23.3.2018

Cover FX Matte Setting Powder - talkiton puuteri


Tämä irtopuuteri ilmestyi työpakkiini yksinkertaisesti siitä hyvästä syystä, että etsin laadukasta tuotetta kuvausmeikkeihin. Cover FX Matte Setting Powder oli saanut paljon kehuvia arvosteluja joten uskalsin tilata netistä sokkona.


Valitsin sävyn Light koska se on todennäköisesti Suomessa se mahdollisimman monelle sopiva.Puuteri on pakattu käytännölliseen muovirasiaan, pohjassa lukee sävyn nimi isolla - näkyy helposti. Pyöreässä puuterirasiassa on 10 g hienojakoista irtopuuteria.Kannen alta paljastuu muovinen välikansi joka estää puuteria pölähtämästä joka paikkaan pääkannen avautuessa. Tosi kiva ja hyvin ajateltu yksityiskohta! Olen kuskannut omaa puuterirasiaani keikoille vaikka kuinka usein eikä se ole koskaan sotkenut meikkipusseja!


Jos välikannen pitä kiinni ja ravistaa rasiaa, alakannen läpi tulee juuri sopiva määrä puuteria yhtä meikkausta varten.Sävy Light on erittäin hyvä - ei ihan vitivalkoinen mutta ei myöskään liian "värillinen" erottuakseen meikkikokonaisuudesta.Parasta tässä irtopuuterissa on kuitenkin koostumus: kevyt, ilmava, toimii erinomaisesti mattaavana viimeistelypuuterina ja kiinnittää hyvin meikin. Mikä tärkeintä, tämä ei tee ikävää valkoista heijastumaa kuvausmeikissä ja sopii kuvattavaksi myös salaman kanssa.

Cover FX Matte Setting Powder sopii vegaaneille. Brändi Cover FX on cruelty free. Puuteri on kaiken muun hyvän lisäksi parabeeniton, hajusteeton, gluteeniton, ei sisällä mineraaliöljyjä eikä - tämä on harvinaista puuterissa! - ei sisällä myöskään talkkia! Eli jos hakusessa on laadukas talkiton irtopuuteri, kannattaa kiinnittää tähän tuotteeseen huomiota.

Itse tykkäsin tästä erityisesti silloin kun iho oli rasvaisempi. Nyt talven aikana en ole oikeastaan kokenut tarvetta käyttää puuteria ollenkaan, ellei oteta huomioon äärimmäisen kevyttä ja erittäin valoaheijastavaa irtopuuteria (Laura Mercier Secret Brightening Powder), millä kiinnitän peiteaineen silmänalusiholle. Sanoisin että maattaamista tarvitsevalle iholle Cover FX Matte Setting Powder on erittäin hyvä vaihtoehto, mutta jos iho on kuiva tai jo sellainen "aikuinen" eli on jo pintajuonteita ja ryppyjä, niin ehkä vähemmän matta, enemmän valoaheijastava irtopuuteri on turvallisempi valinta.


Tässä vielä INCI:

Mica, Silica, Dimethicone crosspolymer, Nylon 10-10, Kaolin, Isostearyl neopentanoate, Camellia Sinensis leaf powder, Dehydroacetic acid, Tocopherol, Tetrahexyldecyl ascorbate, Phytosphingosine, Ethyl linoleate, Ethyl linolenate, Ethyl oleate
May contain: Iron oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499)

Puuterin hinta on Selfridges-nettikaupassa n. 33€ 

2 kommenttia:

 1. Rupes kyllä kiinnostamaan, kun hakusessa on ollut talkiton puuteri. Paljon kalliimpi kuin nykyinen Essencen puuterini, mutta varmaan ihan ymmärrettävää, jos on hyvälaatuinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cover FX:llä on myös toinen irtopuuteri joka ei ole niin mattaava mutta sekin on talkiton. Ja samanhintainen. Merkin mukaan se soveltuu hyvin esim. bakingiin ja muutenkin viimeistelypuuteriksi. En ole itse sitä kokeillut.

   Edullisista irtopuutereista tiedän että ainakin Laveralla on talkiton. Mutta siitäkään mulla ei ole omakohtaisia kokemuksia.

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!