20.2.2017

Möröstä komeaksi - sulhosta edustuskelpoinen kevyen meikin avullaYlläolevan kuvakollaasin kuvien välissä on n. 10 minuuttia ja ihan muutama meikkituote.

Multa on pyydetty vinkkipostausta miesten meikkaamisesta. En aio postauksessa keskittyä miespuolisiin meikkiguruihin tyyliin Cover Girl-meikkisarjan uusin kasvo James Charles - mun puolesta meikkaavat miehet ja pojat ovat positiivinen ilmiö ja hyvä vaan, että siitä on tullut huyväksytympää. Mutta mä nyt haluaisin puhua siitä, mitä tehdä jos mies ei todellakaan kuulu tähän meikkitrendejä seuraavaan kategoriaan, ei juuri hoida ihoaan ja ystävällisestä "hei, laitetaanko kuvaa varten vähän puuteria?" saa paniikkikohtauksen ja stressi-ihottuman? Koska, let's face it, elämässä tulee joskus eteen tilanteita, joissa pieni määrä meikkiä tekee ihmeitä miehen(kin) kasvoille. Esimerkiksi ne kuvaukset. Kuvissa kaikki sellaisetkin pikkuvirheet, joita livenä ei kukaan hoksaa, korostuu. Kuvia tuijotetaan pitkään, virheet pistää silmään. Ja kuvat säilyy ikuisesti. Hääkuvat vaikka. Niissähän morsian on yleensä tällätty niin upeaksi kuin vaan saa ja perinteinen suomalainen mies on siinä kultansa rinnalla joskus vähän valjun näköinen.Tässä todistusaineistona kuva minusta juhlameikissäni ja vieressä kuva miehestäni sellaisena kuin se aina on. Kyllä, meillä on ikäeroa :DEntä näin, miehen kevyen ehostuksen jälkeen? Onko parimme kuvassa paremmin tasapainossa, noin visuaalisesti? Minusta on. Toki tyylikkäät vaatteet ja siisti parta ja hiukset tekee myös paljon mutta minusta on parempi että kumppanini nassu on kuvassa tasaisenvärinen ja huoliteltu eikä punaisenkirjava ja kiiltävä.

Eli tämä on postaus siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon kun miehelle tekee sellaisen kevyen siistin (valokuva)meikin tai ehostuksen tärkeää juhlaa varten.

1. Huomioi erot!
Tärkein ero (sen lisäksi että miehillä asennoituminen "meisten meikkiin" on etupäässä nihkeää tai jopa avoimen vihamielistä) on iho. Hormonaalinen toiminta saa aikaan sen että miehen iho on keskimäärin paksumpi kuin naisella, siinä on enemmän ja voimakkaammin toimivia talirauhasia ja sen kuolleen solukon kerros (ihon pinnassa) on paksumpi. Ihon väri saattaa olla samea ja harmaa tai, jos mies ulkoilee paljon ilman aurinkosuojaa, iho voi olla punakka ja joskus ahavoitunut. Iho saattaa olla vähäisen tai olemattoman hoidon takia tosi kuiva. Mutta voi samalla olla myös rasvoittuva, taipuvainen epäpuhtauksin ja siinä voi olla arpia, parranajossa sattuneita nirhaumia, ärtyneitä alueita, partaihottumaa, hilseilyä, mustapäitä ja karvaa. Paljon karvaa: nenässä, leuassa, korvissa...

2. Ihonhoito on tärkeää!
Hoitamattomalle iholle ei saa kovin hyvää meikkiä, sori. Pelkästään meikin avulla ei saavuteta parasta mahdollista tulosta joten olisi hyvä saada mies hoitamaan ihoaan. Edes perusasiat: säännöllinen puhdistus aamuin illoin ja kosteuttaminen. Kuorintaa kerran viikossa. Aamuin illoin silmänympärysvoidetta ja kosteusvoidetta. Jos on paljon ulkona niin päiväkäyttöön suojakertoimella varustettu voide. (Kirkkaanpunaiseksi palanut sulhanen EI näytä hyvältä! Eikä palanutta ihoa voi edes meikata.) Tämä rutiini on hyvä ottaa käyttöön ASAP, kuitenkin miel. ainakin 1 kk ennen häitä. Ei kannata kokeilla uusia tuotteita päivää ennen tärkeää juhlaa, allergisen reaktion mahdollisuus on kuitenkin hyvä pitää mielessä.


Tässäpä aito esimerkki: mies käyttää aamuin illoin puhdistusmaitoa, kuorii kerran - pari viikossa ja käyttää kosteusseerumia ja silmänympärysvoidetta ainakin silloin kun muistaa/vaimo muistaa. Silti lähtötilanne on tämä.


3. Karvat trimmiin!
Tietenkin se rakas parta ja muut haivenet pitää jättää, jos mies ei ole halukas siitä luopumaan! Ei toisen karvoja saa luvatta lähteä poistamaan! Mutta ne kannattaa silti siistiä: leikata viikset, trimmata mahdolliset nenä- ja korvakarvat. Kannattaa kaiken varalta muistuttaa miestä karvojen sistimisestä ennen meikkausta! Jos ei tarkoitus ole esittää Sons of Anarchy'n taustanäyttelijää, epäsiistinä rehottavat haivenet eivät tee kovin edustavaa lookkia:


4. Aloita naamiolla!
Jos on mahdollista (esim. ei ole allergisen reaktion vaaraa), tykkään ennen meikkiä laittaa miehen iholle kemiallisesti kuorivan naamion. Madara AHA Peel Mask on mun lemppari. Sen vaikutusaika on n. 3 - 10 min, ihon herkkyydestä riippuen. Naamio huuhdellaan iholta pois ja pinnasta tulee pehmeä ja sileän tuntuinen - ihon pinnan karheus ja hilseily on poissa. Iho myös näyttää kirkkaammalta ja raikkaammalta.

Kuivempi iho taas saattaa hyötyä kosteuttavasta naamiosta.5. Pohjusta hyvin!
Ennen meikkiä ihon pitää olla puhdas ja sopivasti kosteutettu. Voide ei saa jättää rasvaista pintaa iholle mutta iho ei saa olla kuivakaan. Meillä on Korres Wild Rose Serum osoittautunut talviaikaan sopivaksi kosteuttavaksi tuotteeksi. Silmäympärysvoiteena käytössä on ollut Filorga Optim-Eyes.

Jos iho on pintakuiva, kosteuttava primer voi auttaa, esim. ei-rasvainen MUFE Step 1 Skin Equalizer Hydrating Primer. Kannattaa kuitenkin varoa pohjustajia, joissa on kimaltavia hiukkasia. Meidän kulttuurissa perinteisesti miehet ei kimalla. Lisäski kuvausvalot korostaa kaikkea kiiltoa ja kimmellystä.

Jos kasvoissa on laajentuneita ihohuokosia, iholle voi levittää paikallisesti mattaavaa ja huokosia häivyttävää pohjustajaa, hyvin maltillisesti. Mun suosikkeja ovat MUS Smoothing Priming Powder ja MUFE Step 1 Skin Equalizer Mattifying Primer. Näitä tosiaankin vain tarpeen mukaan ja maltillisesti. Miesten ihoa meikatessa on hyvä muistaa että vähempi parempi.

Huuliin kannattaa levittää heti alussa hoitavaa huulivoidetta tai -rasvaa meikin ajaksi vaikuttamaan. Ylimääräiset voi pyyhkiä lopuksi pois.


Tässä ollaan valmiina meikkiin: kasvot pikakäsitelty Madaran AHA-happojen avulla kuorivalla naamiolla ja viiksiä trimmattu. Partaan en saanut koskea :) Kasvoille levitetty kosteusseerumi ja silmänympärysvoide.

6. Kartoita ongelma-alueet!


Laajentuneita huokosia, vanhoja aknearpia, punoitusta, silmäpussit ja tummuutta silmien ympärillä, katkenneita verisuonia, punoittavat nenänpielet ja rasvoittuva, epäpuhtauksiin taipuvainen pintakuiva sekaiho.

 


 

7. Valitse sopiva meikkivoidekoostumus!
Tämä on ehkä yksi tärkeimpiä askeleita. Nimittäin meikkivoiteen valinnassa on muutamia seikkoja, joista haluaisin nyt puhua. keskivertomiehen iho on naisen ihoa paksumpi ja kuolleen solukon pintakerros on myös paksumpi. Tämä vaikuttaa siihen, miten meikkivoide iholla käyttäytyy.

On suuri kiusaus peittää ihovirheet peittävällä meikkivoiteella mutta se on usein aivan liian pakkelimainen miehillä. Ihon pintakerros imee itseensä meikkivoiteen kaiken kosteuden ja öljyn kuin sieni. Pintaan jää kuivakkaa pigmenttiä ja meikkipohja helposti menee hyvin raskaan näköiseksi. Miesten iholla meikkivoide näkyy helpommin ja selvemmin, mikä on ihan pain in the ass, koska meikin pitäisi nimenomaan olla mahdollisimman huomaamaton.

Jos taas valitsee kosteuttavan, täyteläisen meikkivoiteen, on vaarana että tehokkaasti toimivat talirauhaset ja miehille tyypillinen runsaampi hieneritys tekevät meikistä helposti rasvaisen ja kiiltävän sotkun. Rasvainen kiilto ei näytä hyvältä kuvissa! Sitä joutuu hillitsemään extrapuuteroinnilla ja arvatkaa mitä - liika puuterihan se vasta näkyykin. Joten liian tuhti meikkivoide on ihan no-no.

Mun mielestä miesten iholle ihan kevyt, vesipohjainen meikkivoide on paras! En ole kovin suuri M.A.C-fani mutta heidän Face and Body Foundation on tosi hyvä. Niitä harvoja meikkivoiteita jotka näyttää miesten iholla todella luonnolliselta. Mutta periaatteessa siis ohut, "litkumainen", vesipohjainen meikkivoide on kokeilemisen arvoinen. Sen ohut koostumus voi tuntua hassulta (esim. mun iholla MAC Face and Body ei peitä mitään ja on jotenkin liian "märkä"!) mutta kun vesipohja imeytyy miehen ihon paksuun kuivaan pintakerrokseen, pintaan jää ohut ja luonnollisen näköinen kalvo pigmenttiä. Esim. mieheni iholla se on yllättävän peittävä! Peittävyyttä voi säädellä kevyesti kerrostamalla mutta hyvin, hyvin ohuita kerroksia. Less is more!


Vain ohut kerros meikkivoidetta tekee jo ihmeitä ihon pinnalle!

8. Pick your weapon!
Millä tykkäät meikkivoiteen levittää?
Mä olen kokenut perinteisen aidon BeautyBlenderin parhaaksi työkaluksi. Kostea meikkimuna auttaa pitämään meikkipinnan sopivan ohuena - välillä kastelen BeautyBlenderiäni hieman lisää (vesisuihke kannattaa pitää lähellä) jos haluan häivyttää kaiken oikein viimeisen päälle. Lisäksi tämä nerokas meikkisieni on ihan paras levittämään kaiken tasaisesti hyvinkin epätasaisille ihopinnoille, auttaa häivyttämään huokosia ja skraaduja. Miehen ihossa yleensä riittää rosoa.
BeautyBlenderillä levitys on myös hyvin tarkkaa. Siitä on apua kun pitää kikkailla meikit iholle varoen hius- ja muita karvarajoja.

9. Valitse meikkivoiteen sävy huolella!
Värin pitää osua hyvin. Erityisesti kannattaa varoa liian vaaleaa meikkivoidetta - näyttää miehillä vielä feikimmältä ja sairaammalta, mitä naisilla. Naisten meikissä yleensä pystyy enemmän kikkailemaan puutereilla, varjostuksilla, poskipunalla. Lisäksi naisilla vahvempi silmä- ja huulimeikki antaa väriä. Kalpeaksi meikattu mies näyttää vain sairaalta. Ja suurin osa miehistä varmaan mieluummin näyttäisi reippaalta ulkoilmaihmiseltä kuin aneemiseltä.


Tässä kuvassa vasemmalla puolella on liian vaalea meikkivoide, oikealla ei meikkiä ollenkaan. Liian vaalea pohja tekee kasvoista taikinaiset ja veltot. Sopivan sävyinen (ehkä jopa astetta tai puolikasta syvempi) "kokoaa" kasvot skarpimmiksi.


10. Varjosta!
Ilman varjostuksia kasvot näyttää kuvassa lättänältä. Kulmikkuus ja varjot ovat erityisen tärkeitä miesten meikissä, liika pyöreys kun tekee feminiinisen vaikutelman. We don't want that! Kukaan mies ei halua näyttää sämpylältä! Varjostustuotetta miettiessä kantsii pitää mielessä, että paksu voidemainen meikki näkyy mutta myös liian puuterinen jälki näkyy turhan helposti. Lisäksi mitään näkyviä varjostuksia ei saa olla vaan kaiken pitäisi "tulla kuin itsestään". Siinä onkin hommaa!

Itse tykkään käyttää varjostuksiin samaa M.A:Cin Face and Body-meikkivoidetta, syvempää sävyä. Tummempaa ja vaaleampaa meikkivoidesävyä yhdistelemällä saa aikaan tosi luonnollisen näköiset kasvot joissa on kuitenkin varjoja sopivissa paikoissa - nenää hiukan kaposemmaksi, poskia vähän lommommiksi, otsaan hiukan "auringon suutelemaa" efektiä (auttaa häivyttämään pakenevaa hiusrajaa myös).

11. Peitä virheet mutta herrajumala älä pakkeloi liikaa!
Taas jälleen kerran, less is more. Parempi levittää hyvin pieni määrä peiteainetta täsmällen ongelmakohtaan tarkalla pienellä siveltimellä kuin lätkäistä kasvoille paksu kerros peitepuikkoa. Paksu tökötti ei vain toimi! Mä tykkään voidemaisista peittareista joissa on hieman punaisen neutraloivaa kellertävänvihertävää vivahdetta punoittaville näpyille ja katkenneille verisuonille. Hieman persikkaan taittuva sävy on hyvä peittämään sinisyyttä. Hyvin pieni määrä riittää! Ohut meikkivoide + hiukan peiteainetta strategisiin kohtiin on parempi vaihtoehto kuin paksu kerros kaikenpeittävää meikkiä kasvoilla. Koskee muuten myös naisia!

Valokyniä on syytä vähän varoa, osa on liian hohtavia ja tulos ei ole kovin luonnollisen näköinen. Varsinkin kuvaustilanteessa liian vahva kerros valokynää heijastaa salamanvalon ja saa aikaan valkoiset renkaat silmien alla.


12. Pidä puuterikerros minimaalisena.
Rosoisella pintakuivalla iholla puteri näkyy helposti. Itse suosin mahdollisimman keveitä puutereita, esim. it Cosmetics Bye Bye Pores on tosi kiva. Levitän senkin usein BBlenderin avulla ja vain niihin kohtiin, mihin sitä oikeasti tarvitsee.

Jos puuteria hurahti liikaa, kannattaa painella kasvoja kostealla puhtaalla meikkisienellä. Myös ohut, hienojakoinen kasvosuihkesumute on hyvä puuterin kesyttäjä. Esimerkiksi Clarins Fix' Make-Up on tosi kiva. Tästä suihkeesta lisää tässä postauksessa. Se ei ole raskas, kimaltava eikä tee iholle kalvoa.


13. Oh yes, silmämeikki!
Tätä lähes kaikki miehet (ainakin jos eivät meikkaa säännöllisesti vapaaehtoisesti itse) suorastaan kammoaa!
Mutta tässä tapauksessa silmämeikki tarkoittaa ihan muuta kuin siipimäisiä rajauksia ja irtoripsiä:

- Silmätipat kosteuttaa kuivia, rasittuneita silmiä ja kirkastaa katsetta.
 
- Beige kajal alaluomen sisärajassa vähentää silmien punaisuutta ja auttaa kätkemään flunssan, heinänuhan, väsymyksen tai krapulan jäljet. IsaDora on mun vakkarikynä tähän.

- Jos yläluomi on raskas, silmän päälle laskeutuva röllykkä, sen voi kevyesti varjostaa mattaisella ihonsävyisellä puuterilla/luomivärillä jonka sävy on vain asteen-pari tummempi kuin ihonsävy. Kevyesti! Muuten ollaan osastolla smoky eyes :D Tällä hetkellä mun suosikki tähän hommaan on hienojakoinen Chanel Les Beiges Healthy Glow Sheer Powder hiukan tummimmissa ihosävyissä (joskus jopa töpötän pikkiriikkisen määrän sitä pullottavien silmäpussien päälle). Jos yläluomi on rasvoittuva, varjostuspuuterin alle kannattaa levittää ohut kerros silmämeikinpohjustusainetta. Too Faced Shadow Insurance on paras!

- Kulmia tekee joskus mieli hiukan nyppiä mutta siihen pitää saada omistajan lupa. Karvat ovat omistajan oma asia. Miesten kulmien nyppiminen on muutenkin mulle hyvin henkisesti raskasta: karvat ovat usein paksuja, karvatupet vahvoja ja kipukynnys älyttömän matala (naisiin verrattuna). Se on kuin kiduttaisi pieniä koiranpentuja! Ei kiitos!

- Kulmat saattaa kaivata paikkailua, kevyt käsittely mattaisella kulmapuuterilla ja litteällä, viistotulla kulmakarvasiveltimellä on silloin avuksi. Kannattaa piirtää pieniä vetoja, "karvoja", omien karvojen sekaan ja karvojen kasvusuuntaa noudattaen. Samalla taktiikalla saa muuten "paikattua" lommoja ja kaljuja kohtia viiksissä ja parrassa. Joskus se karva-alueen raja ei ole ihan niin täydellinen kuin pitäisi ;)

- Kirkas kulmageeli pehmentää kulmakarvameikin (jos on tullut liioiteltua sen kulmapuuterin kanssa), harjaa haivenet ojennukseen, antaa niille tervettä kiiltoa ja poistaa kulmakarvoista paljastavat puuterihiukkaset.
Muutenkin lopuksi kannattaa tarkistaa, ettei meikkiä ja erityisesti puuteria ole esim. pulisongeissa ja viiksissä.


14. Huolehdi yksityiskohdista!
 - Jos korvat ovat näkyvillä, kannatta tarkistaa ettei niistä törrötä karvoja ja levittää niihinkin hiukan meikkivoidetta ettei ne punota.

-  Tarkista että meikkipohja ei ole kosketuksessa esim. valkoisen paidan kauluksen kanssa. Meikkitahra kauluksessa paljastaa heti "pakkelinaaman", vaikka muuten meikki olisikin hyvin luonnollinen. Lisäksi meikkivoide on riesa poistaa vaatteista!

- Pyyhi pois liika huulivoide. Kostutetut huulet ovat jees, runsas vaaleanpunainen kiilto näyttää omituiselta.

- Pakkaa mukaan kiiltoa poistavaa paperia ja opeta miestä käyttämään sitä. Tykkään enemmän sellaisesta ei-puuterisesta paperista (Make Up Store) jolla painellaan pintaan noussut rasva pois. (On myös perinteistä puuteripaperia mutta siitä saattaa jäädä näkyvä puuterikerros iholle.) Hyvä varmistaa kiillottomuus ennen kameran/alttarin eteen astumista!

- Jos meikki on ehdoton "EI!" ja tyyppi pelkää että vähintään munat tippuu irti jos meikkivoidesieni koskettaa hänen miehekästä ihoa, edes laittakaa hiukan kosteusvoidetta jos iho on rutikuiva ja painelkaa se rasvainen kiilto pois jos kiiltää. Ei sitä väkisin kuitenkaan mitään kannata tehdä.

- Jos ukkeli ei ole Bruno Mars Grammy Awardsien lavalla, pidä meikkikerrokset hyvin keveinä. Kuva antaa anteeksi (ja photoshop hoitaa loput) mutta livetilanteessa selkeästi näkyvä meikki voi tehdä miehelle epämukavan olon, jos sellaiseen ei ole tottunut. (Ja oi, voi, mitä äijäkaveritkin sanoo?) Itsevarmuus on kuitenkin jokaisen paras ase ja tehokkain kauneuskikka, miehen ja naisen!

Siinäpä mun neuvot ja kikat! Varmasti olen jotakin unohtanut mainita mutta sitten palaan tähän aiheeseen vielä. Toivottavasti tästä on jollekin apua ja hyötyä tiukan paikan tullen!

P.S. Tärkein meinas unohtua! Tehkää ihmeessä koemeikki! Allergiavaaran vuoksi toki myös, mutta myös siksi että se auttaa hälventämään meikkiin liittyvää pelkoa ja epävarmuutta. Koemeikkiä ehdotetaan yleensä morsiamelle muttei juuri koskaan sulhaselle, miksi? Usein tavalliselle suomalaiselle miehelle oma hääpäivä on ensimmäinen (ja ainoa) päivä kun joutuu kasvotusten meikkisienen kanssa. Harjoitus tekee siitä ehkä helpommin lähestyttävän - saattaa huomata, ettei se nyt niin paha ollutkaan - ja onpahan sitten yksi asia vähemmän, mitä hääpäivänä ressata!
 
 

8 kommenttia:

 1. Mahtavan informatiivinen postaus, ja tosi elävästi ja hauskasti kirjoitettu:) Upea juttu, että miehesi lähti mukaan tähän step-by-step demoon. Olen oman ukkelini saanut käyttämään mm. kosteusvoidetta. Muutoin hän hoitaa kyllä itseään vapaaehtoisesti (laadukkaat hajusteet, partatuotteet, dödöt sekä suihkusaippuat ovat ykkösjuttu), mutta kasvojen kosteutus on ollut ihan nou nou. Nyt hän on alkanut senkin hyväksyä, mutta mitkään peiteaineet eivät tule kyseeseen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos! Miten kivaa että viihdyit postauksen parissa 🙂
   Mieheni ei varsinaisesti rakasta meikkimallina olemista mutta ei nyt vastustelekaan. Ihonhoito ja tuoksut ovat hänelle luontevampi alue.

   Se että alkaa käyttää kosteuttavia tuotteita kuivan ihon hoitoon on jo iso edistysaskel 🙂 Hyvä te!

   Poista
 2. Ainut, mitä olen saanut mieheni ikinä ihonhoitotuotteiden lisäksi käyttämään, on silikoninen primer. Mutta se tekee kuorinnan, seerumin ja kosteusvoiteen jälkeen jo ennestään hyväkuntoisesta ihosta tasaisen värisen ja näköisen. Olen valinnut hänelle vielä oman pohjustajan uv-suojalla kesän juhlia ja muita tilaisuuksia varten. Mieheni ei ole vissiin vielä tajunnut pohjustusvoiteen alkuperäistä käyttöä, vaan ajattelee sen vain olevan mattapintainen kosteusvoide :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikein. Jos iho on hyvässä kunnossa niin mitäpä sitä suotta pakkeloimaan! Ja jos on SPF käytössä auringossa niin vielä parempi. Aika ovelaa sujauttaa hänelle primer käyttöön 🙂😉 Miehesi varmasti arvostaa mattaista ja siistiä lopputulosta! Mikä pohjustaja teillä on käytössä?

   Poista
 3. Kiitos todella paljon postauksesta! Tässä tuli todella paljon asioita, joita ei vain olisi naismeikkauksen näkökulmasta tajunnut ollenkaan. Mahtavat havainnekuvat myös. Erityisesti meikkivoiteen koostumus ja värin valinta olivat erittäin arvokasta tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kivaa jos tästä on jotain apua 🙂
   Miehet ovat, ainakin meikkausta ajatellen, tuollaisia vähän erilaisia otuksia 🙂 Pienet suuret erot pitää ottaa huomioon! Tietenkään ei voi yleistää kaikkia miehiä samanlaisiksi - samalla tavalla löytyy eroja toki ihotyypeissä yms kuin naisillakin. Mutta silti ohuempi ja kevyempi meikkivoide sopii lähes poikkeuksetta paremmin, varsinkin jos meikin pitää olla kaunis ja huomaamaton myös läheltä katsottuna, ei vain (photoshopatuissa) kuvissa. Ja ihonhoidon tärkeyttä ei voi aliarvioida!
   Tsemppiä! Harjoitelkaa ja kokeilkaa, kyllä se siitä 🙂

   Poista
 4. Hei olipa mielenkiintoinen postaus! :) Omista häistä ei liene perusteltua vielä alkaa haaveilemaan, mutta aihe oli muutenvain kiinnostava ja postaus tuli lukaistua ennätysnopeasti läpi! Kiitos tästä, löytyi paljon vinkkejä joita kukaties saattaa vielä tarvitakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Ihanaa että jaksoit lukea, vaikkei ehkä ajankohtaista olekaan. Mä vähän mietin että kun taas tuli tuollainen megaeepos naputeltua, että jaksaako sitä kukaan lukea edes 😂

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!