia meikkivoiteita, peiteaineita ja puutereita ja niitä on hankalaa valita "sokkona" nettikaupan valikoimasta - olisi hyvä jos olisi mahdollista swatchata sävyjä ja testata koostumusia livenä. KVD on ihana ja monipuolinen.


19. Onko sinulle jokin kipuraja, jota enempää et ole valmis maksamaan mistään yksittäisestä meikkituotteesta?

Riippuu meikkituotteesta! Esim. n. 90€ laadukkaasta ja monipuolisesta Viseart-luomiväripaletista ei ole liian paljon, imho. Mutta 90€ vaikkapa yhdestä huulipunasta tai ripsiväristä en maksaisi ikinä! Enkä halua maksaa vain brändin nimestä. Siinä ei ole mitään järkeä. Hyvästä meikkivoiteesta olen valmis maksamaan n. 60€.

 
20. Varjostatko kasvojasi? Jos varjostat, millä tuotteella?

Joskus varjostan, en läheskään aina.
Make Up Storen voidemaisen paletin Duo Contouring sävyssä Light tumma varjostussävy sopii myös vaalealle iholle ja on tosi helppo häivyttää.
Välillä käytän puuterimaista varjostusta, esim. MUS Microshadow Masai sopii mun ihonsävyyn tosi hyvin. Se on viileä ja harmaalla taitettu.

21. Kiinnitätkö valmiin meikin meikinkiinnityssuihkeella?

Joskus, en läheskään aina. Minusta meikinkiinnityssuihkeet ovat hieman ylihypetetty tuote.  Jos meikin rakentaa hyvin, ohuina keveinä kerroksina, se pysyy paremmin kuin paksu pakkeli suihkeen kera. Suihkeet ovat hyvä lisä mutta niiltä ei kannata odottaa superihmettä!

22. Paras sivellin luomivärien häivyttämiseen?

Jos puhutaan puuterimaisesta luomiväristä, niin pullea ja tuuhea sivellin. Itse tykkään eniten aitokarvaisista mutta hyvälaatuisella keinokuituisellakin onnistuu.

23. Tykkäätkö meikata muita ihmisiä?

Kyllä! Teen sitä työkseni enkä vaihtaisi mihinkään muuhun työhön.

24. Onko sinulla meikkejä, joita koitat säästellä ja joita käytät siksi vain harvoin?

Ei ole. Meikit ovat kulutustavaraa. Mulla on niin paljon meikkejä (luomivärejä ainakin) että varmasti riittää vuosikymmeniksi eteenpäin ja vähän harmittaakin etten millään ehdi kuluttaa niitä kaikkia. Minusta luomiväripakkaukset ovat usein aivan liian isoja.


25. Paras irtoripsimerkki?

Tykkään tosi paljon Kiss-merkkisistä ripsistä. Ne jotenkin istuu hyvin mun silmään.
 
26. Suositki luomiväreissä enemmän matta- vai shimmersävyjä?

Sekä että. Yhdistelen samaan meikkiin erilaisia koostumuksia. Kokonaan matta meikki helposti saa ihon näyttämään pölyiseltä ja vanhalta. Toisaalta tarvitsen mattaa tai mattahkoa sävyä varjostamiseen. Kokonaan shimmerinen meikki ei toimi kaikilla.

27. Voidemainen vai puuterinen poskipuna?

Tällä hetkellä tykkään enemmän puuterimaisista. Kesällä usein vaihdan stain-tyyppisiin poskipuniin koska ne voi levittää ilman puuterointia suoraan paljaalle iholle (tai siis aurinkovoiteen päälle).


28. Käykö sinulle koskaan niin, että huomaat kotiin päästyäsi valinneesi kaupasta täysin vääränsävyisen meikkivoiteen, peitevoiteen tms.?

Ei. Sävyt tutkin aina perusteellisesti ja mulla on treenattu värisilmä. Mutta joskus on käynyt niin että meikkivoiteen koostumus yllättää eikä sovikaan mun iholle. Siksi pyrin aina testaamaan kunnolla ennen kuin ostan.

29. Kuinka monta huultenrajauskynää omistat?

Kävin laskemassa, löysin tasan 30. Jatkuvassa käytössä 5.


30. Onko meikkaaminen sinulle pakkopullaa, intohimo vai jotain siltä väliltä?

Se on mun työtä jota rakastan hyvin paljon. Se on myös mun rakas harrastus. Tapa rentoutua. Eräänlainen kommunikointiväline. Tapa ilmaista mun mielentilaa ja näyttää, kuka olen. Joskus keino piiloutua. Meikkaamalla voin sulautua joukkoon tai erottua massasta. Se on eräänlainen loputon käsityöprojekti, leikki, jota aikuistenkin on sopivaa leikkiä, taidemuoto ja "tyttöjen hömppää" - kaikki riippuu näkökulmasta, vai mitä?
Tässä oli mun 30 vastausta. Millainen suhde sinulla on meikkaamiseen?

6 kommenttia:

 1. Mukava lukea sunkin ajatukset meikkaamiseesta:) Jonkun Viseartin paletin hankkiminen on mun haavelistalla. Niiden pigmentti tuntuu olevan aivan unreal!
  Kävin muuten ostamassa Smashboxin under eye primerin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tykkäät Smashboxin pohjustajasta yhtä paljon kuin minäkin! Tänään vapaapäivänä hengasin vähällä meikillä, irtopuuteria ja poskipunaa. Mutta laitoin silti täm pohjustajan silmien alle :) Kyllä se vähän kirkastaa, vaikkei laittaisikaan peiteainetta päälle.

   Poista
 2. Mukava postaus lukea, jos jaksan niin voisin vastailla tähän jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Mä haluaisin lukea sun vastaukset! :)

   Poista
 3. Laitatko tuota MUSin Smoothing primeria siis myös nestemäisen meikkivoiteen alle? Mulla ei meinaa enää mikään primer-meikkivoide -yhdistelmä pysyä nenällä rasvoittumisen vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Nimenomaan nestemäisen meikkivoiteen alle. Kuulostaa ehkä hullulta mutta toimii :) Toimii tosin myös mineraalipohjan alla muttaniitä käytän harvemmin kuin nestemäisiä.

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!