11.2.2017

Deciem The Ordinary. Ihonhoidon kulmakiviä pilkkahintaanThe Ordinary on ihonhoitobrändi josta tuli kuuluisa melkein hetkessä kun meikkitaiteilijaguru Wayne Goss kehui tuotteita. Hype oli taattu, varsinkin kun The Ordinaryn hinnat ovat kaikkea muuta kuin "ordinary": retinolituote 9,80€, hyaluronihapposeerumi 6,80€, kylmäpuristettu luomu ruusunmarjansiemenöljy 9,80€! Whaaat!!! Voiko tämä olla edes totta?

The Ordinary on brändi joka kuuluu kanadalaiselle yritykselle Torontosta nimeltä Deciem joka taas kutsuu itseään nimellä The Abnormal Beauty Company. Sen perustaja on Brandon Truaxe (hän näyttää Deciemin sivuilla olevissa kuvissa ihan miesmallilta, uuh!). Truaxe itse on sanonut haastattelussa että (perinteinen) kauneusbisnes on huijausta. Hän on päättänyt tehdä asiat eri tavalla kuin muut.

Minusta on hauska yksityiskohta että Deciem listaa sivullaan kaikki työntekijänsä kuvineen, sattumanvaraisessa järjestyksessä - jotenkin kivaa nähdä tyyppien naamat kun on tilaamassa tuotteita maapallon toiselta puolelta! Deciem aloitti 2013 ja nyt omistaa 10 brändiä.  Yritys laajenee ja sen maine leviää, tiimiin palkataan uutta väkeä.  Periaatteisiin kuuluu erinomainen laatu ja tähän sanaan Deciem listaa muutakin kuin tuotteiden laadun. Heidän omilla sivuillaan he sanovat laadun olevan myös sitä että on aito, on erilainen, käytännöllinen, kaunis sekä järkevästi hinnoiteltu - kaikkea tätä samaan aikaan. Monille on varmasti tärkeää tietää, että Deciem ei testaa eläimillä..

Täytyy sanoa että Deciem ja sen idea "advanced functional beauty" kuulostaa mun mielestä ihan täydelliseltä. En tarvitse meikkipöydälleni kultakorkkisia kristallipurkkeja ihmeellistä voidetta joka sisältää harvinaisen meriapinan rauhasuutetta ja täydenkuun aikana alastomien luomukauralla syötettyjen neitsyitten omin pikku kätösin kerättyjä uhanalaisen kultaorvokin terälehtiä. En tarvitse 21-vuotiasta huippumallia joka tienaa päivässä saman verran mitä minä vuodessa kertomaan mulle että tämä voide on hänen kauneuden ja nuorekkuuden salaisuus. Haluaisin jotakin mikä toimii, on miellyttävä käyttää ja  - ihannetapauksessa - ei maksaisi ihan hirveän paljon. Deciem väittää täyttävänsä nämä kaikki kriteerit.

Niinpä uteliaana tein ekan tilaukseni.

 
Tilasin tietenkin retinolia. Olen tämän tutkitusti tehokkaan ihonhoitoaineen uskollinen käyttäjä jo parinkymmenen vuoden ajan.
Tilasin lasisessa 30 ml tippapullossa olevan Advanced Retinoid 2%. Sen hinta on 9,80€.


Pullo suojaa sisältöä valolta ja on varustettu kätevällä pipetillä.
Itse aine on ohuen seerumin kaltaista, imeytyy ihoon ihan hetkessä. Käytetään yöksi. Sen päälle voi tarvittaessa lisätä kasvovoiteen, kunhan se ei sisällä happoja tai retinolia, ettei iho ärsyynny. Päiväaikaan suositellaan UV-suojan käyttöä.


Tilasin myös toisen retinolituotteen, emulsion muodossa olevan 30 ml Retinol 1%. 6,70€. Tarkoitus on testailla, kumpi sopii iholleni paremmin.
Advanced sisältää kahta erilaista retinolia ja sen pitäisi olla vähemmän ihoa ärsyttävä.


Tässä Retinol 1% INCI:


Lisäksi nappasin putelin kylmäprässättyä luomua ruusunmarjasiemenöljyä, 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil. 30 ml tätä monikäyttöistä öljyä maksaa 9,80€. Pakkaus on taas tumma lasipullo pipetillä.


The Ordinaryn mukaan tämä öljy on hyväksi mm. ihon valovaurioiden korjaamisessa ja ikääntyvän ihon hoidossa. Käytetään kerran päivässä vesipohjaisten tuotteiden päällä.
Tämän tuotteen raaka-aineluettelo on ilahduttavan lyhyt:


Aikana kun maan johtajatkin suoltaa häpeämättä kansalleen "vaihtoehtoisia totuuksia" jotenkin ilahduttaa kun 100% ruusunmarjaöljy sisältää juurikin 100% ruusunmarjaöljyä :)


Tilasin kokeeksi myös hyaluronihapposeerumin Hyaluronic Acid 2% + B5. 30 ml 6,80€.
Tässä ohuessa vesimäisessä seerumissa on kolmenkokoisia hyaluronihappomolekyylejä ja lisäksi vitamiinia B5. Yhdistelmä kosteuttaa ihon pintaa ja sen pitäisi tehdä ihosta kostutetun ja "täyteläisen", plump. (Mikä on tälle englanninkieliselle sanalle hyvä vastaava termi tässä tapauksessa?)
Käytetään pari tippaa aamuin illoin ennen voiteita. Pipetti helpottaa anostelua.


The Ordinaryn sivuilta läytyy kätevä opas, Regimen Guide jossa on listattuna kaikki tuotteet, koostumus, suositeltu käyttöaika (aamulla, illalla), onko syytä välttää jotain aineita samaan aikaan ja tuleeko käyttää esim. ennen voidetta/öljyä vaiko vesipohjaisten tuotteiden päälle. Samasta paikasta löytyy pari esimerkkiyhdistelmää tuotteita, vaikkapa ikääntyneen ihon setti tai kuivaihoisen setti. Minusta tämä on hyvä apu sellaiselle, joka ei oikein ehkä kunnolla tiedä, mitä hänen kannattaisi kokeilla.

Tein tilauksen suoraan Deciemin sivuilta. Sivut ovat tosi selkeät ja jos jotakin tuotetta ei ole tilauksen aikana valikoimassa, voi jättää osoitteensa joten ottavat yhteyttä, kun tuotetta on taas saatavilla. Tämä mun setti maksoi yhteensä 33,10€ ja maksoin juuri sen verran - yli 25€ ostoksista ei peritä postitusmaksuja! Tilaukseni tuli Englannista joten tullimaksujakaan ei tarvinnut maksaa. Tilaus saapui viikossa, sitä pystyi seuraamaan seurantakoodin avulla ja kannettiin suoraan kotiin. Minusta tämä kaikki on vain ihan mielettömän kätevää!

Nyt testailen tuotteita kaikessa rauhassa. Sanon jo tässä vaiheessa että Rose Hip Seed Oil on osoittautunut tosi kivaksi ihonhoitolisäksi talven pakkasten takia pintakuivalle iholle. Olen myös hyvin ihastunut Advanced Retinoid 2% -emulsioon, se on ohut, miellyttävä, imeytyy nopeasti ja sen jälkeen aamuisin ihon on kirkas ja heleä. Se ei ole toistaiseksi ärsyttänyt ihoani yhtään.

Pakkaukset ovat pelkistettyjä, toimivia ja yksinkertaisen kauniita. Pipetit toimii, pullot ovat laadukkaan oloisia. Pahvisista suojapakkauksista löytyy kaikki tarvittava tieto. So far so good!

Tässä pätkä Deciemin omaa tekstiä:

Additional Information about DECIEM:

All DECIEM products, across all brands including The Ordinary, are free of parabens, sulphates, mineral oil, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone, animal oils, benzalkonium chloride, coal tar dyes, formaldehyde, mercury, oxybenzone. If you have questions about any ingredient that we use, please reach out to us and our lab will provide a response.

DECIEM does not test on animals and does not pay others to do so. For this reason, none of our brands are sold in mainland China since such sales require animal testing for registration purposes.
 


Miltä kuulostaa? Onko Deciem tai The Ordinary tuttuja nimiä? Oletko jo kokeillut näitä tuotteita tai jotain muuta Deciemin alle kuuluvaa brändiä? Mitä mieltä olit niistä?


13 kommenttia:

 1. Nämä ovat kyllä mielenkiintosia! Kukas nämä alunperin keksi kun tuntuu että yhtäkkiä kaikki hehkuttivat näitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta sekä DECIEM että The Ordinary ovat tosi mielenkiintoisia. Tekee mieli kokeilla Ordinaryn muitakin edullisia tuotteita 😊

   Mä näin nämä Gossin instassa ja sitten High & Light blogin Henna sai innostumaan sen verran että tilasin.

   Poista
 2. Mäkin olen näistä superinnoissani:)

  VastaaPoista
 3. Täälläki on näitä kytätty,sais useempiki merkki lähtee läpinäkyvämmälle linjalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä läpinäkyvyydestä. Mutta ehkäpä tilanne on muuttumassa. DECIEM toiminnallaan ja menestyksellään on hyvä esimerkki.

   Poista
 4. Mulla on käytössä Vitamin C suspension ja High Adherence Silicone Primer. C-vitamiinijutusta en vielä osaa sanoa mitään, mutta ainakin primer on osoittautunut parin käyttökerran jälkeen ihan mahtavaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Marika, näitä tilaan seuraavaksi!

   Poista
 5. Kuullostaa ihan supermielenkiintoiselta ja nyt vasta hoksasin, että nuo ovat hinnaltaan edullisia ja on vieläpä Euroopan alueelta saatavissa - wou. Ehdottomasti pitää lähteä tsekkaamaan tarkemmin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..ja tilaus lähti sit samantien :D

   Poista
  2. Kerro sitten, mitä mieltä oot! Itse olen tosi tyytyväinen mun tilaukseen :) Ja jos jokin tuote ei käy, eipä ole suuri rahallinen menetys!

   Poista
 6. Kiinnostaa tosi paljon, mutta tällä hetkellä on jo olemassa aikas paljon käyttöä odottavia juttuja, joten pakko vaan odotella otollisempaa hetkeä tilauksen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta varmaan alkaa tulla paljon tuotearvosteluja tästä sarjasta kun tuntuu että kaikki ovat tästä nyt niin innoissaan. Onpahan sun sitten helpompi valita (ehkä), jos joskut innostut kokeilemaan :)

   Mulla ei oo ikinä mitään jemmoja niin mielelläni tilaan ja testaan heti jos jotain uutta jännää löydän. Koska pitäähän mun jotain käyttää joka tapauksessa :D

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!