12.8.2014

Dior Vernis 970 Nuit 1947

Lakan nimi viittaa vuonna 1947 lanseerattuun Diorin vallankumoukselliseen muotikokoelmaan New Look. Ja jotenkin nimi sopii lakkaan loistavasti! Tämä on hyvin klassinen, syvä, tumma, lähes-musta-mutta-kuitenkin-syvänpunainen vamppilakka jonka ihan hyvin voin kuvitella sen ajan muotitietoisten ja ajan hermolla olevien rikkaaiden misukoiden kynsiin! Onneksi koostumus on sentään nykyaikainen :D

Tämä on mun eka ja (toistaiseksi) ainoa Dior-lakka ja ostin sen ihan sattumalta. Nimittäin pidän kovasti juuri tämänsävyisistä kynsistä ja kun edellinen suunnilleen samansävyinen lakkani (Rimmelin) loppui, lähdin etsimään korviketta. Mutta sitäpä ei ollut kovin helppo löytää! Rimmelin valikoima oli uudistunut ja muillakin merkeillä esillä oli enimmäkseen kirkkaita värejä tai kesäisiä pastellejä. Ongelmaa ei helpottanut se että en halua käyttää L'Orealin tai Estée Lauderin tallien brändejä, syy siihen löytyy tästä kirjoituksestani.

Sitten lopulta melkein törmäsin Sokoksella pyöriessäni Diorin alepöytään jossa tämä nöpötti, selvästikin minua odotellen. Alehinta teki tästä erittäin helpon diilin :D

Lisää kuvateksti

Kuten jo sanoin, tämä on väriltään hyvin klassinen lakka. Kiiltävä, syvä tumma creme. Kaunis!


Iso hopeanvärinen CD-korkki lähtee pois nostamalla (ei pyörittämällä, kokeiltu on!) ja alla on varsinainen korkki, pieni, musta ja pinnaltaan sellainen, että istuu hyvin käteen. Sivellin litteä, "lapionmallinen" ja kärjestä pöristetty kieleksi. Minusta hyvin kätevä. Tällä on helppo lakata.

Levitin tapani mukaan kaksi kerrosta ja olen oikein tyytyväinen tulokseen. Lakka levittyy ongelmitta, pinnasta tulee tasainen ja hyvin kiiltävä. Lakka myös kuivuu suhteellisen nopeasti kynnelle.

Väri on juuri sellainen, mistä mä pidän. Olen nimittäin aika konservatiivinen lakkasävyjen suhteen. Yleensä punaisen eri sävyjä, harvemmin nude, pinkki tai koralli. Joskus vaaleansinisen sävyt tai musta. Suosikkini on kuitenkin juuri tämä vamppisävy. En yleensä välitä shimmerikoostumuksista mutta joskus saatan sortua glitteriin, tosin ehkä aika on jo ajanut glitterilakoista ohi (onneksi, ovat kuitenkin niin pain in the ass postaa!). En pidä kikkailuista tyyliin "hiekkapintainen lakka", "kaviaarimanikyyri" tai viimeisen päälle kahjo keksintö "karvaisen pinnan antava lakka" (WTF?!). Kiiltävää, yksiväristä cremeä sen olla pitää :D


Ja joo, inhoan syvästi kaikkea nail designia, strasseja, koukeroita ja gradienttia. En vain ymmärrä :D Nail design voi olla luova, hauska, taidokkaasti tehty upea luomus mutta silti koukerot ja turha kikkailu kynsissä näyttää usein hyvältä kuvassa mutta oikeassa elämässä siltä että nyt on yritetty vähän liikaa. Tunnen tasan yhden tyypin jonka persoonallisuus kestää hurjatkin kynnet (terkkuja, Johanna B!)


"No jo on kiiltävä, tästähän näkee peilikuvansakin!" - mieheni intoutui näin spontaanisti kommentoimaan jäätelönsyönnin ohella ja totta, Nuit 1947 antaa kauniin kiiltävän pinnan.
Lakan pahvipakkauksessa on maininta Extreme Wear Nail Laquer eli kestävyyttä käytössä luvataan. Hmm... Superkestäväksi en kyllä voi kehua, kolmannen päivän iltana nimittäin kävi näin:Reiluuden nimissä pitää tosin sanoa että mun kynnet ovat nyt huonossa kunnossa ja liuskottuvat helposti, mikä saa lakankin lohkeamaan. Muut merkit mitä olen viime aikoina käyttänyt (OPI, Rimmel, Lumene) eivät kestä sen paremmin. Loput 9 kynttä oli suht ok, ei täydellisessä kunnossa mutta sen näköisiä että kestäisin elää niitten kanssa ehkä vielä päivän.

Eli: levittyvyydeltään erinomainen helppo käyttölakka, kiiltävä ja kauniinvärinen. Ainutlaatuinen se ei minusta ole sävyltään ja muilta ominaisuuksiltaan, itse maksaisin tuon tason lakasta ehkä 10-15€.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!