13.1.2017

Uusi vuosi, uusi look. Nyt lähti kulmakarvat!


Vuoden vaihtuminen on juuri sopiva hetki kokeilla uusia juttuja! Out with the old!

Mulla on ollut jo pitkään sellainen tunne että olen jotenkin jumissa. Halusin ulkonäköön muutosta  mutta en ihan heti keksinyt, mitä se voisi olla. Pikkuhiljaa huomasin tykkääväni instaa selatessani yhä useammin meikkikuvista joissa ei ollut niitä kuuluisia "instagram-kulmakarvoja", sellaisia supertummia, -tuuheita, äärimmäisen tarkkaan ja vahvasti piirrettyjä. Päinvastoin, yhä useammin tykkäsin meikeistä joissa ei kulmakarvoja juuri näkynyt! Ja niitä kulmattomia meikkejä myös alkoi näkyä yhä useammin.

Taitaa olla niin, että yksi 90-luvun erikoisimpia trendejä - valkaistut kulmakarvat - on pikkuhiljaa yrittämässä paluuta. Upea Karen Elson, hätkähdyttävä Kirsten McMenamy ja jopa Madonna suunnilleen Bedtime Stories-albuminsa (1994) aikoihin kaikki kokeilivat äärimmäisen vaaleiksi blondattuja kulmakarvoja. Ja tiedättekö mitä? Jotenkin tämä look alkoi kiehtoa minuakin.


Supertummia, -tuuheita ja puskamaisia kulmakarvoja on nyt nähty jo useita vuosia peräkkäin eikä kulmat enää tästä voi kovin paljon suuremmiksi muuttua. Kulmakarvoja on viime vuosina jätetty nyppimättä, harjattu kulmakarvageelin ja -vahan avulla ylös- ja ulospäin, niitä on korostettu kulmakarvakynilla, -puutereilla ja -pomadoilla, kestopigmentoitu, tehostettu microblading-tekniikalla ja kasvatettu erilaisten karvankasvua stimuloivien tököttien avulla. Mullekin on kertynyt melkoinen varasto kulmakarvojen ehostamiseen tarkoitettuja tuotteita. Näyttävät kulmakarvat ovat joka paikassa ja lähes joka naamassa. Eikä niissä ole tietenkään mitään vikaa! Minä vain... kyllästyin.


Kyllästyin myös kuparinpunaiseen tukkaan. Samalla värinpoistokerralla ja samalla aineella vaaleni tukka ja kulmakarvat. Tosin kulmissa pidin värinpoistoainetta vain kymmenisen minuuttia. Tältä nyt näyttää:Ja tiedättekö mitä? Olen ihan supertyytyväinen tähän lopputulokseen! Tämä on juuri sitä ihan jotain muuta, uudenlaista, erilaista ja jotenkin hyvin virkistävää, mitä olen kaivannut.

Tukka ei ole vielä valmis, lopulliseen tulokseen vaaditaan useampi käsittely. Mutta se ei ole enää kuparinpunainen! Jess!

Ja kulmat ovat ihan blondit.

 
Erityisesti tykkään siitä, miten blondatut kulmakarvat toimii hyvin tumman smoky-meikin vastapainona.


Onko sinun tyyliin tullut/tulossa muutoksia uuden vuoden kunniaksi? Mitä uutta haluaisit kokeilla tänä vuonna?

13 kommenttia:

 1. Sopii ihan tosi hyvin! IHANAT!

  VastaaPoista
 2. En ole oikein perillä aikakauden muotivirtauksista, mutta tuo look huokuu supermalliutta. Olet suoraan catwalkilta!

  Saanko esittää myös toivepostauksen? Olen innolla lueskellut postaustasi miesten ehostamisesta valokuvia ja tapahtumia varten (http://maittaly.blogspot.fi/2015/10/miehille-meikkia.html). Minulle tuli tehtäväksi hieman kohentaa hyvän ystäväni ilmettä hänen hääpäivänään ja kaipaisin ehkä vielä hieman tarkempia ohjeita miesmeikkaukseen. Tämä tyyppihän on tavallinen suomalainen vaaleahiuksinen punoittava rotkale ja pitäisi saada punaa ja kiiltoa piiloon, mutta todellakin niin ettei meikkiä saa aavistaakaan iholta. Apuja, vinkkejä? Saa myös esittää ajatuksia, miten pitkät liruhkot hevarihiukset voi saada siististi ilman överikampaus-fiiliksiä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blondattuja kulmia on näkynyt myös kevään 2017 muotia esittelevissä muotinäytöksissä! Eli siinä mielessä oon nyt melkeinpä high fashion 😀

   Mä voisin yrittää tehdä miesmeikkipostauksen! Ainakin sellaisen vinkin voin antaa että tulevan sulhon kannattaa aloittaa ihonsa hoitamisen (mikäli ei normaalisti ihmeemmin hoida) ja ainakin kuoria ja kosteuttaa iho hyvin ennen meikkiä. Sileälle ja pehmeälle iholle kaikki levittyy helpommin ja nätimmin! Ja hyvä meikinpohjustaja taikoo huokoset pienemmiksi ja ihon kiillon kuriin mutta ei näy pakkelikerroksena iholla 😉

   Poista
  2. Loistojuttu, jos kerkeät tehdä postauksen! Kiitokset! Häihin on vielä aikaa, joten ei ole kiirusta. :) Taidanpa viedä sulholle pari purkkia omista jemmoistani kokeiluun...

   Poista
 3. Näyttää hyvältä! Minuakin tuo look kiehtoo, mutta itselleni en sitä rohkenisi kokeilla. Joskus nuorena likkana (80- ja 90-lukujen taitteessa) en koskaan tehnyt kulmilleni mitään (tai jos teinkin niin sitä tapahtui hyvin harvoin)ne vain kulki mukana sellaisina kuin olivat. En muutenkaan muista, että silloin olisi kauheasti laitettu painoa kulmille (voi tietysti olla, että se olin vain minä).

  Nyt kun kulmakarvat on osa rutiinia (useimmiten, ei tosin ihan aina)niin en jotenkin voisi kuvitella itselleni kulmatonta tai vähäkulmaista lookia. Mutta ihaillahan aina voi siitä huolimatta. Jäin vain miettimään, että miltä "kulmaton" look näyttää kevyemmän meikin kanssa, eli tarvitseeko se aina vähän voimakkaamman silmämeikin kaverikseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mohn!

   Mullakin on sellainen mielikuva, että 90-luvulla kulmakarvat eivät olleet mikään iso juttu. Kasarin tuuheakulmaisen trendin vastapainoksi kulmakarvat nypittiin 90-luvulla (välillä liiankin ohuiksi viivoiksi) ja meikattiin aika kevyesti, jos ollenkaan.

   Nämä blondatut kulmakarvat ovat sikäli helppo juttu, että ne voi tarvittaessa nopeasti meikata ihan normaalin näköisiksi. Mutta itse nyt tykkään tosi paljon tästä "kulmattomasta" ilmeestä 😀 Ilman meikkiä tai kevyellä meikillä se näyttää minusta myös kivalta, eri tavalla vain. Joskus jätän silmät kokonaan meikkaamatta ja teen vain vahvat, kirkkaat tai hyvin tummat huulet.

   Poista
 4. Rohkea veto eikä sovi ihan perus-Pirkolle :) tosin kulmakarvat värjääntyvät takaisin toisinkuin jos ajelisi ne höylällä pois! Sopii tosi hyvin somykyn kanssa, hirmu ihana meikki ja kuulas iho!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä höylällä sentään! Se ois jo liian hurjaa 😂 Nämä vaalennetut kulmat jos harjaa vaikka Lumenen sävytetyllä kulmakarvavahalla, niin hetkessä näyttävät ihan tavallisilta. Eli ei nyt niin kovin hurja muodonmuutos kuitenkaan 😉

   Poista
 5. Mulla kulmat ovat luontaisesti hyvin vaaleat joita meikkaan nykyisellään kevyesti harmaanruskealla automaattikynällä. En ole innostunut "istakulmista" ja katson kauhulla aikaisempia meikkauksia, jossa käytin tummanruskeaa vahaväriä kulmissa. Noh, kulmat ja hiukset on onneksi sellaiset että niiden kanssa elämiseen voi käyttää koko eliniän ja meikata/värjätä aina uudella tavalla kun tuntuu siltä.

  Vaaleat kulmat näyttävät sulla oikein hyvältä joten tervetuloa 2017.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, hiukset ja kulmakarvat ovat onneksi uusiutuva luonnonvara ja niitä muokkaamalla aina saa uutta hupia aamutouhuihin 😊

   Vaalentamisen jälkeen en ole oikeastaan meikannut mun kulmakarvoja mitenkään. Niitä ei myöskään tarvitse nyppiä (mulle ei oikein tule hajakarvoja) joten elämä on pikkiriikkisen helpompaa 😊

   Poista
 6. Jätin nuorena usein kulmat meikkaamatta ja ne ovat mulla tosi vaaleat, mutta nykyisin tunnen itseni piirteettömäksi ja rumaksi ilman kestoväriä. Tätä vanhenemista kai. Nykyisen rumuuden takia ei huvita enää kokeillakaan mitään uutta, yritän lukea kirjoja ja ajatella jotain muuta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan se on että selkeät kulmakarvat antaa ryhtiä kasvoille. Iän myötä tarve pieneen "liftiin" kauniinmuotoisten kulmakarvojen avulla tulee ajankohtaiseksi lähes kaikilla naisilla.
   Mä en usko että kukaan olisi totaalisen ruma. Oon tehnyt meikkejä työkseni 17 vuotta ja väitän että jokaisella on kauniita puolia. Joskus on niin että vaikka piirteet erikseen ovatkin ehkä kaukana täydellisyydestä, ne silti yhdistyy niin, että henkilö näyttää upealta, kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa. Ja karismaattiset, mukavat ja energiset ihmiset ovat kauniita aina, iällä ja piirteillä ei siinä ole merkitystä.

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!