14.1.2018

Uuden vuoden kauneuslupaukset. Kauneuspistoksista, Foreosta ja vartalonhoidosta.


Kuinka moni on aloittanut uuden vuoden kunniaksi "uuden elämän" tavalla tai toisella?
Mulla ei ole tapana tehdä uudenvuodenlupauksia. Tuntuu että niistä on vain harmia - masentaa kun ei pystykään pitämään lupausta. Silti on pari juttua joihin haluaisin kiinnittää jatkossa enemmän huomiota. Kaikki eivät liity kauneuteen ja kosmetiikkaan mutta muutama liittyy ja niistä kerron nyt.

Viime vuonna eksperimentoin botoksin kanssa ja kokeilin ekaa kertaa hyaluronihappopohjaisia fillereitä huuliin. Botoxilla yritettiin mm. fiksata kulmakarvojen epäsymmetriaa ja häivyttää kulmakarvojen väliin muodostumassa olleita pystyjuonteita. Siinä sivussa hävisi mun riesana olleet migreenit lähes kokonaan! Ilmeisesti se että kurtistelin kulmia aiheutti jonkinlaista jännitystilaa pään lihaksistoon ja laukaisi mulla niitä jäätäviä päänsärkyjä. Kun en kurtistele, ei tule myöskään päänsärkyjä.

Minulla on ollut tapana kurtistella kulmia aina kun keskityn ja joskus olen jopa kuullut että näytän vihaiselta - vaikka en ollut vihainen! Noloin tapaus oli kun meikkasin asiakasta ja olin juuri piirtämässä jotakin haasteellista hänen luomille, muistaakseni siipimäisiä rajauksia. Ja sitten kuuluu työkaverin ääni liikkeen toiselta puolelta: "Maitta, miksi olet niin vihainen?!" Arvatkaa vaan, säpsähtikö mun asiakas? Hänhän on silmät kiinni eikä näe tilannetta ja hänen meikkaaja onkin "vihainen". Ei kovin miellyttävää hänelle - eikä minulle... Yritin selittää että olen hei vain keskittyneen näköinen. Ehkä asiakkaani uskoi. Mutta siitä lähti ajatus botox-hoidoista enkä ole katunut! Aion jatkossa ottaa tarpeen mukaan lisää botoxia kulmien väliin koska ero entiseen on ilmeinen.

Huulten suhteen en ole varma, otanko jatkossa vielä joskus täytettä. Tällä hetkellä täytöstä on yli puoli vuotta eikä huulissa taida enää olla mitään jäljellä. Hyaluronihappopohjaiset fillerit ei pysy kovin kauaa, puhutaan kuukausista, tosin se riippuu yksilön aineenvaihdunnastakin ja siitä, mitä on pistetty. Tykkäsin kyllä lopputuloksesta mutta onko se niin paljon parempi kuin ilman filleriä? Nyt ei tunnu siltä että haluaisin isommat tai pulleammat huulet - olen tällä hetkellä ihan tyytyväinen.


Tämän vuoden joka ikisenä päivänä mulla on ollut käytössä tämä uusi laite, joululahjaksi saatu Foreo Luna 2 For Normal Skin. Tavoitteena on jatkaa sen käyttöä koko vuoden ajan 2 kertaa päivässä, ensin ihopuhdistuksen tehostajana ja sitten anti-age ominaisuutta hyödyntäen hierontalaitteena, molemmat toimenpiteet siis kaksi kertaa, aamuin ja illoin.

Mulle käy usein niin että ensin innostun ja sitten into lopahtaa ja hylkään uuden tavan. Jotenkin minusta silti tuntuu ettei Lunan kanssa sellaista tapahdu. Olen nimittäin jo täysin koukuttunut laitteeseen! Ensinnäkin sen käyttö on erittäin miellyttävää ja rentouttavaa. Ja toinen syy on se että jo nyt, suhteellisen lyhyen käytön jälkeen, huomaan eron entiseen. Iho näyttää kirkkaammalta ja tasaisemmalta ja tuntuu että naama on myös laihtunut hiukan! Sinänsä ihmeellistä koska itsehän olen lihonut pari kiloa joulun herkuttelun seurauksena :D Mutta periaatteessa ehkä kuitenkin ihan mahdollista, ottaen huomioon että mulle kertyy helposti nestettä kasvoihin ja tämä laite taas hieroo ja pistää nestekiertoon vipinää. Eli vuosi 2018 tulee olemaan mulla Foreo-vuosi :)


Toinen juttu, johon aion kinniittää tänä vuonna enemmän huomiota: vartalonhoito. Se kun on ollut enemmän retuperällä. Kyllä, kuorin kropan silloin tällöin ja rasvasin käsiä ja jalkoja mutta en tehnyt mitään muuta. Otin käyttöön kuivaharjausharjan ja toivottavasti jaksan käyttää sitäkin säännöllisesti, päivittäin!

Lisäksi mulla on käytössä uusi vartaloöljy, Deciem The Chemistry Brand Retin-Oil. Aivan ihana! Tämä toksuu hyvälle ja tuntuu tekevän ihmeitä vartalon iholle. Olen tosi laiska rasvaaja mutta toivottavasti tämä uusi tuote innostaa mua säännöllisyyteen tässäkin asiassa :)


Uusi vuosi ja uusi tukka. Kävin suosikkipaikassani Kuopion Tukkapajassa leikkauttamassa hiuksiin uuden revityn mallin. Voi että, tuntuu että tämä on ehkäpä elämäni parhaita leikkauksia! Olen niin tyytyväinen. Pää tuntuu kevyeltä, kuivat latvat sai jäädä kampaamon lattialle ja nyt huikset taas asettuu itsestään ja jaksaa taas kihartua!

Minulle tämä lyhyt malli on ehdottomasti helpoin - pese ja pidä. Mulla on liian tuuheat hiukset ja jo polkkamittaisena tukka on tosi raskas ja vaikea - hiuksia on liikaa, eivät asetu mitenkään, eivät jaksa kunnolla kiharua mutta ovat silti laineilla ja pörröiset, lisäksi hiuspohja ärtyy helposti kun ei saa ilmaa... Voi kun muistaisin tänä vuonna varata aina ajoissa ajan kampaajalle! Ja luopuisin kokonaan niistä turhista hiustenkasvattamisvillityksistä! Aina välillä keksin ruveta kasvattamaan hiuksia ja aina se päättyy samalla tavalla - palaan kampaajalta helpottuneena ja onnellisena lyhyessä tukassa :)

Millaisia lupauksia ja suunnitelmia kauneudenhoitoon liittyen teillä on tälle vuodelle?
 

10 kommenttia:

 1. Mie en ole koskaan ollut lupauksien laittaja uutena vuotena. Ajatuksena olisi kuitenkin saada ajoiksi käydä kampaajalla :D

  Hiukset alkaa olla jo niin pitkät, että pidän aina nutturalla. Pelkällä ponnarilla pitäminen ärsyttää, kun hiukset on silloinkin edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa mukavasti piristää kun käy kampaajalla! :) Joko tiedät, millaisen mallin haluat tukkaan? Mikä olisi hyvä pituus?

   Poista
 2. Mä en ole tehnyt mitään lupauksia :) aion ottaa alkuvuoden rennosti, nauttia vapaapäivistä ja tehdä kaikkea kivaa. Kesällä ei ole tiedossa pitkää lomaa ja seuraavaa talvilomaa saan odotella pari vuotta. Joten nautitaan nyt, mulla oli pe vapaa ja maanantaikin on :) tuo Foreo jäi nyt vähän kiinnostamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuo rennosti ottaminen ja nauttiminen on todella tärkeitä elämän osa-alueita! Ei elämä voi olla pelkkää stressiä, raatamista ja suorittamista. Eihän siinä ole sitten mitään järkeä.

   Foreo Lunasta voisin kirjoittaa joku päivä oman postauksen. On kyllä kiva laite!

   Poista
 3. Mä en ole viime vuosina luvannut mitään. Aiemmin tuli aina pyhästi luvattua ja vannottua laihdutukse aloittaminen, mutta katin kontit, mitään ei tapahtunut;)
  Lupasin tosin itselleni ihan muuten vaan jo vuosia sitten, että pidän itsestäni parempaa huolta, teen asioita, joista itse nautin, enkä pane niin paljon arvoa sille, mitä muut ajattelevat jne.
  Huoleton tukka on paras tukka:) Ihana sävy ja kiharat kruunaa kyllä kaiken<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen aina pyrkinyt välttämään lupauksia ellen ole ihan 100% varma asiasta ja siitä että se on täysin mun käsissä.

   Tuo on tosiaankin hyvä pyrkimys - tehdä asioita joista nauttii ja olla kiinnittämättä huomiota siihen, mitä muut ovat mieltä. Ei kaikkia voi eikä tarvitse miellyttää.

   Ja kiitos, tämä kampaus on niin mieluinen! Olen suorastaan leijunut pari päivää :) Nyt on peilikuva itseni näköinen 😄

   Poista
 4. Kuivaharjaus on jotain niin parasta, olen oikein taputellut itseäni olalle, kun olen sitä jaksanut jo kuukausikaupalla pari kertaa viikossa suorittaa. Tuntuu, että vartalon iho näyttää tietyistä kohtia ihan eriltä ja sileämmältä. Mä en luvannut mitään, en ole koskaan tehnyt uuden vuoden lupauksia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistan kun vielä 20 vuotta sitten, kosmetologiopintojen aikana, meille hehkutettiin kuivaharjauksen hyötyjä! Olenkin viimeisen 20 vuoden aikana pari kertaa sitä yrittänyt... 😂 Nyt taas aloitin, katsotaan, miten pitkälle intoa riittää. Tykkään tosi paljon tästä Ecotools-harjasta, hyvä kädessä ja sopivan jämäkkä.

   Poista
 5. Mä koitan hillitä ostohaluja tiettyjen tuotteiden suhteen tänä vuonna, enkä siis aio ostaa esim. uusia huulipunia tai luomiväripaletteja, tai muutakaan ei niin helposti pois kulutettavaa tuotetta.

  Kerrothan kokemuksia sitten tosta Retin-Oilista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ihan sama, yritän tänä vuonna ostella vähemmän kosmetiikkaa. Luomivärejä on yllin kyllin, niitä ei ehkä tarvii enempää. Ellei sitten jotain tosi erilaista tule markkinoille :)

   Joo, Retin-Oil saa varmaan oman postauksen. Toistaiseksi vaikuttaa tosi hyvältä :)

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!