8.6.2017

Skindinavian meikinkiinnityssuihkeet The Makeup Primer Spray Oil Control + The Makeup Finishing Spray Bridal


Ihan hassua että ostin nämä kuuluisat meikinkiinnittäjäsuihkeet jo talvella mutta syystä tai toisesta ne unohtui meikkikaappiin kuukausien ajaksi. Noin kuukausi sitten vihdoin kaivoin ne kätköistä esiin ja päätin alkaa pikkuhiljaa testaamaan. Kiinnosti tietää, onko näillä oikeasti mitään merkitystä meikin pysyvyyden kannalta.

Minulla on kolme erilaista suihketta:
Mulla on rasvoittuva iho ja se kiiltää "aina" eli n. tunin päästä meikkaamisesta T-alueella on jo selkeästi kiiltoa. Tämä tietenkin asettaa vakavia vaatimuksia meikkivoiteille ja meikinpohjustajille. Siksipä pitkäkestoista meikkipohjaa lupaava Skindinavia herätti mielenkiintoni. Valitsin brändin valikoimasta näin alkuun siis kolme tuotetta:

Skindinavia The Makeup Primer Spray Oil Control on, kuten nimestäkin voi päätellä, meikin alle suihkutettava tuote jonka tarkoitus on hillitä ihon rasvoittumista. Valmistaja lupaa että suihke imee itseensä ylimääräistä öljyä ja luo meikille sileän, kevyeltä tuntuvan pohjan. Lupaa myös auttaa tasoittaa ihonsävyä, visuaalisesti pienentää huokosia ja ehkäistä finnejä. Mielenkiintoista!

Vesipohjaisen, silikonittoman suihkeen koostumuksessa on reippaasti alkoholia ja sen myös haistaa kun tuotetta suihkuttaa iholle. Seuraavana raaka-aineluettelossa on (nestemäisessä muodossa oleva) maissitärkkelys - aine jota usein käytetään mm. rasvaisen ihon puutereissa ja muissa meikeissä. Suihke sisältää mm. myös aloe veraa (rauhoittaa ihoa) ja pajunkuoriuutetta (käytetään akneihon ja epäpuhtaan ihon hoitoon, vähentää tulehduksia). Tästä mulla on normikoko 118 ml.

Skindinavia The Makeup Finishing Spray Bridal on jo valmiin meikin päälle suihkutettava meikin viimeistelija ja kiinnittäjä. Tämä suihke lupaa suojata joka morsiamen pahimmalta viholliselta - kosteudelta. Luvataan pitää meikki siistinä ja valokuvattavassa kunnossa jopa 16 tuntia! Suihkeen tuoksu on miedohko eikä alkoholin haju ole vahva. Tästä mulla on normikoko 118 ml.

Skindinavia The Makeup Finishing Spray Oil Control on sekin meikin päälle tarkoitettu kiinnittäjä nimenomaan rasvoittumista hillitsemään. Tämän ja Bridal-suihkeen raaka-aineluettelo on n. puoleen väliin asti ihan samanlainen mutta loppupäästä on eroja. Molemmissa on mm. silikonia. Valitettavasti en ole vielä toistaiseksi ehtinyt kunnolla perehtyä tämän Oil Control-viimeistelijän vaikutuksiin, keskityin kahteen muuhun suihkeeseen nyt hääsesongin käynnistyessä. Tämä tuote mulla on minikokoisena, 20 ml.

Kaikissa suihkeissa samat pullon kyljessä olevat ohjeet sanovat selvästi: ravista hyvin, suihkuta juuri ennen meikkaamista 2-4 kertaa ikään kuin muodostaen kasvoille kirjaimet X ja T. Kaikki kolme tuotetta lupaa hienojakoista suihketta ja kaikki kolme ovat öljyttömiä eivätkä sisällä parabeenejä.

Testissä siis nimenomaan combo Primer Spray Oil Control + Finishing Spray Bridal.

Täytyy sanoa että kun alkuun rupesin testailemaan näitä, en heti huomannut ihmeempiä vaikutuksia. En aina edes muistanut enää illalla että ai niin, mullahan oli tässä joku meikin kestoa ehkä pidentävä tuote vielä käytössä. Silloin alussa kokeilin suihkeitä eriksieen. Sitten luin erään blogin siitä että näitä kannattaa kokeilla nimenomaan yhdessä - pohjustussuihke meikin alle  + meikinkiinnityssuihke meikin päälle. Ja silloin pitäis pelittää.


Tein tarkoituksella aika tuhdin, makuuni hieman hevin pohjan käyttäen peittävää meikkivoidetta, voidemaisia korostus- ja varjostustuotteita, meikkivoiteen päälle vielä ihon punertavia sävyjä neutraloivia voidemaisia peiteaineita, mattaavaa irtopuuteria, aurinkopuuteria ja puuterimaista poskipunaa sekä korostuspuuteria. Alle suihkin Oil Control-primeria ja päälle tuli Finishing Spray Bridal. En käyttänyt muita pohjustajia kasvoille, ihan peruskosteusvoidetta vaan. Ta-tta-da-daa!

Meikkikerrosten määrästä huolimatta meikkipohjasta tuli lopulta oikeasti ihan kiva! Minusta tuo Bridal-suihke hieman "sulattaa" meikkikerrokset iholle, tarkoitan siis nimenomaan positiivisessa mielessä - paksuhko meikki jotenkin asettuu kasvoille paremmin ja vähemmän näyttää pakkelilta kuin ilman sitä. Iho ei myöskään näytä liian kuoliaaksi puuteroidulta tän Bridal-sprayn jäljiltä. Vaikkakin tosi mattaiselta se kieltämättä näytti.


Noin kolmen tunnin päästä iholle oli noussut jo kevyt "glow". Iho ei tuntunut rasvaiselta eikä mun mielestä näytäkään siltä mutta ei myöskään ihan täysin mattaiselta. Itse tykkään juuri tällaisesta ei täysin mattaisesta ja hieman hehkuvasta pinnasta eniten mutta valitettavasti mun iholla tämä vaihe yleensä kestää vain lyhyen hetken kun iho rasvoittuu nopeasti liikaa. Mutta ilmeisesti suihkeiden vaikutuksesta glow pysyi hehkuna pitempään liukumatta suoraan sinne rasvanaaman puolelle.


Kuuden tunnin päästä kiiltoa oli kasvoilla jo liikaa. Ihmeellistä kyllä, meikkikerrokset eivät mössööntyneet kasvoilla eikä meikki suttaantunut eikä näyttänyt mistään kohti kuluneelta tai laikukkaalta. Ainoana ongelmana oli huokosista pintaan noussut rasva.


En edes puuteroinut ihoa vaan painelin kasvoja kevyesti talouspaperilla. Se imi itseensä rasvan ja meikki oli taas melkein kuin uusi! Tällaisena se pysyi siihen asti että pesin sen pois kasvoilta noin 10 h jälkeen testin alkamisesta.
Minun iholla tämä on hyvä tulos ja selkeästi meikkipohja kesti paremmin, varsinkin kun ottaa huomioon että meikkivoide oli aika tuhti peittävyydeltään ja jopa kosteuttava koostumukseltaan!

Molemmat suihkeet olivat kohtalaisen hienojakoisia. Ei niin ohutta "sumua", kuin vaikkapa Clarinsin meikinviimeistelysuihke mutta eivät ruiski kasvoille selkeitä pisaroitakaan.Eivät jätä iholle kimallusta tai muuta näkyvää ja sopivat myös miehille, huomaamattoman meikin tekoon.

Oletko kokeillut Skindinaviaa? Näitä suihkeita tai jotain muita? Tai muitten merkkien vastaavia tuotteita? Mikä on sun lempparituote meikin kiinnittämiseen?
 

10 kommenttia:

 1. Mulla oli aikoinaan UD:n suihke, mutta sain siitä jonkun mystisen ihottumalaikun silmäkulmaan, kulmakarvojen alle ja jouduin jättämään suihkeen jäähylle :( En tiedä, oliko sen sisältämä alkoholi niin kuivattava, vai jokin toinen raaka-aine. Näitä olisi ihana kokeilla, mutta en vaan enää uskalla :D ( ei ole sen kutinan arvoista, jos vaiva uusiutuu! Mulla kesti n. kuukauden, että se ihottuma parani :( )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! No joo, ymmärrän kyllä että nyt pelottaa testata!
   Skindinavian suihkeissa lukee että "formulated for sensitive skin. eye tested" mutta eihän se vielä mitään tarkoita, voi ärsyttää silti :( Itse yritän olla suihkimatta pohjustussuihketta silmänympärysiholle kun sen alueen pohjustukseen on jo hyvät tuotteet! Bridalia oon suhutellut ronskisti koko kasvoille.

   Poista
 2. Mä olen kokeillut vaikka mitä "drugstore" meikinkiinnityssuihkeita (alussuihkeita en), mutten ole juurikaan huomannut tehoa paitsi L'Orealilla hieman. Siinähän on kans puuteria tms. mukana, joka ehkä on se juttu miksi tepsii. Myös City Colorilla taisi olla melko hyvä kiinnityssuihke. Olen kokeillut niin monia, että menee jo pasmat sekaisin;)

  Skindinavia on tullut tutuksi Youtubesta. Pitää varmaan kokeilla jotain vähän hintavampaa suihketta, josko sellaisella olisi paremmat tulokset. Mulla alkaa itselläkin jo parin tunnin päästä t-alue helottamaan, muttei onneksi pahemmin, riippuu kyllä meikkivoiteestakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole aiemmin juuri kokeillut kiinnityssuihkeita. Enkä primer-suihkeita ollenkaan.
   Skindinavian kiinnityssuihkeessa (Bridal) tykkään siitä ettei iholle jää mitään "hiukkasia", puuteria tai erottuvaa kimallusta. Sellaiset saattaa tehdä ikävän tempun esim. morsiusmeikissä kun otetaan kuvia salamalla. Saattavat heijastaa valoa kasvoilta yllättävällä tavalla ja sit on hääkuvat pilalla.

   Mullakin kiilto riippuu toki myös voiteista ja meikkivoiteesta. Myös kuukautiskierron eri vaiheissa kiiltää eri tavoin. Se on joskus pienestä kiinni :)

   Poista
 3. Mulla on se Skindinavian meikinkiinnityssuihke, onkos se nyt sama versio kuin tuo pienin pullo. Se on kyllä sata kertaa parempaa kuin mitkään halvemmat. Antaa kivan "kuullon" ja viimeistelyn meikille. On kallista mutta ihan sen arvoista kyllä :) mulla meikki pysyy nättinä iltaan asti, huomaa kyllä onko sitä käyttänyt vai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä nyt testaan tätä Oil Control viimeistelysuihketta (eli onko tää nyt sama mikä sulla on?) yhdistettynä Oil Control primer-suihkeeseen. Tämä taitaa olla ihan huippucombo! Toistaiseksi 4h täysin mattana, mikä taitaa olla mulle ennätys!

   Poista
 4. Eikös ud:n meikin kiinnityssuihkeet ole skindinavian? Olisikin mielenkiintoista nähdä mitä eroja inceillä on ud:n ja skindinavian välillä.
  Minulla on ud de slick ja se on ainakin mielestäni tehnyt juuri tuon kuullon ihoon ja pitänyt pohjan kyllä pidempään parempana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole kokeillut UD:n suihkeita mutta joo, käsittääkseni heidän meikinkiinnityssuihkeet on tehty "yhteistyössä" yms Skindinavian kanssa ja S:n suihkeiden kanssa ovat aikas samantapaisia.

   Poista
 5. Mä hankin Skindinavian suihkeet ehkä joskus pari vuotta sitten mutta en kokenut mitään ihmeempää ahaa-elämystä. Silloin noi kiinnityssuihkeet eivät vielä olleet mikään hittijuttu eikä niitä juurikaan ollut tarjolla. Nyttemmin olen kokeillut muitakin merkkejä, joista Dermosilin suihke on ollut ehkä kivoin "arkisuihke". Skindinaviaa on kyllä ollut tarkoitus hankkia uudestaan, että olihan se sillä lailla hyvä kuitenkin. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen että jos hyvin käy, löytää sen oman hyvän yhdistelmän pohjustaja + meikkivoide + kiinnityssuihke mikä sitten toimii aivan loistavasti. Mutta vaihtoehtoja on niin paljon että helppoa se ei ole 🙂 Mulla toimii Oil Control meikin alla ja päällä parhaiten + mattaava mutta ei liian puuterinen meikkivoide. Siinä se teho näkyi ihan selvästi. Bridal-viimeistelysuihke on kuitenkin enemmän "waterproof"-efektiä varten ja se ei ole mun ensisijainen ongelma, öljyisyys ja rasvaisuus on.

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!