22.1.2017

Raskaat luomet ja smoky eye. Näin minä teen smoky-meikkini


Smoky eye on ehkä yksi parhaiten sopivista meikkityyleistä raskaille yläluomille. Smokylle tyypillinen tumma varjostus häivyttää liikkuvan luomen päälle laskeutuvaa ihopoimua ja saa silmät piirtymään tehokkaasti esiin. Itse tykkään tosi paljon tummista sumusilmistä, erityisesti nyt vaalean kulmakarvalookin kanssa.
Minusta kunnon tumma, musta smoky nyt vain näyttää hyvältä! Viime aikoina olen usein meikannut suurin piirtein samalla kaavalla. Välillä teen vaaleampaa versiota ja välillä lisään kimallusta tai väriä liikkuvalle luomelle mutta peruskaava on silti usein tämä sama.

Pohjustan luomet aina silmämeikinpohjustusaineella ja puuteroin kevyesti. Näin meikki pysyy rasvoittuvalla iholla pitkään siistinä.

Rajaan alaluomen ja jatkan rajausviivaa silmän ulkokulman yli yläluomen puolelle. Viivan suunta pysyy koko ajan samana. Tästä "apuviivasta" tulee yläluomelle silmämeikin ulkoreuna, sen yli ei pidä mennä koska muuten tulee meikattua roikkuluomet!


Alaluomen rajauksen voi tehdä kynällä tai luomivärillä. Nyt halusin tumman, intensiivisen tuloksen ja rajasin ylä- ja alaluomen mustalla kynällä.


Häivytin kynärajauksen jäykähköllä siveltimellä utuiseksi. Pääasia että ripsien tyvessä väri on vahva musta eikä ripsien tyveen jää vaaleita koloja.


Tältä näyttää sumutettu, häivytetty rajaus. Ja tältä näyttää silmät auki:


Koska raskas luomi laskeutuu liikkuvan luomen päälle ja peittää sen mun tapauksessa suureksi osaksi piiloon, mun pitää nostaa luomivärivarjostuksia aika ylös luomelle, että ne ylipäätään näkyy. Mun tapauksessa ei toimi, jos varjostusvärin levittää vain luomivakoon - se ei yksinkertaisesti näy ollenkaan!


Tärkeintä onkin löytää se kohta, mihin asti varjostusta pitää hinata ylöspäin. Teen niin että katson suoraan eteenpäin peiliin, rentoutan silmät (ei saa kohotella kulmia ylöspäin!) ja piirrän siveltimellä ja tummahkolla mattaluomivärillä (tummempi kuin ihonsävyni mutta ei tarvitse olla liian tumma) merkin pupillin yläpuolelle siihen kohtaan luomea, mikä alkaa olla näkyvillä poimun yläpuolella.


Eli varjostuksen pitää olla ainakin tuolla tasolla, että se näkyy silloin kun mulla on silmät auki! Luomivakoni onkin huomattavasti alempana!Nyt mulla on määritelty silmämeikin ulkoraja sekä varjostuksen paikka. Etsitään vielä yläraja ja sisäraja. Levitän silmän sisäkulmaan ja kulmaluulle vaaleaa luomiväriä (vaaleampi kuin ihonsävyni), se toimii "puskurina" eli pitää nämä alueet vaaleina silloin kun alan häivyttämään tummaa luomiväriä luomelle.Seuraavaksi teen varjostuksen mattaisella tummahkolla luomivärillä. Tykkään käyttää tähän tarkoitukseen hillittyä mattaa taupea - se on tarpeeksi tumma tehdäkseen mun luomelle varjon mutta tarpeeksi neutraali että sen saa häivytettyä hyvin kulmaluun vaaleaan sävyyn.Sitten lisään mustaa luomiväriä. Seuraavat kolme kuvaa eivät ole tästä samasta meikistä mutta idea on ihan sama - tumman luomivärin kanssa aloitan aina siitä kohdasta, mistä pitää tulla kaikista tummin eli silmän ulkokulmasta, ripsirajan tuntumasta. Siihen taputtelen luomiväriä litteähköllä siveltimellä.Kun musta luomiväri menee mustan rajauskynäkerroksen päälle, väristä tulee syvempi ja intensiivisempi juuri siellä missä pitääkin - ripsirajassa.Sitten vasta levitän mustaa luomiväriä koko liikkuvalle luomelle ja osittain taupesävyisen varjostusvärin päälle. Etenen tummimmasta kohdasta (ulkokulma) kohti vaaleinta (sisäkulma).


Häivytän mustan ja taupen sauman huomaamattomaksi. Lisään mustaa luomiväriä myös alaluomelle kynärajauksen päälle. Levitän sisäripsirajaan mustaa kajalia.Sitten vielä mustaa ripsiväriä ripsiin ja meikki on valmis. Tässä tapauksessa tein siitä aavistuksen selkeäreunaisemman kuin yleensä, halusin sellaisen hieman kissamaisen lookin. Minusta se ikään kuin liftaa hieman silmän ulkokulmaa :)Tämä on mun perussmoky :) Kaikki mitä tarvitaan on musta pehmeä rajauskynä tai kajal, silmämeikinpohjustusaine, puuteri, kolme luomiväriä - mattamusta, mattataupe ja vaalea (voi olla satiini tai matta, en pidä vahvasta shimmerista kulmaluulla) - enemmänkin voi toki lisätä jos huvittaa! Ja ripsiväri. Ja muutama sivellin.


Oletko smoky-meikin ystävä? Pidätkö enemmän perusmustasta vai teetkö yleensä värikkäitä versioita?
 

12 kommenttia:

 1. Kiitos tästä! Menee kokeiluun :) onko mitään ainetta tai pohjustajaa jolla saisi ihan ryppyistä luomea piiloon? Jotkut pohjustajat kökkööntyvät liian kovaksi ja se korostaa ryppyjä. Tällä hetkellä Smashboxin tuubissa oleva pohjustaja on ainut näkymätön mutta oon miettinyt oisko tuohon jotain liftaavaa tuotetta :)
  Mun ongelma on se että raskas luomi laskeutuu ryppyiseksi silmän sisänurkasta toisessa silmässä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole kuullut liftaavista silmämeikinpohjustajista :( Ehkä tätä ongelmaa pitää lähestyä liftaavan silmänympärysvoiteen avulla? Niitä sentään on markkinoilla, tosin se, liftaako voide oikeasti (edes tilapäisesti) vai onko kyseessä vain PR-puheet, pitää selvittää huolella. Käsittääkseni "liftaus" tapahtuu siten että voide muodostaa kalvo iholle joka tilapäisesti kiristää ihon sileämmäksi... pitää ehkä tutkia näitä tarkemmin!

   Itse oon huomannut että liian paksu pohjustus saa luomen ihon näyttämään huonommalta. Luomen iho on ohutta ja paksu kerros pohjustajaa on liian raskas, saattaa vetää ihon ihan kreppipaperin näköiseksi. Tämän takia en käytä kaksoispohjustusta. Meikki pysyisi ehkä paremmin mutta luomen iho näyttää ryppyisemmaltä. Tästä samasta syystä en lopulta tykännyt Ardenin pohjustajasta, se on liian raskas. Too Faced on sopivan ohutta ja huomaamatonta mutta silti toimii hyvin, se on toistaiseksi ollut paras.

   Poista
  2. Oletko kokeillut theBalmin Put A Lid On It-pohjustajaa? Se on ihanan lirua ja ainakin mulla toimii hyvin. Se on vähän niin kuin väritöntä silikonia, tai siis se tuntuu siltä.

   Poista
  3. Monique Parentin videoilta olen bongannut sellaisen tuotteen kuin Tight Eye (muistaakseni se oli tuon niminen), se on joku tuollainen liftaava tuote mutta sitä pidetään vain hetken aikaa ja sitten se pyyhitään lämpimällä vedellä pois. Ilmeisen tehokasta (ja muistaakseni myös melko hintavaa tavaraa), en ole yhtään perehtynyt mihin homma perustuu.

   Poista
  4. Mohn, mä muistan kans että joskus on kohistu jostain sellaisesta ihmelifting-aineesta, kuulemma "kaikki Hollywoodissakin käyttää" mutta ei mitään muistikuvaa, mikä tuote. Eikä mitään tietoa tehosta 😊 Ettei se ollut juurikin tuo Tight Eye...

   Poista
  5. Kiitos Mohnille theBalm vinkistä! Pitää heti rueta tutkimaan netistä :) tuplapohjustus juurikin korostaa mutta kun luomivärit ei pysy ilman. Tämä on niin ärsyttävä ongelma :/ mulla on joskus ollut TF pohjustajaa ja pidin kyllä siitä. Pitäisi joskus hankkia uudelleen :)

   Poista
 2. Hyviä tällaiset seikkaperäiset kuvasarjat ja selostukset, kiitos:) Mun luomi ei varsinaisesti ole raskas, vaan enemmänkin se "alapuolinen" luomiosio on ongelma. Siinä on liikaa nahkaa eli ryppyistä luomea, mikä haittaa eri sävyjen esiin saamista, kun on piilossa olevaa pinta-alaa liikaa;) Mutta senkin ongelman ratkaisemiseen olen saanut sun postauksista paljon apuja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hyvä jos on ollut apua!

   Mä haluaisin kirjoittaa luomiväreistä liikkuvalla luomella. Siihen liittyy meillä epätäydellisillä normaaleilla ihmisillä erilaisia ongelmia, mm. miten luomivärit saa pysymään alueella ja mitä kannattaa käyttää.

   Poista
 3. Kiitos tästä, aion ehdottomasti omia tuon "aputäplän" ihan vaan kaikkiin luomivärikikkoihin, jossa täytyy saada luomiväri oman luomivaon yläpuolelle :) Meinaan munkin pitää kyllä reilusti nostaa värejä sen oikean luomivaon yläpuolelle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä 😊
   Aputäplää käytän lähes aina omissa meikeissä ja asiakasmeikeissä. Näkee heti, mihin sitä varjostusta pitää sutia!

   Poista
 4. Mä olen käyttänyt hyvin vähän perinteistä smoky-meikkiä, mutta varjostukset olen aina nostanut hyvin ylös (opin meikkaamaan 80-luvun loppupuolella ;-) ), silloinkin kun luomet olivat vielä terhakat ja nätit. Nykyään jos en tee varjostusta tarpeeksi ylös ja täytän liikkuvan luomen kokonaan samalla sävyllä niin toisessa silmässä se peittyy kokonaan roikkuvan ihopoimun alle ja toisessa jää todella selvästi näkyviin (koska se luomi on luonnostaan pulleampi kuin toinen) ja silmien epäsymmetria korostuu niin, että huonommallakin näkökyvyllä sen huomaa.

  Olen yrittänyt opetella käyttämään smoky-tyyliä enemmän ja soveltamaan sitä käytäntöön niin, että sitä voisi käyttää ihan arkimeikissäkin. Tosin mulle riittää onneksi vielä ihan normi banaanit sun muut, mutta joskus on hauska vähän leikitellä.

  Tosi kivoja tällaiset tutorialit, vaikka oliskin tavallaan käryllä siitä mitä tekee, niin silti on aina kiva saada vahvistusta ja usein jotain pieniä vinkkejäkin tarttuu mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta smoky sopii oikeastaan kaikille. Sitä kuitenkin pystyy muokkaamaan loputtomiin sävyvalinnoilla ja tekstuureilla ja siitä toki saa myös täysin kelvollisen kevyen arkimeikin!

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!