18.11.2016

Smoky eye?


Smoky eye on varmaankin se meikkityyli, mitä asiakkaat pyytää eniten. Mutta todella usein käy niin että "smoky eye" sellaisena kuin mulle se on aikoinaan meikkaajan koulutuksen puitteissa opetettiin ja "smoky eye" asiakkaan mielestä voi olla kaksi ihan erilaista meikkiä!

Välillä tuntuu että "smoky eye" tarkoittaa kuluttajien mielestä lähes mitä tahansa meikkityyliä! Smoky - se on ehkä sanana niin tuttu ja tavallaan helppo - taitaa olla niitä meikkisanoja mitä jokainen nainen on kuullut tai lukenut jostain. Myös ne tyypit, ketä ei kauneusblogit erityisemmin kiinnosta, tuntee ilmaisun. Mutta onko sen merkitys ihan selvä?

Tämä ei ole smoky eye!
Tosi usein asiakas siis pyytää tummaa smoky eye -meikkiä ja sitten kun kyselen tarkemmin, asiakas näyttää (instagram)meikkikuvaa missä lähes joka kerta on vaalehkolla, hohtavalla luomivärillä meikattu liikkuva luomi, varjostus luomivaossa vaaleanruskealla tai beigellä, joskus tummemmalla ruskealla jos oikein "rohkeiksi" heittäydytään, mustat kissamaiset rajaukset ja valtavat irtoripset.

Ja mä jään miettimään, mikä tässä meikissä on se "tumma smoky eye"! :D

Siis oikeesti, vaikka tämä meikkityyli on hyvin suosittu ja on myös monille kaunis ja pukeva ja sopii (ehkä hieman kevennettynä) jollekin vaikka häämeikiksi tai iltajuhliin (se skarppi rajaus näyttää tosi hyvältä kuvissa ja käy loistavasti hämärään iltavalaistukseen) niin se ei ole oikea "smoky eye" ollenkaan!

Tämä ei ole smoky eye!

Kyseessä ei ole yksittäistapaus vaan tätä tapahtuu tosi usein! Juttelin asiasta kollegojen kanssa ja heillekin ongelma oli tuttu. Pyydetään meikkiä "smoky eye" vaikka oikeasti tarkoitetaan ihan muuta. Yhden kokeneen meikkaajan mielipide taitaa olla lähinnä totuutta: "häivytetyin reunoin oleva silmämeikki on kuluttajan mielestä smoky eye". Eli jos luomivaon varjostus on häivytetty = smoky eye. Siksi pitääkin tentata asiakkaalta aina hyvin perusteellisesti, millaista meikkiä hän oikeastaan haluaa :D


Päättelin että "tumman" tästä toivemeikistä varmaankin tekee ne irtoripset ja siipimäiset rajaukset. Ainakin instan kuvissa niillä saa aikaan näyttäviä meikkejä. Silmän ollessa auki valtavat irtoripset joskus varjostaa ja peittää koko yläluomen ja todellakin saa silmämeikin näyttämään tummalta - vaikka itse luomi olisikin aika vaaleaksi meikattu. Sitten kun ei tuijotetakaan suoraan eteenpäin vaan esim alaspäin tai hiukan alaviistoon, meikki onkin itse asiassa suht. vaalea ja hempeä.

Tämähän on oikeastaan perinteisen, klassisen smoky eye -meikin vastakohta!

Smoky eye ei tarkoita jotain tiettyä luomivärin sävyä (musta! tummanharmaa!) vaan se on tapa levittää värejä silmän ympärille luomille. Smoky eye on usein (mutta ei aina) tumma. Lisäksi se on ikään kuin savuinen, utuinen: pehmeäksi häivytetty ja ympäröi silmän tummalla "savurenkaalla" ilman kovia rajoja tai selkeitä viivoja. Väri on tummimmillaan ihan ripsien tyvessä ja kevenee, vaalenee asteittain sitä mukaa kun nousee kohti kulmaluuta. Tämä on hyvä meikkityyli jos on raskaat, silmän päälle laskeutuvat luomet - tumma ja utuiseksi häivytetty luomiväri auttaa häivyttämään ihopoimuja.
Smoky eye voi olla tehty kokonaan yhdellä luomivärillä.


Smoky-meikissä voi toki olla useita sävyjä, miksei! Mutta edelleen sellaisella utuisella, pehmeällä tavalla häivytettynä luomille. Tumminta ripsirajassa ja yläluomen ulkokulmassa ja vaaleampaa kulmaluulla. Smoky voi olla vaikka kokonaan glitterillä tehty :)
Mikään laki ei kiellä piirtämästä smoky-meikin lisäksi rajauksia ripsien tyveen! Esimerkiksi häivytetty, pehmeä kynärajaus voi olla hyvä smoky-meikin pohja. 
Toki voi tehdä smokyn lisäksi myös selkeät rajaukset nestemäisellä rajausvärillä! Ihan siihen klassiseen, perinteiseen smokyyn selkeät "siivet" eivät alunperin kuulu :) Mutta se on tosi suosittu tyyli ja minusta sillä saa tosi hyvin näyttävyyttä silmämeikkiin.
Kuuluuko smoky eye sun meikkityyliin?
 

4 kommenttia:

 1. Mainio postaus. Mullekin meni jakeluun vasta pitkän ajan päästä mikä smokey eye oikeasti on. Olen huomannut, että moni mieltää smokey eyeksi pikkasen tummemmalla luomivärillä silmänurkan häivyttämisen. Mullekin on monesti kanssaihmiset ihan ystävällisesti todenneet, että onpa sulla makee smokey eye tänään, vaikka olenkin käyttänyt vain himpun verran tummempaa luomiväriä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tämä on :) Ihmiset ei usein edes tiedä, mitä smoky eyes tarkoittaa - se voi olla ihan mitä vaan! Just sellainen "vähän tummempi" ja heti on "smoky"! Vaikka smoky ei aina ole tumma, oikeastaan voi olla minkä tahansa värinen, kunhan sillä saa sellaisen uutisen varjon silmien ympärille.

   Poista
 2. Minulle Smokey eye on meikkityylinä tuttu ja tiedän että se tarkoittaa juurikin savuisia/sumuisia silmiä tai savurenkaan muotoon tehtyä meikkiä. Mutta itse en sitä osaa, pitäisi vaan opetella. Olen niin tottunut meikkaamaan ulkonurkkapainotteisesti että pyöreään muotoon opettelu on hankalaa. Ehkä pitäisi vaan harjoitella, sullahan on ollut täällä hyviä kuva-kuvalta ohjeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Smoky-meikkiin voi tehdä vahvemman ulkokulmakin :) Se voi olla sellainen kissamainenkin, mutta ei kova vaan häivytetty. Aina kun meikissä on selkeät rajat tai puuttuu se värin liukuminen tummasta vaaleaksi, smoky katoaa samalla.

   Ja toki smoky useimmiten tarkoittaa myös tummaksi meikattua alaluomea mutta mulle kovin tumma alaluomi ei ole paras mahdollinen niin mun kuvissa on sellainen kevennetty vaihtoehto :D

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!