2.6.2017

Juhlava päivämeikki joka pysyy, rasvoittuva iho ja raskaat luomet - mahdoton yhtälö?


Kesällä on usein tilaisuuksia jotka ovat juhlavia mutta tapahtuvat päivällä, ulkosalla ja luonnonvalossa. Mitä tehdä jos haluaa meikata kauniisti, juhlavasti ja näyttävästi, mutta silti niin ettei näytä kirkkaassa päivänvalossa yökerhosta karanneelta?

Mun suosikkiratkaisu sellaisiin haasteisiin on tehdä silmämeikki neutraaleissa beigen, ruskean ja nuden sävyissä mutta höystää sitä skarpilla rajauksella, ripsillä ja ripauksella blingiä. Silloin silmämeikki neutraalina sopii varmasti kaikkiin kesäisen värikkäisiin vaatteisiin eikä ole liian räikeä virallisempaankaan menoon. Ripset ja kimallus tuovat juhlavuutta. Ja rajaukset saavat silmät erottumaan niissä kaikissa kuvissa, mitä tulee juhlissa räpsittyä.

Kuten olen jo monesti toistanut, minulla on raskaahkot yläluomet. Tarkoittaa sitä että liikkuvasta luomesta näkyy vain kapeahko kaistale luomen muodostaessa sen päälle laskeutuvan "pussin". Luomivakokin jää syvälle piiloon luomipoimun alle. Senpä takia mun on erityisen tärkeää katsoa tarkkaan silmämeikin suuntaa, etten vahingossa piirrä silmästäni surumielisen laskeutuvaa ulkokulmasta ja luomistani vieläkin raskaamman näköiset.

Hyvän käsityksen suunnasta saa kun vetää suoran viivan sieraimen ulkoreunasta kohti saman puolen silmän ulkokulmaa. Alue silmän sisäkulmasta viivaan asti on tulevan silmämeikin alue. Jos menee viivan yli, on vaarassa vetää silmää liikaa alaspäin.


Toinen tapa on rajata alaluomea ja vetää rajausviivaa samassa suunnassa ulkokulman ohi ulos- ja ylöspäin, se ikään kuin karkaa jo sinne yläluomen tontille. Periaatteessa molemmilla keinoilla tulos on sama.


Raskas luomi ja rasvoittuva iho ovat luomivärejä koetteleva yhdistelmä! Preppaan luomet aina pohjustajalla ennen meikkaamista! Ja puuteroin kevyesti päälle.


Merkkaan itselleni mun apuviivan silmän ulkokulmaan. Se on mun silmämeikin uloin raja.
Merkkaan myös luomivärillä sen kohdan silmän yläpuolella, mikä näkyy liikkuvan luomen yllä silmän ollessa rennosti auki. Se on merkki siitä, mihin asti varjostukset pitää nostaa - vähintäänkin merkkiin asti ja vähän yli häivyttäen. Varjostuksilla saa raskasta luomea työnnettyä hieman taka-alalle.Luomivärien levityksen tykkään aloittaa vaaleimmasta sävystä kulmaluulla. Tässä käytössä paletin Too Fased Sweet Peach luomivärit, kulmaluulla vaalein sävy White peach.Mattaa ruskeaa luomiväriä Charmed, I'm sure varjostukseksi alkaen ulkokulman apuviivasta sisäänpäin merkin korkeudelta häivyttäen kohti luomivakoa.Ruskean luomivärin häivyttelen yläreunastaan mattaisella vaalealla persikalla Georgia. Se pehmentää siirtymää ruskeasta kohti kulmaluun vaaleaa.Ulkokulmaan vielä tummempaa mattaa sävyä, tämä on Viseartin mattapaletin tummin ruskea sävy.

Tältä varjostushommien lopputulos näyttää silmät puoliummessa ja kokonaan auki.

Liikkuvan luomen kaistale ja silmän sisäkulma ovat niitä alueita, missä voi leikkiä, vaikka olisikin raskaat luomet! Näihin kohtiin saa laittaa helmiäistä, kimallusta ja glitteriä. Pitäähän elämässä jotain kivaa olla!


Taputtelen sormenpäällä liikkuvalle luomelle hohtavaa ruusukullan sävyä Bellini...


...Ja sisäkulmaan sudin valovoimaista sävyä Nectar.Nyt alkaa luomivärit olla paikoillaan.


Skarppi rajaus piirtää silmät esiin ja samalla liftaa ulkokulmaa. Apuviiva toimii suuntaviivana rajauksen hännälle.

Kokeilin tänään ekaa kertaa mun uutta rajaustussia. Stila Waterproof Eyeliner oli helppokäyttöinen ja pysyi moitteettomana yli 12 tuntia! Hurraa!Glitterin lumouksille välinpitämättömät siirtyy tässä vaiheessa meikissä eteenpäin mutta minä laitan glitteriä! Ihan hiukan vain!
Käytin tätä henkkamaukan nudesävyistä kimalletta ja taputtelin sitä liikkuvan luomen alueelle litteällä keinokuituisella siveltimellä jonka kastoin ensin MUS Mixing Liquid-nesteeseen. Pysyy ainaki sen 12 tuntia sekin!


Siivoan silmän alta karisseet muruset pois ja levitän alaluomelle pohjustajaa ja peiteainetta.

Rajataan kevyesti alaluomet, lisätään ripsiväriä...

Valmista on!

Silmän ollessa auki liikkuvaa luomea näkyy vain vähän mutta koen että rajaus ja kimalle luomella saavat liikkuvan luomen silti erottumaan hyvin.
Kimalle välähtää hauskasti esiin kun silmä on suunnattu alaspäin tai kokonaan kiinni. Räps - räps.


Valmiissa meikissä silmät tulee esiin, vaikka luomivärit ovat hyvinkin tavallisia ja turvallisia :) Tein ohuen pohjan ja levitin huulille vaaleanpunaista huulipunaa MUS Mood.

Meikkipohjan alle ja päälle kokeilin nyt Skindinavian kehuttuja meikinpohjustus- ja
-kiinnityssuihkeita. Meikin alla Skindinavia The Makeup Primer Spray Oil Control ja päällä The Makeup Finishing Spray Bridal. Huhhuh mikä combo! Meikki pysyi huomattavasti paremmin siistinä, vaikka en edes puuteroinut ollenkaan koko päivänä (minä, nainen jolla on rasvainen iho!) ja käytin lisäksi kuulasta ja ei mitenkään superpysyväksi todettua meikkivoidetta Lancome Teint Miracle. Se on hyvä mutta ei sellainen "pysyy aamusta aamuun" mulla normaalisti :D


Illalla leikin vielä irtoripsillä ja liimasin meikkiin kevyet ripset Ardell Wispies, ne on kyllä kivat!Kuten huomaa, luomivärinpohjustaja Too Faced Shadow Insurance on edelleen työn touhussa ja pitää luomivärejä hyvin paikoillaan yötunneille asti!


 Näillä meikkasin:Ryhmäkuvasta unohtui se glitter, Smashboxin silmänaluspohjustaja ja Viseart Neutral Matte, josta tosin käytin vain yhtä sävyä ulkokulmaan.


Viikonloppu ja kesän ensimmäiset juhlat on jo ovella! Miten ajattelit meikata?


8 kommenttia:

 1. Kiitos hyvästä tutorialista! Jos meikkaan ajan kanssa, käytän apuviivaa. Ja tuon toisenkin mattavärin ( sulla persikka ) voisi lisätä raskaalle luomelle. Eli aina sitä oppii uutta, oli siis hyvinkin hyödyllinen postaus. Ja meikki tosi kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kivaa jos tässä oli jotain hyödyllistä 🙂
   Mä usein koen että raskaan luomen häivyttämiseen tarvitsee kuitenkin suhteellisen tummahkoa mattasävyä ja se voi olla hankala häivyttää smoothisti sinne kulman alle vaaleaan. Joten sellainen vaalea apuhäivytyssävy kuin tuo persikka tässä helpottaa, pehmentää sävyeroja ettei tuu näkyvää "saumaa" 🌸

   Poista
 2. Todella kaunis meikki ja kiva tutoriaali! :)

  VastaaPoista
 3. Hyvin selitetty. Kiitos t yks raskasluominen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kivaa jos tästä saa selvää 🙂Tällä saamalla kaavalla voi sävyjä ja koostumuksia muuntelemalla tehdä raskaille luomille vaikka mitä meikkejä 😉

   Poista
 4. Tosi hyvä tutoriaali ja nätti meikki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Mukavaa jos tästä on hyötyä ja iloa!

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!