28.2.2018

Mun violetit luomivärit - suosikit ja ne ei-niin-hyvät


Violetin sävyt ovat mun suosikkivärien listalla. Varsinkin keväisin tartun usein liilan- tai violetinsävyisiin luomiväreihin. Ja tänä vuonna ne on muotiakin! Huomasin viimeaikaisia meikkiostoksiani selatessa, että olen hankkinut tammi-helmikuun aikana juuri violetinsävyisiä luomivärejä. Lähes pelkästään violetisävyisiä luomivärejä (joukossa on myös yksi erivärinen, keltainen)!

Ajattelin esitellä ne teille kaikki samassa postauksessa.

Joukossa on myös yksi vanha nappi, Ben Nye. Ja yksi luomiväri, joka ei ole oikeastaan violetti mutta silti vähän sinnepäin - vaaleanpunertava glitteriluomiväri Urban Decaylta.

Yleensä ostan sinkkuluomivärini refill-muodossa jos se vain on mahdollista ja siirrän ne magnettipalettiin. Siksi nämäkin uudet luomivärit ovat enimmäkseen irrallisina nappeina tässä.

Täytyy sanoa, että violetti on vähän sellainen "hankala" sävy luomiväreissä. Varsinkin pasteliset sävyt. Jotta lopputulos olisi pastellinen, koostumukseen pitää sekoittaa paljon valkoista, mikä taas tekee luomiväristä helposti sellaisen kuivakan ja pölyävän sekä heikosti peittävän. ovat siis sellaisia oikukkaita tapauksia. Hyviä, pigmenttisiä liilan sävyjä on vaikeaa löytää.


Ensin ne ei-niin-mahtavat kolme violetinsävyistä luomiväriä. Sävyt 07 Lolota, 08 Flirt ja 10 Epic. Kaikki kolme NYX Professional Makeup Hot Singles. Tai, täsä tapauksessa, ei kovinkaan "professional", mun mielestä. Tilasin nämä Sokoksen varastontyhjennysalesta kun ihastuin sävyihin. Läppärin ruudulla nettikaupassa näyttivät upeilta. Valitettavasti iholla nämä sievät violetit ovat kuivia kuin tomu ja masentavan vähäpigmenttisiä :( Nämä maksoi alessa alle 2€/kpl ja enempää näistä ei kannatakaan maksaa, imho.
Kuvastakin näkee, miten vähän näistä jää väriä iholle ja miten murenevaista koostumus on:
 

Ja kun luomiväri käyttäytyy noin kädelle swatchattuna, luomella tilanne on vielä kurjempi. Sain näillä tehtyä jonkinlaisen silmämeikin vain armottomalla kerrostamisella, suorastaan hieroin luomiväriä ihoon. Sitten kun väriä alkoi olla tarpeeksi, oli luomen pinta jo aika kuivan ja elottoman näköinen :( meistä ei siis tullut kavereita.
 
Pettyneenä NYXiin hankin seuraavat violetit MACilta.


Vaalea Beautiful Iris ja tummempi Parfait Amour.
Tämä rinnakkaisswatch kertoo enemmän kuiin tuhat sanaa:


Vasemmalla kolme surullista ohutta nyxia ja oikealla kaksi huomattavasti iloisempaa macia. Kuvastakin huomaa että viimeksimainittujen koostumus ja jälki on täyteläisempää ja pigmenttisyys ihan eri luokkaa.


Violetteihin sävyihin hurahduttuani en voinut kävellä tämän Buxom-luomivärinapin ohi. Buxom La-La Lavish on aivan ihana, hurmaava duochrome jossa on pinkkiä ja vaaleansinistä. Tämä on niin kaunis! Shimmerinen, herkkä laventelisävy ja tosi ihana, pigmenttinen ja silkkinen koostumus.

Tässä ryhmäswatchissa se on oikeassa laidassa:

Ben Nye Lumière Grande Colour Cosmic Violet on ollut meikkilaatikossani jo monta vuotta. Tämä on edelleen yksi kauneimmista pinkki-violeteista, mitä tiedän. Kirkas pinkki joka shiftaa siniseen - yhdistelmä tekee tästä sävystä upean punertavapohjaisen violetin sävyn. Kuulemma hyvä dupe tälle on MAC Stars & Rockets. Mulla sitä ei ole joten en voi verrata.NYXit taas häviää tässä vertailussa. Ben Nye vasemmalla, NYX sen vieressä oikealla:Ja lopuksi vielä ei-violetti jonka otin silti tähän postaukseen mukaan. Tämä on mun viimeisimpiä meikkihankintoja, Urban Decay solonappi Glitter Rock. Aivan i-ha-na! Hienojakoista prässättyä glitteriä jota voi kerrostaa minkä tahansa meikin päälle - ja myös hulipunan päälle tai käyttää kimaltavana highlighterina poskilla. Sävy on murrettu pinkki napissa mutta iholla se on kuin kaukainen galaksi hennon roosaa kimallusta:


Tykkään tästä sävystä nyt erityisesti mun violettien silmämeikkien tehosteluomivärinä. Tässä meikissä päärooleissa MAC Beautiful Iris & Parfait Amour ja päällä UD Glitter Rock:


Mitä luomivärejä olet viimeksi hankkinut? Oliko ne kaikki samaa sävymaailmaa vai eri värejä? Ostatko enemmän sinkkuluomivärejä vai paletteja?


8 kommenttia:

 1. Mä en ole hankkinut pitkään aikaa yhtäkään luomiväriä...ööö muistaakseni;) Yritän pärjätä niillä mitä on. Violetti on sinisen ohella mun lemppariväreistä luomille. Tykkään eniten tummista violetin sävyistä.
  Olipas harmillisen surkeita nuo Nyxit. Itse harkitsin niiden tilaamista joskus aiemmin, mutta onneksi en sitten saanut aikaiseksi. Ne näyttävät perhanan hyviltä, mutta kurjaa, että todellisuus on toisenlainen, yyh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ostaisin mielelläni lisää viilettisävyisiä luomivärejä, kun vain löytyisi jostakin hyvälaatuisia! Eniten kiinnostaa pigmenttiset mattasävyt. Mutta kiven alla tuntuvat olevan, samoin kuin hyvät siniset.

   Poista
 2. Violetit luomivärit <3 Mä niiiiin toivon että joku julkaisee tänä vuonna hyvin paljon violetteja sävyjä sisältävän paletin, tällä hetkellä ei vielä ole sellaista tullut.. Viseartin Amethyst Theory houkuttaisi mutta sen mattasävyt saivat vielä pohtimaan päätöstä.. Olin varma että Urban Decay olisi ekojen joukossa julkaisemassa violettisävyistä palettia, mutta seuraava paletti Back Talk ei ole ihan sitä mitä haluaisin.. jatketaan odottelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon miettinyt ihan samaa!! Odotin että jess! - tänä vuonna vihdoinkin alkaa tulla niitä viileitä violettipainotteisia paletteja! Mutta ei oo vielä näkynyt :(
   Oon kans miettinyt sitä Viseartin pikkupalettia mutta sen sävyt on kuitenkin mun tarpeisiin liian punertavia. Haluan kunnon viileitä kauniita violetteja luomivärejä! Toivottavasti niitä tulee jollekin merkille pian :)

   Poista
 3. Cosmic Violet on hieman pinkimpi kuin Stars´n´Rocket :) mulla on tosi paljon Ben Nyen luomivärejä, pitäisikin ottaa taas käyttöön koska ovat laadukkaita ja niissä on pari ihanaa violettia <3 hankin ne kun hurahdin meikkeihin enkä raaski niitä hävittääkään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hyvä tietää että ovat erilaisia keskenään! Nimittäin mietin että pitäiskö tilata tuo Stars' n' Rockets :)

   Mulla on muutama Ben Nye nappi ja ovat suhteellisen korkeasta iästään huolimatta ihan huippuja edelleen. Ei niitä passaa hävittää! :)

   Poista
 4. Onko sulla Z paletti? Tee joku juttu missä esittelet niitä 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla on yksi Z-paletti. Ostin sen juuri ennen kun tuli se ihme Z-skandaali ja boikotti :D

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!