17.11.2017

Haaste: Kiva - kamala, lemppari - inhokki


Minäkin halusin tehdä tämän haasteen sen jälkeen kun luin vastaavat postaukset blogeista Zaza's Petals ja Keyword: Love. Olihan se aika mielenkiintoista luettavaa :) Tässäpä minun vastaukset!

Kamalin ruoka

Olen nirso syöjä. En esimerkiksi voi syödä voimakkaasti maustettuja ruokia. Ensivierailuni intialaiseen ravintolaan oli kamala kokemus, ensimmäisen suupalan jälkeen en maistanut enää mitään ja kyyneleet valui silmistä. Sushia en halua syödä enkä pidä myöskään hampurilaisista. Majoneesi, ketsuppi ja sinappi - hyi, en syö.
 
Herkkuruoka

Mieheni tekee parasta ruokaa! Parempaa kuin monessa hyvässä ravintolassa. Suosikkejani on hyvä borsch smetanan ja ruisleivän kera, saksalaisreseptin mukaan tehdyt Konigsberger Klopse -lihapyörykät, lohimedaljongit ja hyvät pihvit sekä yrttinen kana välimerelliseen tapaan. Yleensäkin hyvä, laadukkaista aineksista valmistettu kotiruoka on ihan parasta!
 
Kahviherkku, jolle sanon ei

En pidä täytekakuista enkä voileipäkakuista. Ei voi ikinä tietää, mitä sisällä on. Sitten kun tietää, on jo liian myöhäistä.
 
Kahviherkku, jolle sanon kyllä

Suklaa, keksit (suklaakeksit!), marjapiirakat, rahkapiirakat, tuulihatut, letut, leivokset, jäätelö... Rakastan makeita herkkuja! Pidän myös likööreistä, minusta ne sopii hyvin kahvin kylkeen hyvän aterian jälkeen. Tällä hetkellä pidän erityisesti kirsikkalikööristä ja perinteisestä lakkalikööristä.

 
Telkkariohjelma, jota en katso

En juuri katso televisiota. Suomalainen televisio on minusta aika lailla hirveää sontaa. Erityisesti inhoan muka-hauskoja hassutteluohjelmia, suomalaisia sarjoja ja kaikenlaisten tosiTV-idioottien seikkailuja.
 
Telkkariohjelma, jota katson

Katson sarjoja ja elokuvia, lähinnä netistä. RuPaul's Drag Race, Stranger Things, Outlander, Being Human, Penny Dreadful, Mindhunter - näitä olen katsonut viime aikoina.
Ohjelma jota olen seurannut jo vuosia on venäläinen muodonmuutosohjelma "Muotituomio" jossa "syytettyjen penkissä" on huonosti pukeutuva henkilö, mies tai nainen. Hänet ohjelmaan tuonut läheinen, sukulainen tai työkaveri saa summan rahaa jolla valitsee oman maun ja käsityksen mukaan kolme asukokonaisuutta "syytetylle" ja sen jälkeen tv-kanavan stylistit pukevat uhrille omat kolme asukokonaisuutta ja päivittävät myös "syytetyn" tukkaa ja meikkiä. Sitten järkyttynyt (lähes aina onnesta) päähenkilö saa esittää toiveen, haluaako mieluummin syyttäjänsä valitsemat asut vai stylistien tarjoamat. Yleisö äänestää lopputuloksesta. Ohjelmaan kuuluu myös ajankohtaiset tyylivinkit, kauden trendien esittely ja paljon puintia huonon tyylin syistä ja vaikutuksista syytetyn elämään. Hyvin viihdyttävä ja helppo tapa pysyä kärryillä ajankohtaisten trendien suhteen!
 
Inhokkisää

Sää on varustekysymys. On ikävä joutua räntäsateeseen märissä sukissa. Ehkä pahinta on talvella tosi kylmä, -30 ja enemmän pakkasta, ja hirveä tuuli mereltä. Silloin tuntuu ettei mikään takki riitä.
 
Lempisää

Kun on lämmintä ja mukavaa :) Väliltä +25  ja +32 on aika sopiva!

Kamalin musiikki

Maailma on pullollaan paskaa musiikkia mutta suomiräp on tämän kategorian ykkönen! Olen yrittänyt antaa tälle genrelle mahdollisuuden muuttaa mieleni muta se saa mun korvat vuotamaan verta.

Paras musiikki

Hiljaisuus on parasta :) Tykkään joskus myös klassisesta musiikista ja vanhasta rockista. Joskus kuuntelin paljon Ella Fitzgeraldia ja Sinatraa mutta enää ei huvita. Nämä jutut kulkee aaltoina.
 
Kamalin aika vuorokaudesta

Aikaiset aamut. Aamuherätys n. klo 5 - 9 tarkoittaa sitä että olen koko päivän sekava, huolimaton, päänsärkyinen ja yleensäkin hyödytön.
 
Ja se paras aika

Myöhäinen ilta ja yö. Olen tehokkaimmillani ja yleensäkin enemmän oma itseni iltapäivästä eteenpäin n. yhteen asti yöllä.
 
Tästä menetän hermot

Heikompien kyykytys ja kaikenlainen epäreiluus yleensäkin. Moukkamaisuus ja huonot tavat ovat myös todella ärsyttäviä.
 
Tästä rauhoitun

Hyvä ruoka, parempi mieli! Vanha sanonta pitää mun tapauksessa hyvin paikkansa :)

Meikkaaminen rauhalliseen tahtiin ja kiirehtimättä on minulle eräänlaista meditaatiota. Aikaisemmin maalasin, varsinkin silloin kun tarvitsin rauhoittumista tai mun piti käsitellä jotain tunteita mitä en osannut purkaa muulla tavalla. Ehkä pitäisi elvyttää maalaamisharrastusta. Mieltä rauhoittaa myös hiljaisuus - tai oikeastaan tilanne jossa on luonnonääniä mutta vähän tai ei ollenkaan ihmisten aiheuttamaa melusaastetta.

Huonoin mieliala

Joskus tulee sellaisia mustia hetkiä kun tuntuu että kaikki yritykseni ovat tuhoon tuomittuja eikä minulla ole voimia, kykyjä eikä mitään käsitystä siitä, miten tästä eteenpäin. Vihaan ja pelkään näitä hetkiä. Tiedän että sellaisesta tunteesta selviää, se menee ohi, mutta sen ollessa päällä kaikki on vain mustaa.

 
Paras mieliala

Kun näen että olen pystynyt ilahduttamaan tai rohkaisemaan tai auttamaan toista ja itse omin käsin saanut aikaan jotakin hyvää!
 
Kodin turhake

Sellainen rupelituuletin! Ainakin pari viimeistä kesää oli niin kylmä että lämmitin olisi ollut hyödyllisempi!

Paras tavara

Olen addiktoitunut kännykkään. Jos sitä ei lasketa niin läppäri. Tavallaan ahdistaa että niistä on tullut niin tärkeitä.
 
Vaate, jota en suostuisi laittamaan päälleni

Sotilaspuku. Papin kaapu.
Jos puhutaan kuitenkin perusvaatteista, niin urheilutamineet eivät ole niitä joissa viihdyn. I don't do sports.


Vaatteet joissa viihdyn

Kauniit mekot ja kengät! Mekot joissa on selkeä vyötärö, kaunis kaula-aukko ja ainakin polviin asti ylettyvä leveähkö helma ovat minun lemppareita. Ne sopivat vartalomallilleni parhaiten ja ovat helppoja käytössä. Kynähameet. Kimonomalliset vaatteet joita voi käyttää mekkona, takkina, alusvaatteena tai liivinä. Nahkatakit, erityisesti biker-malliset. Kauniit takit yleensäkin - hyvä takki on kuin turvavaate, samalla lämmin ja mukava. Pidän ryhdikkäistä villakangastakeista ja lyhyistä rennoista turkistakeista talvella. 


Haju, jota en kestä

Meidän kerrostalossa asuu joku joka hissistä poistuessaan jättää sinne ihan jäätävän löyhkän - hikeä, viinaa ja tupakkaa sekaisin. En tunne henkilöä enkä halua tutustua.
Tupakanhaju on pahinta mitä on. Saan siitä tosi vahvoja pahoinvointioireita: oksettaa, pyörryttää. Pahinta on se ettei tupakoiva itse edes tajua, miten ällöttävä tuo haju on :(
 
Paras tuoksu

Vastaleivottu kotitekoinen leipä! Yleensäkin hyvä ruoka :) Ja tietenkin oman kullan iho.
 
Kamalin luonteenpiirre ihmisessä

Aggressiivinen tyhmyys.
 
Mukavin luonteenpiirre ihmisessä

Tämä oli vaikein kysymys. "Mukavin" ei ole sama kuin "paras" tai "arvokkain". Ihminen jonka kanssa on mukavaa olla tekemisissä on ennen kaikkea sellainen, että hänellä on tallella hyväntahtoinen uteliaisuus maailmaa kohtaan ja joka pystyy kuulemaan myös toisen näkökulman, vaikka omaakin oman mielipiteen. Rehellisyys, avoimuus, kyky empatiaan, kehittynyt ja sivistynyt mieli.
 

8 kommenttia:

 1. Näitä on hauska lukea, jee:)
  Katselin ennen paljon mm. Trinnyn ja Susannan What not to wear -ohjelmia ja erityisesti sitä brittiversiota, jossa ei ollut niin paljon riekkumista ja teennäistä tunteilua. Muotituomio -ohjelmaa en ole nähnyt, mutta sen tyyppiset ohjelmat ovat monesti ihan parasta viihdettä:)
  Ja kyllä hyvä ruoka rauhoittaa tai itselläni joku herkku, kuten jäätelö:)
  Ja tiedän miltä haisee, kun joku raparipa on ollut hississä...ihan kauheata, miten muutaman sekunnin kestävällä hissimatkalla voi haju pinttyä seiniin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Trinny & Susannah ovat samaa osastoa, olen katsonut heidän ohjelmia kans. Heidän aikaansaamat muodonmuutokset jätti mulle usein vähän ristiriitaisen fiiliksen (venäläiset stylistit ovat ihan omaa luokkaa, huikean taitavia ja asukokonaisuudet niin hiottuja!) mutta pääasia kai on että muutoksen kohteena oleva henkilö saa jonkinlaisen positiivisen ravistelun ja herätyksen :) Kaikissa ihmisissä on kauneutta.

   Poista
 2. Toi on oikeasti mieleenkiintoista, miten moni meistä alkaa olla vasta vaikka 18 jälkeen toimintakykyinen sinne puoleen yöhän asti tai jopa vähän pidempään. Siihen pohjattuna yleinen 8-16 työrytmi on naurettava. Mietin, että mitenhän paljon ihmiset saisi enemmän aikaan, kun voisi työskennellä aina siihen aikaan, kun on tehokkaimmillaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 8-16 on muinaisjäänne maatalousyhteiskunnan ajoilta :( en ymmärrä, miksi tätä edelleen niin monessa paikassa noudatetaan! Itse en onneksi ole koskaan joutunut sellaiseen työpaikkaan missä työt alkaisi aina klo 8.00. Se olisi ihan kamalaa!

   Poista
 3. Näitä on hauska lukea ja huomata, kuinka moni vihaa aikaisia aamuja 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamu-unisia on paljon! Ihme ettei tätä vieläkään oteta tarpeeksi hyvin huomioon työelämässä ja koulumaailmassa.

   Poista
 4. Hah, voi teitä hassuja ;D minä rakastan aikaisia aamuja ;D olen tehokkaimmillani klo 4-7. Illalla klo 18 --> olen jo silmät ristissä. Klo 20-21 menenkin yleensä nukkumaan, tämä rytmi ei tahdo muuttua edes 4 viikon kesälomalla. Ja mä rakastans porttivaatteita, niin mukvia päällä. Inhoan mekkoja tai mitä vaan hienompaa vaatetta, tuntuu kamalalta päällä :) minähän en tunnetusti osaakaan pukeutua enkä pukeudu sen hienommin. Vaatteet ei ole mun juttu ;) ihailen kuitenkin sinuakin joka pukeudut aina niin tyylikkäästi ja naisellisesti <3 jotkut sen taas osaavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite oot ihan hassu kun riekut hereillä niin aikaisin 😀😘🌺
   Mutta joo, meitä on moneksi ja sehän on pelkästään positiivinen asia!
   Monet "ei osaa pukeutua" koska ei ole "silmää" tai siis mitään hajua muoto-opista ja väreistä. Mutta sinun upeat lakkaukset ja meikit viestii että värienkäyttö on hallussa ja hallitset muotojen sommittelun sekä erilaisten pintojen ja struktuurien yhdistelyn. Eli sulla on kaikki edellytykset jos nimenomaan pukeutuminen kiinnostaisi mutta vaatteet eivät vain ole sun kiinnostuksen kohde ja valitset siksi helpot hyvät perusvaatteet. Eikä siinä ole ollenkaan mitään huonoa tai väärää kun kerran itse viihdyt. Jokaisella on oikeus olla ihan millainen itse haluaa 😊

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!