28.4.2018

Uudistunut Lancome Teint Miracle


Lancome on hiljattain uudistanut suositun meikkivoiteensa Teint Miracle. Koin asian liittyen pienen järkytyksen ja ajattelin jakaa tarinani blogissa!

Itsehän tutustuin Teint Miracle -meikkivoiteeseen reilu vuosi sitten kun etsin erittäin vaaleaa meikkivoidetta joka sopisi minun sekaiholle. Lancomen matta Teint Idole Ultra Wear ja valoaheijastava Teint Miracle olivat vaaleimpia meikkivoiteita mitä paikallisista meikkikaupoista löysin, molemmista ostin vaaleimman sävyn 005. Valoaheijastavien hiukkasten ansiosta (kai?) Teint Miracle on ihollani vielä huomattavasti vaaleampi kuin Teint Idole joka tummuu kuivuessaan ja jättää mattapinnan. Tästä kaikesta voi lukea tässä postauksessa.

Kuulin että Teint Miracle oli uudistettu jokin aika sitten mutta myyjän mukaan silloin vuoden 2017 alkupuolella ostamani pullo oli sitä uudempaa koostumusta. Eli ihan se viimeisin koostumus, mitä sillä hetkellä oli. Ihastuin Teint Miracleen täysin! Ihanan valoaheijastava, tekee kuulaan, raikkaan pinnan iholle, pysyvyyskin hyvä - ei lähmiiny päivän mittaan vaikka ihoni onkin T-alueelta rasvoittuva. Ja mikä parasta, sen sävy on täydellisen sopiva! Siitä tuli mun lempparimeikkivoide. Käyttökokemuksista voi lukea lisää täällä.

Noin vuoden käytön jälkeen pullo oli lähes tyhjä.

Mikäs siinä, onneksi Lancomea myydään lähes joka paikassa. Nappasin reissusta uuden pakkauksen Tein Miraclea. Sattui olemaan sopivasti tarjouksessakin! Pienellä pöydällä oli edessä rivissä pienet testeriputelit ja takarivissä vastaavat sävyt meikkivoidetta hopeisissa pahvipakkauksissa. Valitsin niistä tutun sävyn 005 ja kävelin kassan kautta kotiin.

Kotona olikin sitten ylläri-pylläri kun pahvipakkauksesta paljastui ihan erinäköinen pullo!

Mun tyhjiin juossut vanha puteli on varustettu läpinäkyvällä korkilla ja siinä on musta teksti:

Tässä uudessa tulokkaassa olikin yhtäkkiä musta korkki ja vaalea teksti!
Kuvassa vasemmalla vanha, oikealla uusi:Henkilökohtainen mielipiteeni on, että vanha pullo on 100 kertaa kauniimpi kuin uusi. Uusi näyttää tosi paljon Teint Idole -pullolta ja on muutenkin jotenkin halvan näköinen, imho. Korkin muuttuminen oli kuitenkin pienin murhe.

Myös pakkauksessa oleva teksti on muuttunut. Vanhassa lukee "Bare skin foundation. Natural light creator. SPF 15".


Vanha pakkaus

Uudessa lukee "Hydrating foundation. Natural healthy look".
Ei sanaakaan valoa heistavasta kyvystä. Mihin hävisi maininta "natural light creator"? Eikä aikaisempi pakkausversio puhunut mitään kosteuttavasta meikkivoiteesta...

Valitettavasti uusi versio on erilainen myös muilta osin kuin pakkauksen tekstit ja korkki :(

Ensin luulin että nappasin vahingossa väärän sävyn, astetta tummemman. Mutta ei, molemmat, vanha ja uusi, ovat sävyä 005 eli vaaleinta:


Silti uusi on selvästi tummempi ja kellertävämpi, persikkaisella vivahteella. Vanha on viileämpi ja vaaleampi ja helmiäisempi.Swatchissa eron näkee mielestäni hyvin selvästi:


Vasemmalla vanha, oikealla uusiMeikkivoiteen kuivuessa iholle sävyero vielä korostuu. Vanhempi versio on valoaheijastavampi ja vaaleampi, uusi jää kellertäväksi läntiksi iholle.


Vasemmalla vanha, oikealla uusi

Kyselin asiasta Sokoksen myyjältä ja sain kuulla että kyllä, pakkaus on muuttunut mutta että itse meikkivoide on ihan sama - näin heille on kerrottu. Anteeksi mutta mitähän ihmettä?! Miten se voi olla ihan sama kun se ei selvästikään ole?!! Yritin selittää myyjälle että minusta meikkivoiteissa on selkeitä eroja sävyssä ja koostumuksessa mutta häneltä tuli vain yksi vastaus: koostumus on ihan täysin sama, vain pakkaus muuttunut. Olin vähällä menettää malttini ja koin parhaaksi lähteä paikalta.

Tässä vanhan meikkivoiteeni INCI:

Active Ingredients: Octinoxate 3%. Inactive Ingredients: Water, Cyclopentasiloxane, Alcohol Denat, Phenyl Trimethicone, Glycerin, PEG-10 Dimethicone, Bis-PEG/PPG-14/14 Dimethicone, PEG/PPG/Polybutylene Glycol-8/5/3 Glycerin, Rosa Gallica Flower Extract, Talc, Dimethicone, Dimethicone/Polyglycerin-3 Crosspolymer, Methicone, Alumina, Aluminum Hydroxide, Magnesium Sulfate, Disodium Stearoyl Glutamate, Ethylhexyl Hydroxystearate, Polyethylene Glycol, Tocopheryl Acetate; May Contain: Red 28 Lake, Red 7, Mica, Titanium Dioxide, Blue 1 Lake, Bismuth Oxychloride, Iron Oxides.

Tässä uuden INCI joka lukee minun meikkivoiteen pakkauksessa:

Water, Cyclopentasiloxane, Alcohol Denat., Phenyl Trimethicone, Glycerin, Ethylhexyl Methoxycinnamate, PEG-10 Dimethicone, Bis-PEG/PPG-14/14 Dimethicone, PEG/PPG/Polybutylene Glycol-8/5/3 Glycerin, Rosa Gallica Flower Extract, Sorbitol, Talc, Dimethicone, Dimethicone/Polyglycerin-3 Crosspolymer, Methicone, Sodium Citrate, Sodium Hyaluronate, Silica Silylate, Moringa Oleifera Seed Extract, Aluminum Hydroxide, Magnesium Sulfate, Disodium Phosphate, Disodium Stearoyl Glutamate, Isopropyl Alcohol, Propylene Glycol, Dipropylene Glycol, Citric Acid, Ethylhexyl Hydroxystearate, BHT, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Phenoxyetanol, Linalool, Limonene, Hexyl Cinnamal, Parfum; May Contain: Red 7, Blue 1 Lake, Red 28 Lake, Bismuth Oxycloride, Iron Oxides, Titanium Dioxide.

Merkkasin punaisella värillä eriävät raaka-aineet. Miten voi kukaan väittää että nämä ovat keskenään "täsmälleen samaa ainetta"?

Tässä taas tämän saman meikkivoiteen (kuvassa näkyy uusi pullo jossa musta korkki) INCI-lista Lancomen UK-sivuilta joka oli siellä vielä 28.04.2018, tsekkaa ite jos et usko:

ACTIVE INGREDIENTS:OCTINOXATE 3.% • COSMETIC INGREDIENTS: WATER • CYCLOPENTASILOXANE • ALCOHOL DENAT. • PHENYL TRIMETHICONE • GLYCERIN • PEG-1 DIMETHICONE • BIS-PEG/PPG-14/14 DIMETHICONE • PEG/PPG/POLYBUTYLENE GLYCOL-8/5/3 GLYCERIN • ROSA GALLICA FLOWER EXTRACT • TALC • DIMETHICONE • DIMETHICONE/POLYGLYCERIN-3 • CROSSPOLYMER • METHICONE • ALUMINA • ALUMINUM HYDROXIDE • MAGNESIUM SULFATE • DISODIUM STEAROYL GLUTAMATE • ETHYLHEXYL HYDROXYSTEARATE • TOCOPHERYL ACETATE • MAY CONTAIN: RED 28 LAKE • RED 7 • MICA • TITANIUM DIOXIDE • BLUE 1 LAKE • BISMUTH OXYCHLORIDE • IRON OXIDES

* This ingredient list is subject to change, customers should refer to the product packaging for the most up-to-date ingredient list. 


Eli saitilla on vielä (?) vanhan koostumuksen raaka-aineluettelo. Mutta kuvassa uusi pakkaus. Todella hämmentävää.

Valitettavasti tämä uusi meikkivoide joka on "ihan samaa kamaa" kuin läpinäkyvälä korkilla varustettu ei todellisuudessa ole ollenkaan sama ja ei luonnollisestikaan käyttäydy ihollani samalla tavalla. Se on liian tumma, se ei heijasta samalla tavalla ihanasti valoa kuin edellinen versio ja lisäksi se on kosteuttava. Selvästi kosteuttavamman tuntuinen mitä vanha. Monelle tämä on varmasti ilouutinen ja hyvä asia, mutta minun sekaiho tykkäsi nimenomaan siitä edellisestä koostumuksesta!

Ehkä voisin käyttää uudempaa koostumusta talvella, kun ihoni on kuivempi, mutta talvella se on vielä extravaalea joten tämä tummempi uusi sävy erottuu vielä enemmän.

Ymmärrätte varmaan että minua harmittaa tosi paljon! Harmittaa toki että haaskasin n. 40€ väärään meikkivoiteeseen. Mutta vielä enemmän harmittaa että vanha täydellinen koostumus on lopetettu.
 

17 kommenttia:

 1. Höh :/ onpa harmi juttu ja ikävää ettei myyjä selkeästikään itse ollut kokeillut kysesitä meikkivoidetta! Onhan nuissa huikean iso ero!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä lähtisin syyttämään Lancomen kouluttajia tässä, nimittäin kolmessa eri liikkeessä myyjät oli siinä uskossa että on muuttunut vain pakkaus. Eli heidät on koulutettu niin. Kukaan ei ehtinyt/viitsinyt vilkaista raaka-aineluetteloa. Tästä taas opin että pitää itse tarkistaa kaiken, myyjä ei välttämättä tiedä enempää kuin asiakaskaan :(

   Poista
  2. Näinpä juuri, kaikilla myyjillä ei välttämättä ole inci-tietoutta ja he uskovat kouluttajaa.

   Poista
 2. Näkeehän sen jo ihan otsaluulla, että ne ovat ihan erilaiset, dah! Olisi myyjäkin voinut tutkia asiaa tarkemmin, kun asiakkaalta tulee palautetta, eikä vaan yksikantaa ilmoittaa, että koostumus on sama. Mua ainakin harmittaisi vastaavassa tilanteessa nnin, että menisi jo lankoja pitkin jonnekin ylemmälle taholla kuka ja mikä sitten lieneekään;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tapauksessa myyjä vain toisteli että "se on ihan sama tuote" ja epäili että se mun alkuperäinen meikkivoide on ehkä pilaantunut kun ei vastaa sävyltään ja koostumukseltaan uutta... Yritin selittää että mulla on siitä ihan uutena otettuja swatch-kuvia ja niistäkin näkee että ovat keskenään erilaisia ja että tuntuma iholla on erilainen... kaikki turhaan. Heille on sanottu että ovat samaa kamaa. Piste. Ihan käsittämätöntä.

   Poista
 3. Mä olen miettinyt, että tästä voisi laittaa Lancômelle ihan palautetta... Eihän toi uusi ole alkuunkaan sitä mitä tuo "vanha", joka ei itseasiassa edes ollut mikään vanha. :D Varsinkin jos on käyttänyt vaaleinta sävyä niin onhan toi uudemmassa pullossa oleva tumman näköistä, mun silmiin se on ihollakin matempi. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis varmaan laittaa palautetta. Eihän se ole myyjien vika jos heille on annettu koulutuksessa väärää tietoa. Veikkaan että koska netissä INCI-lista on vielä se vanha, siitä lähti virheellinen info että on pysynyt samana.

   Uusi on kosteuttavampi (hyaluronihappoa ja Moringapuun uutettua) mutta näyttää iholla mattaisemmalta koska niitä valoaheijastavia hiukkasia ei taida olla niin paljon mitä vanhassa. Ja on tummempi ja keltaisempi :(

   On muuten tosi vaikeaa löytää rasvoittuvalle iholle tarkoitettu heleyttävä ja valoaheijastava meikkivoide! Teint Miracle oli sellainen vaan ei ole enää 😭

   Poista
  2. Aivan todellakin palautetta ja entinen tuote takaisin. Paras meikkivoide oli ennen uudistusta.

   Poista
 4. Ihan järkyttävä tieto - oon käyttänyt pullo toisensa jälkeen teint miracle 2:sta ja se on ollu täydellinen mulle! Valonheijastus ihan omaa luokkaansa.. mitä nyt?! �� pitänee testata Giorgio Armanln kehutut meikkivoiteet.. kätsysti 200 km päässä stadin stokkalla ����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ikävää tämä :( Entä jos pyydät näytettä tuosta uudesta ensin? Voihan se olla että se sinulle sopii paremmin kuin minulle.
   Valoaheijastavista meikkivoiteista voin tällä hetkellä suositella Lumene Natural Glow ja it Cosmetics CC + illumination. Armanin meikkivoiteista ei ole vielä kokemuksia kun en uskalla sokkona ostaa.

   Poista
 5. Minulla kävi sama juttu. Harmittaa, kun vuosien luottomeikkivoide meni vaihtoon.
  Tänään testasin ensimmäistä kertaa BareMineralsin original meikkivoidetta ja taisin löytää uuden suosikkini. Oletko testannut tätä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :( Ihan p**ka uudistus Lancomelta, sanon minä!

   Tarkoitatko sitä BareMineralsin jauhemaista mineraalimeikkipohjaa? Vai sitä heidän seerumimeikkivoidetta? Jauhemaista Original-meikkipohjaa oon käyttänyt jotain vuosia sitten ja muistaakseni ihan tykkäsinkin. En enää muista, miksi siitä luovuin. Ehkä vain vaihtelunhalusta :D

   Poista
  2. Original meikkipohjaa olen nyt pari päivää testaillut. Tykkään tuotteen jättämästä hehkusta iholle ja tällä saa kevyen pohjan peruspäivämeikkiin. Iltameikkiin/juhlameikkiin ei ehkä pysyvyys riitä omalla rasvoittuvalla sekaiholla. Täytyy vielä viikko tai pari fiilistellä tätä ennenkuin tämän voi julistaa uudeksi suosikiksi.
   Myös tuo saman merkin seerumimeikkivoide ja cc-voide houkuttelisi.

   Poista
  3. Bare Mineralsin sävytetty kosteusvoide/cc-voide on tosi hyvä! Meikkivoide (uusi) on mulle liian kuiva, siitä en itse tykännyt niin paljon.

   Poista
 6. Mulle kävi aivan samoin. Vuosien luottomeikkivoide oli aivan eri sävyinen ja tunkkainen tunne tuli kasvoille. Onneksi sain palauttaa tuotteen takaisin sokokselle ja nyt käytän lumenen cc meikkivoidetta, fair sävyä ja on notkea koostumus, peittävyys ei lumenen luokkaa.
  Todella TODELLA harmillinen muutos ja tympi kun jopa lancomen kouluttaja koetti väittää ettei tuote ole muuttunut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis peittävyys ja levittyvyys ei lancomen luokkaa

   Poista
  2. Tuo vielä harmittaa lisää että jopa Lancomen omat myyjät ja näköjään kouluttajakin kehtaa vittää, ettei muka ole tuote muuttunut ollenkaan! Vaikka on ihan eri meikkivoide mitä ennen :(

   Minusta Lumenen Natural Glow on vähän sinnepäin mitä entinen Teint Miracle. Ja nyt testissä uusi Clarins Skin Illusion Serum, siinäkin luvattiin muistaakseni heleyttä. En oikein vielä tiedä tuosta.

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!