4.12.2017

Miten saada kaikki teho irti helmiäisluomiväristä


Kirjoitan harvoin mitään meikkivinkkejä koska jotenkin aina jään miettimään että kaikkihan tämän tietävät jo :D Mutta usein asiakasmeikkejä tehdessä huomaa, että sellaiset mulle itsestäänselvät meikkausniksit ovatkin asiakkalle ihan uutta tietoa!

Tämän postauksen aiheena on helmiäisluomivärien kesyttäminen. Monelle meikkitaiturille tää on tuttua huttua, sori jos näin on ja tämä postaus on sinun kannalta turha. Silloin kannattaa skrollata suoraan meikkikuviin postauksen loppupuolella ;)

Puuterimaisten helmiäisluomivärien kanssa työskennellessä suurin ongelma on usein siinä, että napissa luomiväri näyttää ihanalta, mutta kun ihanuutta levittää siveltimellä iholle, jää vain epämääräistä kimmellystä. Missä väri? Missä kunnon kiilto?


Yleensä myös mitä kimaltavampi luomiväri, sitä hennompi sen jälki on karvasiveltimellä levitettynä. Tiiviiksi pakatulla siveltimellä väriä saa vielä jotenkuten kerrostettua iholle, mutta tuuhealla siveltimella jälki on usein aika onnetonta.
Vähän niinkuin allaolevassa kuvassa. Paletin 12 Shades of Pink hohtavin luomiväri on siinä iholla oranvankarvasiveltimellä levitettynä:
 

Tunnollisesti sivelin luomiväriä siveltimellä, silti jälki ei ole kummoinen!
Mutta sama luomiväri on ihan erinäköinen, kun sen levittää iholle sormenpäällä. Herkästi pölisevä, höttöinen helmiäiskoostumus on aina syytä taputella ja kevyesti hieroa ihoon sormin, jos haluaa nähdä kunnollista väriä ja kiiltoa.


Mutta vielä upeampaa jälkeä saa kostealla siveltimellä!


Siveltimen voi kostuttaa ihan vedellä tai käyttää pigmentin sitomiseen erikoisaineita kuten Inglot Duraline tai MUS Mixing Liquid. Kaikki neste pakkaa kimalteen tiiviisti ihoon joten "märällä tyylillä" levitetyn luomivärin häivyttäminen jälkikäteen on käytännössä mahdotonta. Itse tykkään käyttää tähän hommaan suhteellisen pienikokoista litteää sivellintä, etten sohi luomiväriä vahingossa väärään paikkaan. Siveltimen ei myöskään pidä olla liian märkä, ainoastaan hieman kostea.


Kuva puhuu enemmän kuin tuhat sanaa:


Alimpana on se sama luomiväri märällä hieman kostealla siveltimellä levitettynä.


Tässä on toinen luomiväri paletista12 Shades of Pink, tämä on sävy nimeltä Maroon. Sama juttu, vasemmalta oikealle katsottuna luomiväri levitettynä siveltimellä, sormenpäällä ja kostealla siveltimellä:



Tässä meikissä muut luomivärit levitetty siveltimillä,liikkuvalle luomelle levitin luomiväriä kostealla siveltimellä:


Minulla on raskaat luomet ja liikkuvalle luomelle levitetty helmiäinen saattaa helposti levitä luomivaon yläpuolelle ja kulkeutua vääriin paikkoihin. Kostealla levitettynä se kuitenkin pysyy paikoillaan juuri siinä, mihin olen sen taputellut.

Tässä meikissä taas levitin liikkuvan luomen ja silmän sisäkulman highlightin sormenpäällä:



Meikissä käytin palettin Zoeva Cool Spectrum, se on jäänyt mulla kokonaan unholaan hyvin pitkäksi aikaa. En oikein tiedä. Paletin sävyt ovat kauniita ja luomiväreissä on pigmenttiä, silti se ei tunnu omalta :(
 

Toivottavasti tästä oli jollekin apua :)
 
Onko sinulla Zoevan Cool Spectrum? Onko tullut käytettyä?
Mukavaa alkavaa viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä kostean siveltimen vinkistä! Olin sen jo kuullutkin, mutta oli unohtunut. Ansiostasi muistui kuitenkin keskiviikon juhlameikkiä tehdessä mieleen ja sain sinisestä hohteisesta luomiväristä 110% irti. Käytin UD:n all nighteria tarkoitukseen ja tuntui tekevän vielä ekstrakiinnityksen värille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mukavaa että sattui vinkkimuistutus oikeaan aikaan! :) Kyllä, meikinkiinnityssuihke toimii hyvin kosteassa levityksessä!

      Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!