15.11.2017

Tutorial! Värikäs juhlameikki step by step + meikkiin tarvittavat siveltimet.


En ole pitkään aikaan tehnyt meikkitutoa, nyt on ehkä hyvä hetki korjata tilanne :) Pikkujoulukausi on kuumimmillaan ja moni kaipaa juhlailmeen piristykseksi näyttävää meikkiä. Ja pimeänä vuodenaikana kimallus ja näyttää erityisen hyvältä!

Tein värikkään, kimaltavan bilemeikin jossa käytin erilaisia tekniikkoja. Meikin pohjana on kynällä tehty esipohjustus. Kuvasin tekovaiheita askel askellelta ja mukana on myös siveltimet, millä kyseinen vaihe on hyvä tehdä.

Lähtökohtana puhdas luomi. Levitin toki silmänympärysvoiteen. Lisäksi pohjustin luomen kevyesti pohjustusaineella Too Faced 24h Shadow Insurance.


Yritin pitää silmän mahdollisimman "peruslukemilla", luomi rentona. Aloitin rajaamalla alaluomea ja vetämällä rajausta ulkokulman yli. Sitten piirsin esiin uuden luomivaon siihen kohtaan luomea, mikä alkaa näkyä juuri liikkuvan luomen yläpuolella silmän ollessa rentona. Käytin viininpunaista rajauskynää MUS Russian Bordeaux joka on itse asiassa huultenrajauskynä mutta sillä ei oikeasti ole mitään väliä.


Mulla on raskaat luomet joten oikea luomivako on huomattavasti tätä uutta luomivakohahamotelmaa alempana. Jos sinulla on kauniit, ei-raskaat luomet, voit toki käyttää omaa luonnollista luomivakoa maamerkkinä.
Tältä näyttää sama hahmotelma katse alaspäin:


Häivytin kynäjäljen tuuhealla keinokuitusiveltimellä MUS 709. Hieman pienempi 705 on myös hyvä tähän hommaan!


Tältä näyttää mun kynäpohjustus. Sen ei tarvitse olla täydellinen, päälle tulee luomivärejä ja kaikki tasoittuu. Nyt kun levitän päälle luomivärejä, niistä tulee tummempia kohdissa missä alla on kynää. Pojustus lisää meikin kestävyyttä. Lisäksi kynäpohjustuksen avulla on helpompaa pitää meikin malli kasassa.
 

Luomivärien aika! Tykkään aloittaa vaaleimmasta sävystä ja edetä siitä tummempiin sävyihin. Käytin pääosin palettia Viseart Bijoux Royal ja sen upeita hohtavia luomivärejä. Kulmaluulle paletin kermanvaaleaa levitettynä siveltimellä Zoeva 325/Luxe Brow Light.
 

Häivyttelin kynäpohjustuksen reunoja pinkillä luomivärillä ja siveltimellä Zoeva 221/ Luxe Soft Crease. Tarkoitus on että vaalean kulmaluun ja luomivakovarjostuksen väliin ei tule kovaa rajaa. Siksi häivytyssävyksi kannattaa ottaa sellainen sävy joka sulautuu helposti ihoon ellei sitten halua rehkiä hankalan sävyn häivytyspuuhissa.
 

Syvensin luomivakoa ukkospilvensinisellä sävyllä. Värien kanssa työskennellessä on hyvä pitää mielessä väriympyrä ja miten värit reagoi keskenään - ovatko ne vihollisia vai kavereita. Kun vihollissävyt levittää päällekkäin, syntyy likaisenharmaata. Tässä tapauksessa kylmä pinkki ja kylmä sininen ovat samassa leirissä joten niitä on suhteellisen helppo laittaa vierekkäin ja häivyttää keskenään. Saumakohdasta tulee kaunis murrettu violetti. Sivellin Zoeva 231/ Luxe Petit Crease.


Taputtelin liikkuvalle luomelle oliivinsävyä sormenpäällä. Tässä tapauksessa oliivi ja sininen ovat molemmat harmaapohjaisia mikä helpottaa niitten yhdistämistä.
 

Kultaa silmän sisäkulmaan. Sivellin Zoeva 235/ Contour Shader. Lisäsin hieman kultaa myös kulmaluulle.
 


Rajasin alaluomen sisäkulman kynällä H & M Colour Essence Eye Pencil Goldie Luxe. Mulla pysyy siinä kohdassa kynät paremmin kuin luomivärit.
 


Syvensin silmän ulkokulmaa mattamustalla luomivärillä. Sitä tulee vain pieni ripaus joten käytin pienikokoista sivellintä. Merkkinä Duroy. Pienellä siveltimellä on helppo häivyttää väriä ulkokulmasta ylös- ja ulospäin ja tehdä kissamainen kohottava kulma.
 


Mustat sisärajaukset pehmeällä ja kestävällä kynällä Linda Hallberg Black.
häivytin kynän alaluomella pinkin luomivärin avulla sivelimellä Zoeva 230/ Luxe Pencil.
 


Lisää blingiä! Kultahippusia liikkuvan luomen keskelle ja silmän sisäkulmaan Diorin vanhasta paletista Versailles levitettynä vedellä kostutetulla litteällä pienellä siveltimellä. Tämäkin on Duroy eikä tässäkään ole mitään numeroa.Sitten vielä ripsiväriä (Clinique Lash Power vaikuttaa parin käyttökerran jälkeen tosi hyvältä! Pieni harja on mulle selvästi helpompi käyttää ja koostumus pysyy hyvin) ja irtoripset Eylure Vegas Nay Grand Glamour.
 


Makuasia, mutta itse tykkään tehdä ripsityvestä selkeän ja siistin mustan nestemäisen rajausvärin avulla. KVD Tattoo Liner Trooper tekee ripsirajasta skarpin.
Liimasin myös muutaman strassin ulkokulmaan kirkkaaksi kuivuvalla ripsiliimalla.
Ta-daa! Tältä näyttää valmis silmämeikki:Tässä vielä järjestyksessä käyttämäni siveltimet:ja meikit, ainakin suurin osa:Tästä tuli kamalan pitkä! Itse meikin tekoon ei mennyt läheskään niin paljon aikaa kun tämän postauksen naputtamiseen :)

Mukavia kauden juhlia ja pikkujouluja kakille lukijoilleni!


8 kommenttia:

 1. Mahtava meikki:) Tuo kynäkikka luomivaossa on todella mainio. Nappaan tuon idean käyttöön heti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Onpa mukavaa jos tässä tuli jotakin uutta ja käyttökelpoista vinkkiä. Minusta kynäkikka sopii toki kaikille mutta on erityisen hyödyllinen aikuisilla luomilla kun pitää meikin avulla jo vähän taistella painovoimaa ja ihomuutoksia vastaan! Kunhan häivyttää kynän hyvin ettei jää outoja viivoja :)

   Poista
 2. Miten upea meikki ja mikä hohto sävyissä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Minä rakastan tätä Viseartin palettia, todella laadukkaita hohtosävyjä. Tiedäthän kun joskus helmiäisluomivärit ovat napissa kauniita mutta iholla pelkkää höttöistä kimallusta? No tämä on täydellinen vastakohta :)

   Poista
 3. Todella kaunis! <3

  x Charlotta
  www.charlottaeve.com

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvä idea toi kynällä hahmottelu. Mulla ollut just ongelmia opetella tekee cut creasee lörppä luomien takia, mutta tolla vinkillä vois jopa onnistua :-) Tosi kiva meikki myös, upeeta värien yhdistelyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Kynävinkki on vanha kikka ja sopii hyvin raskaille luomille. Mulla ainakin auttaa, heti on selkeämpi kuva siitä, mihin kohtaan varjostukset pitää tehdä :)

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!